Συμβουλές

Βόρεια Μακεδονία: Προκήρυξη Διεθνών Διαγωνισμών / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στα Σκόπια

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στα Σκόπια μάς ενημερώνει για την προκήρυξη Διεθνών Διαγωνισμών στη Βόρεια Μακεδονία.

Για να δείτε αναλυτικά τους διαγωνισμούς και να πληροφορηθείτε περαιτέρω για καθένα από αυτούς παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Γαλλία: Αύξηση ελληνικών εξαγωγών προς τη Γαλλία κατά το πρώτο εννεάμηνο 2021 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Παρίσι

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Παρίσι μάς ενημερώνει για την πορεία του διμερούς εμπορίου Ελλάδας - Γαλλίας και για την αύξηση που σημείωσαν κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γαλλία.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τη σχετική ενημέρωση παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Βαυαρία: Η Βαυαρική Οικονομία και οι εμπορικές ανταλλαγές Ελλάδας - Βαυαρίας / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Μόναχο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Μόναχο μάς ενημερώνει για την οικονομία της Βαυαρίας καθώς επίσης και για τις εμπορικές ανταλλαγές Βαυαρίας και Ελλάδας.

Για να διαβάσετε τις σχετικές λεπτομέρειες παρακαλούμε πατήστε εδώ

Ηνωμένο Βασίλειο: Τι αλλάζει στη σήμανση των εισαγόμενων στο ΗΒ προϊόντων για τα οποία απαιτούνταν σήμανση CE / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Λονδίνοαι

Το Γραφείο  Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Λονδίνο μάς αποστέλλει πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα για τη διάθεση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου προϊόντων για τα οποία προηγουμένως απαιτούνταν σήμανση CE (αρχείο UKCA) και ακόμα σχετικά ενημερωτικά έντυπα της βρετανικής κυβέρνησης:

- UKCA Step By Step Guide International
- UKNI Step By Step Guide International
- UKCA one pager international
- UKNI one page explainer international
- New Product Markings & Conformity FAQs international

Για να διαβάσετε αναλυτικά αυτές τις πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα και να δείτε τους υπερδυνδέσμους που θα σας οδηγήσουν σε εκτενέστερη πληροφόρηση στην αγγλική γλώσσα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα μετάθεση ημερομηνιών απαγόρευσης εισαγωγών και υποχρέωσης προσκόμισης υγειονομικών πιστοποιητικών για την εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων ζωικής προέλευσης / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Λονδίνο

Για τη νέα μετάθεση ημερομηνιών απαγόρευσης εισαγωγών και υποχρέωσης προσκόμισης υγειονομικών πιστοποιητικών για την εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων ζωικής προέλευσης μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Λονδίνο.

Οι αλλαγές αφορούν τα εξής προϊόντα:
•γαλακτοκομικά
•νωπός κιμάς από μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, πρόβατο και κατσίκι
•νωπός ή κατεψυγμένος κιμάς πουλερικών
•μηχανικά διαχωρισμένο κρέας πουλερικών, στρουθιονιδών ή άγριων πτερωτών θηραμάτων
•αταξινόμητα αυγά
•νωπά παρασκευάσματα κρέατος
•υπόλοιπα ρυθμιζόμενα προϊόντα ζωικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των σύνθετων προϊόντων και των αλιευμάτων.

Για να διαβάσετε το σχετικό ενημερωτικό κείμενο παρακαλούμε πατήστε εδώ,

Βουλγαρία: Προκηρύξεις Κρατικών Διαγωνισμών - Τεύχος Ιανουαρίου 2022 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σόφια

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σόφια μάς ενημερώνει για την προκήρυξη κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία.

Οι ενδιαφερόμενοι για την προμήθεια συγκεκριμένου τεύχους προκήρυξης, θα πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον αρμόδιο κατά περίπτωση φορέα, ο οποίος διεξάγει το διαγωνισμό. Τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και το κόστος προμήθειας του τεύχους του κάθε διαγωνισμού αναφέρονται στους πίνακες, τους οποίους μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Γεωργία: Οδηγός Επιχειρείν / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Τιφλίδα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Τιφλίδα μάς ενημερώνει σχετικά με τον Οδηγό Επιχειρείν στη Γεωργία και τις προοπτικές διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στη συγκεκριμένη αγορά.

Για να διαβάσετε τον Οδηγό παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ιταλία: Η Αγορά Γιαουρτιού / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Μιλάνο

Όπως μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο ΜΙλάνο κατά "την περίοδο 11/2019 – 11/2020, οι πωλήσεις γιαουρτιού στην Ιταλία από hypermarket, supermarket και minimarket, σημείωσαν αύξηση +2,2% σε όγκο και +3% σε αξία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (στοιχεία της πολυεθνικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων IRI). Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και το σκύρ, αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία, σημειώνοντας αύξηση σε όγκο πωλήσεων +14,8% και σε αξία +13,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019".

Για να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση της έρευνας του Γραφείου για την Ιταλική Αγορά Γιαουρτιού και τις προοπτικές διείσδυσης του ελληνικού γιαουρτιού παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ισπανία: Έρευνα αγοράς για τον Κλάδο των Φρούτων και Λαχανικών / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μαδρίτη μάς ενημερώνει για την Έρευνα Αγοράς στον κλάδο των ΦΡούτων και των Λαχανικών στην Ισπανία.

Για να διαβάσετε τις λεπτομερείς και χρήσιμες πληροφορίες της έρευνας, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Γερμανία: Οι ελληνικές εξαγωγές του αγροδιατροφικού τομέα / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Μόναχο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Μόναχο μάς ενημερώνει για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών του αγροδιατροφικού τομέα στη Γερμανία και πώς με συστηματικές ενέργειες θα μπορούσε αυτή να βελτιωθεί.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τη σχετική ενημέρωση, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Γερμανία: Επιχειρηματικός Οδηγός / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βερολίνο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο μάς ενημερώνει σχετικά με τον Επιχειρηματικό Οδηγό για τη Γερμανία, ο οποίος περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη χώρα, τη νομοθεσία, τις επενδύσεις και γενικότερα το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Για να διαβάσετε αναλυικά το περιεχόμενο παρακαλούμε πατήστε εδώ