Συμβουλές

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ενημερωτικό Δελτίο με Επιχειρηματικές Ειδήσεις / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Μπουένος Άϊρες

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων  της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μπουένος Άϊρες ενημερώνει για το μηνιαίο δελτίο Μαρτίου 2024 το οποίο περιλαμβάνει επιχιερηματικές και οικονομικές ειδήσεις από την Αργεντινή. 

Η.Π.Α.: Στοιχεία Εισαγωγών Ελαιολάδου στις Η.Π.Α. / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Ν. Υόρκη

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη ενημερώνει για τις εισαγωγές ελαιολάδου από διάφορες χώρες από το 2019 έως το 2023.

Η.Π.Α.: Οδηγός Επιχειρείν για το 2023 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Ουάσιγκτων

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Ουάσιγκτων και το αντίστοιχο στον Άγιο Φραγκίσκο ενημερώνουν για τη σύνταξη και έκδοση Οδηγού Επιχειρείν στις Η.Π.Α. για το 2023.

΄Όπως αναφέρεται,  ο εν λόγω επιχειρηματικός οδηγός συντάχθηκε ως βάση ενημέρωσης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και περιλαμβάνει γενικές κατευθύνσεις και πληροφορίες.
Για αναλυτικότερη πληροφόρηση σχετικά με την έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ και την εισαγωγή προϊόντων στην αμερικανική αγορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να
ανατρέχουν στην εξαιρετικά χρηστική ιστοσελίδα της αμερικανικής διοίκησης usa.gov, όπου συγκεντρώνονται όλες οι επιμέρους ιστοσελίδες των αρμόδιων αμερικανικών Υπηρεσιών.

Στον εν λόγω κόμβο πληροφόρησης συμπεριλαμβάνονται γενικές κατηγορίες πληροφοριών (π.χ. βλ. ενότητα Small Business: Start a Business, Get an Import Lisence κλπ.), αλλά και ειδικότερες πληροφορίες (φορολογικά θέματα, διαφήμιση, μάρκετινγκ), έως και για το θεσμικό πλαίσιο καιτις αρμόδιες Υπηρεσίες ανά Πολιτεία (State & Local).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξάγουν Κρέατα και Προϊόντα Χοιρινού Κρέατος / Πηγή: Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα μάς ενημερώνει για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας τους οι οποίες εξάγουν κρέατα και προϊόντα χοιρινού κρέατος.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Συνοπτική Επισκόπηση της Αγοράς Ακτινιδίων / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στον Αγ. Παύλο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Άγιο Παύλο ενημερώνει για συνοπτική επισκόπηση της Αγοράς Ακτινιδίων στη Βραζιλία

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Εισαγωγές Ελληνικών Ακτινιδίων - Ανταγωνισμός και Προοπτικές / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Σάο Πάολο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Σάο Πάολο ενημερώνει για τη θέση της Ελλάδας ως προμηθευτή ακτινιδίων στην αγορά της Βραζιλίας παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία.  

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Οδηγός Επιχειρείν 2023 για τη Βραζιλία / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στον Αγ. Παύλο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Άγιο Παύλο της Βραζιλίας ενημερώνει για τον επικαιροποιημένο επιχειρηματικό οδηγό στη χώρα. 

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μελέτη της Καναδικής Αγοράς Φέτας / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τορόντο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο ενημερώνει για τη Μελέτη σχετικά με την Καναδική Αγορά Φέτας και Ειδικών Τυριών.  

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου 2023 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπουένος Άϊρες

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Μουένος Άιρες ενημερώνει για το  ενημερωτικό δελτίο  με οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από την Αργεντινή

Υποχρέωση εγγραφής εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Μαρόκο, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ραμπάτ ενημερώνει με έγγραφό του για την Υποχρέωση εγγραφής εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Μαρόκο, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η.Π.Α.: Σχέδιο Οδηγίας FDA σχετικά με τον Κανονισμό “MoCRA” για το εμπόριο καλλυντικών στις ΗΠΑ. Προθεσμία εγγραφής εταιρειών έως 29.12.2023 / Πηγή: FDA

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτων ενημερώνει για το Σχέδιο Οδηγίας FDA σχετικά με τον Κανονισμό “MoCRA” για το εμπόριο καλλυντικών στις ΗΠΑ. Προθεσμία εγγραφής εταιρειών έως 29.12.2023.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetics-news-events/fda-issues-draft-guidance-registration-and-listing-cosmetic-product-facilities-and-products