Συμβουλές

Κροατία : Δελτίο Οικονομικής και Επιχειρηματικής Επικαιρότητας

H Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ, Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων ενημερώνει για οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις της Κροατίας. 

Γερμανία: Στατιστικά Στοιχεία Διμερούς Εμπορίου Ελλάδας- Γερμανίας το 2022

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο-Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ενημερώνει για τα Στατιστικά Στοιχεία Διμερούς Εμπορίου Ελλάδας- Γερμανίας το 2022

Global Tender (RFP) for Selection of Solar Power Developers for 60 MW Solar PV project in Cuba

The Embassy of India, Athens, would like to inform that, NTPC Ltd. ( National Thermal Power Corporation Ltd) is endorsed by ISA (International Solar Alliance) as the Project Management Consultant (PMC) for implementation of the solar PV project in ISA member countries. Cuba, as an ISA member country, has taken services of NTPC Limited as PMC for implementation of the 60 MW solar PV Project.

Unión Eléctrica de Cuba (UNE), Republic of Cuba invites e-bid for selection of solar power Developers for 60 MW Solar PV project in Republic of Cuba as single stage two envelope bid basis (Envelope-I: Techno-Commercial & Envelope-II: Price) as per following Request for Proposal (RFP):

Sl. No. Tender Details Item Description Submission Closing Dates
1.

Request for Proposal (RFP)/Tender Search Code (TSC):

RFP for the Selection of Solar Power Developers for 60 MW Solar PV project in Republic of Cuba

TSC (Tender Search Code) : NTPC-2023-TN000001

Bidding Document No:

CS-0011-005A-2

RFP’s Publish Date :

17/05/2023

Issued by:

Unión Eléctrica de Cuba (UNE), Republic of Cuba

Project Management Consultant:

NTPC Ltd.

Pre bid conference:

20/06/2023

Communication Details:

AGM(CS)/ Sr Manager (CS)NTPC Limited,CC&M, 6th Floor, Engineering Office Complex (EOC),A-8A, Sector-24, NOIDA,Distt. Gautam Budh Nagar, (UP)India,

PIN-201301

Emails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Selection of Solar Power Developers for 60 MW Solar PV project in Republic of Cuba 20/07/2023, 18:00 Hrs (IST)

The RFP is enclosed herewith for your reference.

Detailed Terms & Conditions, along with Power Purchase and Sale Agreement (PPA) are available at: https://www.electronictender.global/

Εφαρμογή στην Μαυριτανία Προγράμματος Πιστοποίησης της Συμμόρφωσης για πλήθος εισαγόμενων προϊόντων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας, Βιοτεχνίας και Τουρισμού της Μαυριτανίας (Ministère du Commerce, de l’Industrie, de l’Artisanat et du Tourisme), από τον Μάρτιο τ.έ. έχει τεθεί σε εφαρμογή Πρόγραμμα Πιστοποίησης της Συμμόρφωσης πλήθους εισαγόμενων προϊόντων με τα ισχύοντα στην χώρα πρότυπα και κανονισμούς (Programme de Vérification de la Conformité - PVCM), με σκοπό την προστασία των καταναλωτών, την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας της Μαυριτανίας.

Προϋπόθεση για την είσοδο στην μαυριτανική επικράτεια εμπορευμάτων που υπόκεινται στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι η έκδοση και προσκόμιση κατά τον εκτελωνισμό συναφούς Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης από την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Εμπορίου εταιρία πιστοποίησης Bureau Veritas. Η συναφής διαδικασία αφορά έλεγχο των συνοδευτικών εγγράφων και των εμπορευμάτων πριν από την αποστολή, προς πιστοποίηση της αντιστοιχίας των εμπορευμάτων με τα αναφερόμενα στο τιμολόγιο και της συμμόρφωσής αυτών με το Πρόγραμμα.

Κατηγορίες προϊόντων για την εισαγωγή των οποίων απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης είναι οι εξής: τρόφιμα και προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, χημικά προϊόντα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά προϊόντα και συσκευές, φάρμακα και καλλυντικά, ιατρικές συσκευές, δομικά υλικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και υποδήματα, μηχανήματα και εργαλεία, οχήματα και ανταλλακτικά, έπιπλα και παιχνίδια.

