Exports Blog - Εκθέσεις / Αποστολές - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022)

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη ενημερώνει για τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην Ισπανία.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ένα σπουδαίο «εργαλείο», τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που λειτουργεί στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, o ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Παρέχει συμβουλές επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε ξένες αγορές

Ενημέρωση για επιχειρηματικές ευκαιρίες

Πληροφόρηση για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα

Υποστήριξη στην επίλυση διαφορών που ανακύπτουν από επιχειρηματικές συνεργασίες

Απαντά σε εξατομικευμένα ερωτήματα

Παροχή επιχειρηματικής καθοδήγησης (business mentoring) μέσω ειδικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων

Τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά

Ελληνική Οικονομία: Zήτηση Εργασίας στην Ελλάδα, Άνοδος του ποσοστού Απασχόλησης με αύξηση των Κενών Θέσεων Εργασίας και το πρόβλημα της Μακροχρόνιας Ανεργίας / Παγκόσμια Οικονομία: Υφεσιακοί κίνδυνοι ξανά για την παγκόσμια οικονομία/Πηγή: ALPHA BANK

Δείτε συνημμένα εδώ το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, με θέμα: 

  • Ελληνική Οικονομία: Zήτηση Εργασίας στην Ελλάδα, Άνοδος του ποσοστού Απασχόλησης με αύξηση των Κενών Θέσεων Εργασίας και το πρόβλημα της Μακροχρόνιας Ανεργίας 
  • Παγκόσμια Οικονομία: Υφεσιακοί κίνδυνοι ξανά για την παγκόσμια οικονομία

Σερβία: 6ο Διαδικτυακό Φόρουμ Διεθνούς Συνεργασίας 07-08 Οκτωβρίου 2021

 6th International Cooperation Forum 2021
 
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Σερβίας σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, διοργανώνουν, διαδικτυακά, στις 07-08 Οκτωβρίου 2021.
 
Η σημαντικότερη ίσως, πτυχή του Φόρουμ αυτού, είναι οι συναντήσεις B2B όπου μπορούν να συμμετάσχουν εταιρείες, ομάδες και ιδρύματα, εντός του Enterprise Europe Network. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερες από 200 εταιρείες από την Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, τη Σερβία κά..
 
Η συμμετοχή στο φόρουμ και στις συναντήσεις B2B είναι δωρεάν και οι εγγραφές γίνονται μέσω του συνδέσμου https://6th-international-cooperation-forum-zlatibor.b2match.io/ , έως τις 6 Οκτωβρίου 2021.
 
Οι συναντήσεις B2B Matchmaking είναι ανοιχτές για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς:
 
Γεωργία και Βιομηχανία Τροφίμων
Βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων 
Ξυλεία και Έπιπλα
Κατασκευές
Βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας
Αυτοκινητοβιομηχανία
Βιομηχανία ΤΠΕ
Βιομηχανία πλαστικών 
Τουριστική Βιομηχανία
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://een.ec.europa.eu/tools/services/EVE/Event/Detail/136f4dfd-7efd-4a32-a83c-a7a608c3fdd6?&nolayout=true, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στα τηλέφωνα +381 11 3398 644 και +381 11 3398 772                              
 
  
 
  Πηγή:                        
      
          Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι
    Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων
              Francuska 33, Belgrade,Serbia
    Τηλ.: +381 11 322-23-38, +381 11 323-15-77
                Φαξ: +381 11 324-92-15 
       Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                    www.agora.mfa.gr 
 

14/4: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Κρήτης

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρα 17:00, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των ιστοσελίδων των Επιμελητηρίων Κρήτης καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο ΥouΤube και στο Facebook.


Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.


Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.


Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Κρήτης με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.


Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται επιπλέον η δημιουργία δικτύου με σκοπό την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των φορέων για θέματα εξαγωγών όπως και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών .

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων
Αντώνης Παπαδεράκης – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας
Εμμανουήλ Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Αντώνιος Ροκάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων
Παναγιώτης Χασάπης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ: Οι εξαγωγές της Περιφέρειας Κρήτης και οι προοπτικές ανάπτυξης.
Εμμανουήλ Χνάρης Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα
Γεώργιος Γιακουμάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης
Θωμάς Χαριτάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Κρήτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου
Μαίη Δεμερτζή Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης στελεχών Στέλεχος ΣΕΒΕ– Συνδέσμου Εξαγωγέων
Συντονισμός : Σπύρος Ιγνατιάδης , γεν. Διευθυντής ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων

Egymedica 17th Exhibition (Κάιρο, 4-6 Μαΐου 2017)

Πρόκειται για την 17η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Egymedica, η οποία θα διεξαχθεί στο Κάιρο, από 4 έως 6 Μαΐου 2017, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Καΐρου (Cairo International Convention & Exhibition Centre), εστιάζοντας στους τομείς ιατρικού εξοπλισμού, αναλώσιμων, φαρμακευτικών υλικών και συναφών υπηρεσιών.

Οι διοργανωτές, απευθυνόμενοι προς το Γραφείο μας, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ανεύρεση αντιπροσώπου της έκθεσης στην Ελλάδα, καθώς και την από πλευράς τους προσφορά εκθεσιακού χώρου, εφ' όσον ζητηθεί, στις ελληνικές επιχειρήσεις που προτίθενται να συμμετάσχουν.

Περισσότερα...

Διεθνής Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Βερολίνο

Κυρίες και κύριοι,

η IFA Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) 01.09. - 06.09.2017 δεν είναι μόνο η πιο παλιά, αλλά και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics). Ωστόσο, στις τελευταίες διοργανώσεις οι επισκέπτες της IFA είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και γύρω από τις λευκές οικιακές συσκευές. Η επέκταση σε αυτόν τον τομέα έδωσε στην έκθεση ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ζήτηση. Και φέτος, η έκθεση θα συνεχίσει την περσινή επιτυχία στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού (home appliances). Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες, Fitness Watches με Music Player, κράνη ασφαλείας με συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος, Ultra High Definition στις τηλεοράσεις, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, τα smartwatches, τα νέα tablets, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση και μία σειρά από υψηλής τεχνολογίας προϊόντα από όλες τις επώνυμες εταιρίες του κλάδου.

Περισσότερα...