Συμβουλές

Υποχρέωση εγγραφής εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Μαρόκο, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ραμπάτ ενημερώνει με έγγραφό του για την Υποχρέωση εγγραφής εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Μαρόκο, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η.Π.Α.: Οδηγός Επιχειρείν για το 2023 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Ουάσιγκτων

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Ουάσιγκτων και το αντίστοιχο στον Άγιο Φραγκίσκο ενημερώνουν για τη σύνταξη και έκδοση Οδηγού Επιχειρείν στις Η.Π.Α. για το 2023.

΄Όπως αναφέρεται,  ο εν λόγω επιχειρηματικός οδηγός συντάχθηκε ως βάση ενημέρωσης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και περιλαμβάνει γενικές κατευθύνσεις και πληροφορίες.
Για αναλυτικότερη πληροφόρηση σχετικά με την έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ και την εισαγωγή προϊόντων στην αμερικανική αγορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να
ανατρέχουν στην εξαιρετικά χρηστική ιστοσελίδα της αμερικανικής διοίκησης usa.gov, όπου συγκεντρώνονται όλες οι επιμέρους ιστοσελίδες των αρμόδιων αμερικανικών Υπηρεσιών.

Στον εν λόγω κόμβο πληροφόρησης συμπεριλαμβάνονται γενικές κατηγορίες πληροφοριών (π.χ. βλ. ενότητα Small Business: Start a Business, Get an Import Lisence κλπ.), αλλά και ειδικότερες πληροφορίες (φορολογικά θέματα, διαφήμιση, μάρκετινγκ), έως και για το θεσμικό πλαίσιο καιτις αρμόδιες Υπηρεσίες ανά Πολιτεία (State & Local).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Εξέλιξη ελληνικών εξαγωγών οίνου στον Καναδά - Δράσεις προβολής / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τορόντο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο ενημερώνει ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 95% ως προς την αξία οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στον Καναδά κατά το α’ τρίμηνο 2023, έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2022. Η αύξηση ανήλθε σε 103% ειδικά για τις εξαγωγές προς την Επαρχία Κεμπέκ και 139% προς την Επαρχία Οντάριο. Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τους ελληνικούς οίνους μετά από την Γερμανία και τις ΗΠΑ και πριν από την Κύπρο και την Γαλλία.

Για περισσότερες πληροφορίες.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Συνοπτική Επισκόπηση της Αγοράς Ακτινιδίων / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στον Αγ. Παύλο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Άγιο Παύλο ενημερώνει για συνοπτική επισκόπηση της Αγοράς Ακτινιδίων στη Βραζιλία

ΚΑΝΑΔΑΣ: Εξέλιξη ελληνικών εξαγωγών οίνου στον Καναδά - Δράσεις προβολής

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τορόντο ενημερώνει για την αύξηση κατά 95% ως προς την αξίας σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στον Καναδά κατά το α’ τρίμηνο 2023, έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2022. Η αύξηση ανήλθε σε 103% ειδικά για τις εξαγωγές προς την Επαρχία Κεμπέκ και 139% προς την Επαρχία Οντάριο. Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τους ελληνικούς οίνους μετά από την Γερμανία και τις ΗΠΑ και πριν από την Κύπρο και την Γαλλία.

Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.  

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Οδηγός Επιχειρείν 2023 για τη Βραζιλία / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στον Αγ. Παύλο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Άγιο Παύλο της Βραζιλίας ενημερώνει για τον επικαιροποιημένο επιχειρηματικό οδηγό στη χώρα. 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2023 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπουένος Άϊρες

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Μπουένος Άϊρες ενημερώνει για τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην Αργεντινή κατά το μήνα Απρίλιο 2023. 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου 2023 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπουένος Άϊρες

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Μουένος Άιρες ενημερώνει για το  ενημερωτικό δελτίο  με οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από την Αργεντινή

ΚΑΝΑΔΑΣ: Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τορόντο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο ενημερώνει για τη  Διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Canada IOOC”.

Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή: "Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την διοργανώτρια εταιρεία, σας προωθούμε πληροφορίες σχετικώς με την διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου, ως εξής: με την “CIOOC Canada International Olive Oil Competition”."

Eπωνυμία CIOOC Canada International Olive Oil Competition
Ιστοσελίδα https://canadaiooc.com
Διοργανώτρια εταιρεία CONFEXPO GLOBAL SINGLE MEMBER P.C.
Δελφών 97, Γλυφάδα
Στοιχεία επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. +44 208 359 1398

Προθεσμία εγγραφής εταιρείας 30/04/2023
Προθεσμία αποστολής δειγμάτων 10/05/2023, ώρα 17:00

Η.Π.Α.: Σχέδιο Οδηγίας FDA σχετικά με τον Κανονισμό “MoCRA” για το εμπόριο καλλυντικών στις ΗΠΑ. Προθεσμία εγγραφής εταιρειών έως 29.12.2023 / Πηγή: FDA

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτων ενημερώνει για το Σχέδιο Οδηγίας FDA σχετικά με τον Κανονισμό “MoCRA” για το εμπόριο καλλυντικών στις ΗΠΑ. Προθεσμία εγγραφής εταιρειών έως 29.12.2023.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetics-news-events/fda-issues-draft-guidance-registration-and-listing-cosmetic-product-facilities-and-products

ΚΑΝΑΔΑΣ:μελέτη για την καναδική αγορά ειδών προσωπικής φροντίδας / καλλυντικών.

Από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο του Καναδά ενημερωνόμαστε για τη μελέτη που αφορά σε την καναδική αγορά ειδών προσωπικής φροντίδας / καλλυντικών.