Συμβουλές

ΙΣΠΑΝΙΑ: Επικαιροποιημένη Έρευνα Αγοράς για τον Κλάδο του Ελαιολάδου στην Ισπανία / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μαδρίτη ενημερώνει για τη σύνταξη επικαιροποιημένης έρευνας αγοράς για τον κλάδο ελαιολάδου στην Ισπανία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έρευνα για την Αγορά Τροφίμων στη Γερμανία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Ντύσσελντορφ

Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης τροφίμων και Ποτών “ANUGA 2023” (Κολωνία, 7-10 Οκτωβρίου 2023), το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ αποστέλλει συνημμένα επικαιροποιημένη έρευνα για την αγορά τροφίμων στη Γερμανία.
 

ΓΑΛΛΙΑ: Oδηγός Επιχειρείν Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων για το 2023

Το Γραφείο Οικονοικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Παρίσι ενημερώνει για τη σύνταξη επικαιροποιημένου επιχειρηματικού οδηγού 2023 για τη Γαλλία.  

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Βουδαπέστη

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Βουδαπέστη ενημερώνει για η σύνταξη της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για την Ουγγαρία και την Ανάπτυξη Επιχςειρηματικών και Οικονομικών Σχέσεων Ουγγαρίας - Ελλάδας (για το έτος 2022).  

ΙΤΑΛΙΑ: Στατιστική ανάλυση εισαγωγών – εξαγωγών επιτραπέζιας ελιάς στην ιταλική αγορά / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Ρώμη

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει για την Στατιστική ανάλυση εισαγωγών – εξαγωγών επιτραπέζιας ελιάς στην ιταλική αγορά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Γερμανία: Τάσεις - Εξελίξεις και Προβλέψεις / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βερολίνου

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Βερολίνο αναρτά έρευνα / ανάλυση του Γραφείου για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη Γερμανία.

ΓΑΛΛΙΑ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2022 και Ανάπτυξη Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας / Γραφείο Ο..Ε.Υ. Παρισίων

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι ενημερώνει για την Ετήσια Οικονομική Έκθεση σχετικά με το έτος 2022 και την ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας.  

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δελτίο Οικονομικών & Επιχειρηματικών Εξελίξεων στην Ισπανία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μαδρίτη ενημερώνει για τη σύνταξη Δελτίου Οικονομικών & Επιχειρηματικών Εξελίξεων στην Ισπανία. 

ΜΑΡΟΚΟ:΅Έναρξη νέας απευθείας σύνδεσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου από την κινεζική OOCL / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ραμπάτ

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ραμπάτ ενημερώνει για την Έναρξη νέας απευθείας σύνδεσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου από την κινεζική OOCL

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Orient Overseas Container Line –OOCL, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως και θυγατρικής της κινεζικής COSCO Shipping, προγραμματίζεται η ενίσχυση του δικτύου των ενδο-ευρωπαϊκών υπηρεσιών της, μέσω έναρξης της νέας γραμμής «Türkiye Spain Morocco Express - TSM)», από 1 Σεπτεμβρίου 2023. Το νέο δρομολόγιο θα παρέχει απευθείας σύνδεση μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου, καθώς και σύνδεση μεταφόρτωσης στον λιμένα του Πειραιά, ο οποίος αποτελεί κόμβο της εταιρίας στην περιοχή της Μεσογείου. Η γραμμή «TSM» θα προσφέρει εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από όλους τους λιμένες, χρησιμοποιώντας συνολικά 4 πλοία, σε εναλλαγή 28 ημερών. Το δρομολόγιο της νέας γραμμής έχει καθοριστεί ως εξής: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Safi Port Derince (Τουρκία) – Gemlik (Τουρκία) – Aliaga (Τουρκία) – Πειραιάς – Βαλένθια (Ισπανία) – Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία) - Βαρκελώνη (Ισπανία) – Πειραιάς. Η σύνδεση Βαλένθιας - Καζαμπλάνκας υπολογίζεται σε 1 ημέρα, ενώ Βαρκελώνης - Πειραιά σε 3 ημέρες. Εδώ αναλυτές παρουσιάζουν την έναρξη του νέου δρομολογίου «TSM», το οποίο θα ενισχύσει την παρουσία της OOCL στην περιοχή της Μεσογείου, ως απόδειξη της εμπιστοσύνης της κινεζικής εταιρίας στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη του Μαρόκου. Αναφέρεται ότι η OOCL έχει ήδη παρουσία στη χώρα, στους λιμένες της Καζαμπλάνκας και της Ταγγέρης. H νέα απευθείας σύνδεση, η οποία πρόκειται να ενισχύσειτην ήδη υφιστάμενη δυναμική του θαλάσσιου εμπορίου στην περιοχή της Μεσογείου, αποδίδοντας ειδικό βάρος στο ρόλο του λιμένα του Πειραιά ως περιφερειακού κόμβου διαμετακομιστικού εμπορίου, θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και του Μαρόκου, καθώς και μεταξύ του Μαρόκου και των άλλων δύο εμπλεκόμενων χωρών (Ισπανίας, Τουρκίας).

Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ραμπάτμικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Ραμπάτ