Σημειώνουμε ότι οι ελληνικές εταιρίες που ενδιαφέρονται για εξαγωγή των προϊόντων τους στην Μαυριτανία μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα στον συναφή ιστότοπο της συγκεκριμένης εταιρίας https://verigates.bureauveritas.com/ ή/και να επικοινωνήσουν με την Bureau Veritas στη Μαυριτανία στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Δημοπράτηση Φωτοβολταϊκών Παρκών

Το Α/Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας, ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας για τη δημοπράτηση φωτοβολταικων πάρκων παραγωγής ενέργειας.

Οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να προσδιορίσουν και να προτείνουν τοποθεσίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη λειτουργία νέων εγκαταστάσεων φωτοβολταικών πάρκων

Οι ανάδοχοι θα υπογράψουν Συμβάσεις Αγοράς Ενέργειας (PPA) 15ετούς διάρκειας για την πώληση του συνόλου (100%) της παραγόμενης ενέργειας, σε τιμή ίση με την υποβαλλόμενη οικονομική προσφορά κατά τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Διεξοδικότερη ενημέρωση σχετικά με την δημοπράτηση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο.
 https://www.infrastruktura.gov.al/wp-content/uploads/2023/04/auction_notification.pdf

ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών, Τεύχος Μαρτίου 2023

ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών, Τεύχος Μαρτίου 2023 Από το Υπουργείο Εξωτερικών, Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας & Συντονισμού φορέων Εξωστρέφειας, εκδόθηκε το ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ  Μαρτίου 2023

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Επενδυτικές ευκαιρίες

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας για να ενθαρρύνει την εξάρτηση από την εθνική βιομηχανία και την υποκατάσταση των εισαγωγών στόχευσε σε επενδυτικές ευκαιρίες για την επίτευξη του Οράματος της Αιγύπτου για το 2030 σε συνεργασία με το Κέντρο Βιομηχανικού Εκσυγχρονισμού (IMC). Έτσι, εξέδωσε ενημερωτικά δελτία επενδυτικών ευκαιριών που αποτελούνται από 80 επενδυτικές ευκαιρίες που συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων αιγυπτιακών ή ξένων άμεσων επενδύσεων (ΑΞΕ).

Ο κατάλογος των προτεινόμενων επενδυτικών ευκαιριών περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη ανάλυση στρατηγικών προϊόντων (ενδιάμεσο προϊόν - τελικό προϊόν), παρουσιάζει επίσης τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα και παρέχει μια ολοκληρωμένη μελέτη της στοχευόμενης τοπικής αγοράς, των παραγόντων διευκόλυνσης και των σημαντικότερων αξιοθέατων.

Κάθε επενδυτική ευκαιρία περιλαμβάνει:

▪ Το μέγεθος του κενού στο εμπορικό ισοζύγιο

▪ Τύπος προϊόντος (ενδιάμεσο - τελικό προϊόν)

▪ Προσεκτική μελέτη της τοπικής αγοράς για το προϊόν-στόχο και τις ανάγκες του

▪ Χάρτης των εισαγωγών της Αιγύπτου και των παγκόσμιων εισαγωγών του προϊόντος-στόχου

▪ Στοχευμένες παραδοσιακές αγορές

▪ Το πλεονέκτημα που αποκτήθηκε από την επένδυση στην Αίγυπτο ως παράθυρο στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

▪ Τύπος ευκαιρίας (επέκταση/νέα επένδυση)

▪ Οι σημαντικότερες αιγυπτιακές εταιρείες παραγωγής και παγκόσμιοι επενδυτές με προϊόντα που στοχεύουν στην τεχνολογία

Συνημμένος κατάλογος επενδυτικών ευκαιριών

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

κα Τίνα Ζαφειράκη, Βοηθός

Πρεσβεία Αιγύπτου, Εμπορικό Γραφείο

3 Βασ. Sofias Ave., Σύνταγμα Αθήνα

Τηλέφωνο 210-3600364

Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.