Συμβουλές

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Στατιστικά στοιχεία διμερούς εμπορίου Ελλάδας-ΗΑΕ για το δεκάμηνο 2021 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Ντουμπάϊ

Στατιστικά στοιχεία διμερούς εμπορίου Ελλάδας-ΗΑΕ για το δεκάμηνο 2021

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ντουμπάϊ μάς ενημερώνει για τα στατιστικά στοιχεία διμερούς εμπορίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2021.

Για να διαβάσετε αναλυτικά αυτά τα στοιχεία παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ρωσία: Μηδενισμός δασμών για εισαγωγές στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση πρόβειων δερμάτων και βαμβακερών υφασμάτων / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μόσχα

Μηδενισμός των δασμών για εισαγωγές στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση
- πρόβειων δερμάτων
- βαμβακερών υφασμάτων

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μ¨σχα μάς ενημερώνει ότι "Με την υπ. αριθμ. 149/ 09.11.2021 Απόφαση του Συμβουλίου της EAEU καθορίστηκε προσωρινός μηδενικός συντελεστής εισαγωγικού δασμού για τις πρώτες ύλες γούνας αμνών (δασμολογική κλάση 4301 30 000 0) . Ο μηδενικός συντελεστής θα ισχύει από τις 2 Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Με την Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (EAEU) της 29ης Οκτωβρίου 2021, αριθ. (ETT EAEU) αποφασίσθηκε ο μηδενισμός των δασμών για ορισμένους τύπους βαμβακερών υφασμάτων κατασκευασμένων από νήματα διαφόρων χρωμάτων (δασμολογική κλάση 5208 41 000 0). Η Απόφαση τίθεται σε ισχύ μετά από 10 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσης, αλλά όχι νωρίτερα από τις 2 Ιανουαρίου 2022".

Ν. Κορέα: Έρευνα Αγοράς Μελιού / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεούλ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σεούλ μάς ενημερώνει για την  Έρευνα Αγοράς Μελιού Νοτίου Κορέας 2021 που διενήργησαν. Σε αυτήν αναφέρονται οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς, οι ελληνικές εξαγωγές και ανταγωνισμός στη Ν. Κορέα.

Για να διαβάσετε την Έρευνα Αγοράς παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ιράκ: Ιστότοπος για Διεθνείς Διαγωνισμούς στο Ιράκ / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ερμπίλ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ερμπίλ μάς ενημερώνει για την ιστοσελίδα στην οποία ανακοινώνονται Διεθνείς Διαγωνισμοί στο Ιράκ:

 

Tenders in Iraq could be found in the website here: https://irak.ahk.de/en/services/tenders

 

 

Εξωτερικό Εμπόριο Ελλάδας με Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μόσχα

Το Γραφείο Οκονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μόσχα μάς αποστέλλει ανάλυση του εξωτερικού εμπορίου Ελλάδας με Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν κατά το Α΄Εξάμηνο 2021, βασιζόμενο σε στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Για να δείτε τις πληροφορίες σχετικά με το εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας - Λευκορωσίας παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις πληροφορίες σχετικά με το εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας - Ουζμπεκιστάν παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις πληροφορίες σχετικά με το εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας - Τουρκμενιστάν και Τατζικιστάν παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 

Κίνα: Οδηγός Επιχειρείν / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Πεκίνο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Πεκίνο έχει αναρτήσει τον επικαιροποιημένο Οδηγό Επιχειρείν για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται στην Κϊνα εξάγοντας τα προϊόντα τους είτε συνεργάζονται με ΚΙνεζικές επιχειρήσεις με  διάφορους τρόπους.

Οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όλες τις κατηγορίες επιχειρηματιών που ενδιαφέρονταο για την αγορά της Κίνας συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό Επιχειρείν τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι ,πορούν να διαβάσουν πατώντας εδώ.

Ν. Κορέα: Η Αγορά Ελαιολάδου - οι Ελληνικές Εξαγωγές - ο Ανταγωνισμός / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σεούλ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σεούλ μάς ενημερώνει γιαέρευνα σχετικά με  την Αγορά Ελαιολάδου στη Ν. Κορέα. Γίνεται λεπτομερής αναφορά στις προϋποθέσεις για την εισαγωγή του ελαιολάδου από τους αγοραστές στη Ν. Κορέα, και ταυτόχρονα αναλύονται οι ελληνικές εξαγωγές και ο ανταγωνισμός.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα παρακαλούμε πατήστε εδώ

Ισραήλ: Ενδιαφέρον για εισαγωγή υγιεινών σνακ / Κεντρική Ομοσπονδία Επιμελητηρίων Ισραήλ

Ζήτηση συνεργασίας με εταιρείες παραγωγής υγιεινών σνακς, κατάλληλων για πρωινό ενηλίκων και παιδιών.

Εταρεία Miro Trade Ltd. μέσω Κεντρικής Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Ισραήλ


Στοιχεία επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σεούλ: Αγορά κρασιού Νοτίου Κορέας 2021, ελληνικές εξαγωγές και ανταγωνισμός

Αγορά κρασιού Νοτίου Κορέας 2021, ελληνικές εξαγωγές και ανταγωνισμός

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σεούλ μάς ενημερώνει για την αγορά κρασιού στη Νότιο Κορέα, τις προϋποθέσεις και την τελωνειακή νομοθεσία που διέπει την εισαγωγή κρασιού στη χώρα ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στις ελληνικές εξαγωγές του συγκεκριμένου προϊόντος και στον ανταγωγισμό.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τις χρήσιμες αυτές πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Νότια Κορέα: Έρευνα Αγοράς Δομικών Υλικών / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σεούλ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σεούλ μάς ενημερώνει σχετικά με την Έρευνα Αγοράς Δομικών Υλικών (Μάρμαρα, Αλουμίνιο) Νοτίου Κορέας 2021. Σε αυτήν συμπεριλαβάνονται ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς, στοιχεία για τις ελληνικές εξαγωγές, τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τα στοιχεία που αναφέρονται στην Έρευνα Αγοράς παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ισραήλ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το Ισραήλ έτους 2020 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τελ Αβίβ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ μάς αποστέλλει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος 2020 σχετικά με την Οικονομία του Ισραήλ και την Ανάπτυξη Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την Έκθεση παρακαλούμε πατήστε εδώ