Συμβουλές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έρευνα για την Αγορά Τροφίμων στη Γερμανία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Ντύσσελντορφ

Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης τροφίμων και Ποτών “ANUGA 2023” (Κολωνία, 7-10 Οκτωβρίου 2023), το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ αποστέλλει συνημμένα επικαιροποιημένη έρευνα για την αγορά τροφίμων στη Γερμανία.
 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Βουδαπέστη

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Βουδαπέστη ενημερώνει για η σύνταξη της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για την Ουγγαρία και την Ανάπτυξη Επιχςειρηματικών και Οικονομικών Σχέσεων Ουγγαρίας - Ελλάδας (για το έτος 2022).  

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Προβλέψεις για την ολλανδική οικονομία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Χάγης

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη ενημερώνει για τις προβλέψεις σχετικά με την Ολλανδική οικονομία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Γερμανία: Τάσεις - Εξελίξεις και Προβλέψεις / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βερολίνου

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Βερολίνο αναρτά έρευνα / ανάλυση του Γραφείου για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη Γερμανία.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ετήσια Έκθεση Γραφείου ΟΕΥ Τιράνων για το 2022 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιράνων

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στα  Τίρανα ενημερώνει για την Ετήσια Έκθεση για την Αλβανία (έτος 2022).  

ΓΑΛΛΙΑ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2022 και Ανάπτυξη Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας / Γραφείο Ο..Ε.Υ. Παρισίων

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι ενημερώνει για την Ετήσια Οικονομική Έκθεση σχετικά με το έτος 2022 και την ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας.  

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σχεδιαζόμενος μηχανισμός για «κλιματικό πριμ» στους πολίτες / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βερολίνου

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο ενημερώνει για τον Σχεδιαζόμενο μηχανισμό (Klimageld) για "κλιματικό πριμ"  στους πολίτες.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση:: Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό Σχεδιασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης, αναμένεται να καθιερωθεί από το 2025 ένα «κλιματικό πριμ» για τους πολίτες. Πρόκειται, άλλωστε, για προεκλογική δέσμευση των τριών Συγκυβερνώντων Κομμάτων (SPD, Πράσινοι FDP), η οποία είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία συνασπισμού, υπό τον όρο «χρήματα για το κλίμα» (Klimageld),με στόχο τη μακροπρόθεσμη ανακούφιση των πολιτών από την αυξημένη τιμολόγηση των εκπομπών CO2.

Για περισσότερα εδώ

ΜΑΡΟΚΟ:΅Έναρξη νέας απευθείας σύνδεσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου από την κινεζική OOCL / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ραμπάτ

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ραμπάτ ενημερώνει για την Έναρξη νέας απευθείας σύνδεσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου από την κινεζική OOCL

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Orient Overseas Container Line –OOCL, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως και θυγατρικής της κινεζικής COSCO Shipping, προγραμματίζεται η ενίσχυση του δικτύου των ενδο-ευρωπαϊκών υπηρεσιών της, μέσω έναρξης της νέας γραμμής «Türkiye Spain Morocco Express - TSM)», από 1 Σεπτεμβρίου 2023. Το νέο δρομολόγιο θα παρέχει απευθείας σύνδεση μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου, καθώς και σύνδεση μεταφόρτωσης στον λιμένα του Πειραιά, ο οποίος αποτελεί κόμβο της εταιρίας στην περιοχή της Μεσογείου. Η γραμμή «TSM» θα προσφέρει εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από όλους τους λιμένες, χρησιμοποιώντας συνολικά 4 πλοία, σε εναλλαγή 28 ημερών. Το δρομολόγιο της νέας γραμμής έχει καθοριστεί ως εξής: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Safi Port Derince (Τουρκία) – Gemlik (Τουρκία) – Aliaga (Τουρκία) – Πειραιάς – Βαλένθια (Ισπανία) – Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία) - Βαρκελώνη (Ισπανία) – Πειραιάς. Η σύνδεση Βαλένθιας - Καζαμπλάνκας υπολογίζεται σε 1 ημέρα, ενώ Βαρκελώνης - Πειραιά σε 3 ημέρες. Εδώ αναλυτές παρουσιάζουν την έναρξη του νέου δρομολογίου «TSM», το οποίο θα ενισχύσει την παρουσία της OOCL στην περιοχή της Μεσογείου, ως απόδειξη της εμπιστοσύνης της κινεζικής εταιρίας στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη του Μαρόκου. Αναφέρεται ότι η OOCL έχει ήδη παρουσία στη χώρα, στους λιμένες της Καζαμπλάνκας και της Ταγγέρης. H νέα απευθείας σύνδεση, η οποία πρόκειται να ενισχύσειτην ήδη υφιστάμενη δυναμική του θαλάσσιου εμπορίου στην περιοχή της Μεσογείου, αποδίδοντας ειδικό βάρος στο ρόλο του λιμένα του Πειραιά ως περιφερειακού κόμβου διαμετακομιστικού εμπορίου, θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και του Μαρόκου, καθώς και μεταξύ του Μαρόκου και των άλλων δύο εμπλεκόμενων χωρών (Ισπανίας, Τουρκίας).

Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ραμπάτμικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Ραμπάτ 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η αγορά του ελαιολάδου και των ελαιών στην Ολλανδία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Χάγης

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη ενημερώνει για την αγορά του ελαιολάδου και των ελαιών στην Ολλανδία.  

ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μόσχα ενημερώνει για την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την οικονομία της Ρωσίας για το έτος 2022 καθώς και για την ανάπτυξη οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας. 

ΣΕΡΒΙΑ: Ενημερωτικό Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Ιουλίου 2023 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βελιγράδι

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι ενημερώνει για το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Ιουλίου 2023.