Συμβουλές

Σημείωμα σχετικά με τον τομέα πληροφορικής στην Ρουμανία, και τις πρόσφατες εξελίξεις σε αυτόν

Το Γραφείο οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, αποστέλλει Σημείωμα σχετικά με τον τομέα πληροφορικής στην Ρουμανία, και τις πρόσφατες εξελίξεις σε αυτόν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οικονομικές Εξελίξεις και Διμερείς Σχέσεις με την Ελλάδα - Οκτώβριος 2022

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο αναρτά ενημερωτικό δελτίο που έχουν συντάξει για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη Γερμανία και τις διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδος – Γερμανίας.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Έλεγχοι συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές εμπορίας της Μεγάλης Βρετανίας για τα οπωροκηπευτικά προέλευσης ΕΕ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο  ενημερώνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι συστηματικοί έλεγχοι συμμόρφωσης προδιαγραφών των εισαγόμενων στη Μεγάλη Βρετανία οπωροκηπευτικών προέλευσης ΕΕ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ετήσια Έκθεση 2021 για την Οικονομία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ζάγκρεμπ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ ενημερώνει για την Ετήσια Έκθεση 2021 για την οικονομία της Κροατίας και την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Κροατίας.

ΡΩΣΙΑ: Επιχειρηματικός Οδηγός για τη Ρωσία (2022) / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα ενημερώνει για την αναθεωρημένη έκδοση του Επιχειρηματικού Οδηγού για τη Ρωσία (2022).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Αυξημένα περιστατικά απάτης σε εισαγωγές πέλλετ από την Πολωνία

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, ενημερώνει ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών απάτης σε εισαγωγές πέλλετ από την Πολωνία. ενδεχομένως είναι χρήσιμος και ο ακόλουθος κατάλογος:

https://enplus-pellets.eu/en-in/blacklist.html#tab-01%20

ΣΟΥΗΔΙΑ: Οδηγός Επιχειρείν για το 2022 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Στοκχόλμη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ενημερώνει για τον Οδηγό Επιχειρείν στη χώρα για το 2022.