Συμβουλές

ΣΕΡΒΙΑ: Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Σερβίας και την Ανάπτυξη Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων με την Ελλάδα / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βελιγράδι

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) στο Βελιγράδι μάς κοινοποιεί την Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Σερβίας και την Ανάπτυξη των Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων της Σερβίας και της Ελλάδας. 

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Έρευνα Αγοράς για 12 κατηγορίες Φρούτων / Πηγή: γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Λιουμπλιάνα

Έρευνα Αγοράς Γραφείου ΟΕΥ Λιουμπλιάνας για: Σύκα-Πορτοκάλια-Μανταρίνια-Γκρέιπφρουτ-Λεμόνια-Σταφύλια-Καρπούζια-Μήλα-Αχλάδια-Ροδάκινα/Νεκταρίνια-Φράουλες-Ακτινίδια.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ετήσια Έκθεση 2021 για την Οικονομία της χώρας / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Βιέννη

Για την Ετήσια έκθεση σχετικά με την Οικονομία της Αυστρίας και τις Διμερείς Εμπορικές και Οικονομικές Σχέσεις της με την Ελλάδα για το 2021 μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Βιέννη. 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ετήσια Έκθεση 2021 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σόφια

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σόφια μάς κοινοποιεί την Ετήσια Έκθεση 2021 για την Οικονομία της Βουλγαρίας και για τις Διμερείς Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις με την Ελλάδα.  

ΙΣΠΑΝΙΑ: Εστιατόρια Ελληνικής Κουζίνας - Καφέ / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας στη Μαδρίτη μάς αποστέλλει λίστα με Εστιατόρια Ελληνικής Κουζίνας και καφέ στη Μαδρίτη.

  

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ετήσια Έκθεση 2021 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Βέρνη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Βέρνη μάς κοινοποιεί την Ετήσια Έκθεση 2021 για την Οικονομία της Ελβετίας και τις Διμερείς Σχέσεις με την Ελλάδα.  

ΤΣΕΧΙΑ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2021 / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Πράγα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Πράγα μάς κοινοποιεί την Ετήσια Έκθεση 2021 για την Οικονομία της Τσεχίας και τις Διμερείς Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις της με την Ελλάδα.

Επιπλέον υπάρχει στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου Στατιστικό Παράρτημα Εισαγωγών - Εξαγωγών στην Τσεχία. 

ΓΑΛΛΙΑ: Πορεία Διμερούς Εμπορίου Ελλάδας - Γαλλίας κατά το 2021 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Παρίσι

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας στο Παρίσι μάς ενημερώνει για την πορεία του Διμερούς Εμπορίου Ελλάδας - Γαλλίας κατά το έτος 2021.

"Το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Γαλλίας κατέγραψε αύξηση της τάξης του 14,90% κατά το έτος 2021 σε σχέση με το έτος 2020. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο μας, ο όγκος εμπορίου των δύο χωρών διαμορφώθηκε σε 4,4 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, σημειώνοντας οριακή αύξηση της τάξης του 4,25% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και διαμορφώθηκαν σε 1,852 δισ.ευρώ. Οι εισαγωγές της Ελλάδας από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 24,10% και διαμορφώθηκαν σε 2,6 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο, το οποίο παραμένει ελλειμματικό για τη χώρα μας, άγγιξε τα 726 εκ. ευρώ."

Για τη συνέχεια εδώ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ετήσια Έκθεση 2021 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βερολίνο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο μάς ενημερώνει για την Ετήσια Έκθεση 2021 για την Οικονομία της Γερμανίας και τις Διμερείς Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις με την Ελλάδα. 

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2024 μέτρων διασφάλισης που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Λονδίνο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Λονδίνο μάς ενημερώνει για την παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2024 μέτρων διασφάλισης που εφαρμόζονται στις εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο ορισμένων προϊόντων χάλυβα.

Για να διαβάσετε την ενημέρωση του Γραφείιου Ο.Ε.Υ. εδώ

Η απόφαση, στην οποία περιλαμβάνεται η τριμηνιαία δασμολογική ποσόστωση που έχει παραχωρηθεί στην ΕΕ, είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: https://www.gov.uk/government/publications/steel-safeguard-reconsideration-the-secretary-of-states-proposed-approach

Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις περιλαμβάνονται στο σύνδεσμο: https://www.gov.uk/government/publications/trade-remedies-notices-tariff-rate-quotas-on-steel-goods