Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο μάς ενημερώνει για την τάση των καταναλωτών να προτιμούν τρόφιμα και ποτά με τα λεγόμενα «καθαρά» συστατικά.

Συφκεκριμένα, στην ενημέρωση αναφέρεται:

Το τελευταίο διάστημα, κερδίζουν έδαφος στον Καναδά τρόφιμα και ποτά που στη σύστασή τους χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα «καθαρά» συστατικά, όπως, αντί των τεχνητών και πολλές φορές επικίνδυνων για την υγεία των καταναλωτών, φυσικά ενισχυτικά γεύσης.
Συνακόλουθα, η ετικέτα τους αναφέρεται ως «καθαρή» (clean label).
Στην «καθαρή» ετικέτα δεν αναγράφονται συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες και τεχνητά αρωματικά τροφίμων, που δεν εμπεριέχονται στα προϊόντα.
Αντ’ αυτών, η τάση που αναμένεται να κυριαρχήσει στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι η χρήση φυσικών συντηρητικών ουσιών και ενισχυτικών γεύσεων.

 

Για το πλήρες κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ.