Συμβουλές

Καναδάς: Καναδική Αγορά Βίγκαν Προϊόντων Διατροφής / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τορόντο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο καθώς επίσης και η Β3 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών μάς ενημερώνουν για την Καναδική Αγορά Βίγκαν Προϊόντων Διατροφής.

Περιληπτική η Mελέτη για την καναδική αγορά βέγκαν προϊόντων διατροφής συνοψίζεται ως εξής:

:
• Η καναδική αγορά βέγκαν ειδών διατροφής είναι ταχέως αναπτυσσόμενη, όπως συμβαίνει και σε άλλες αγορές, ιδίως ανεπτυγμένων οικονομιών.
• Ο Καναδάς, μαζί με τις ΗΠΑ, αντιμετωπίζονται ως ενιαία αγορά της Βορείου Αμερικής, σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά, τις τάσεις και τις προοπτικές.
• Οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να εξετάσουν εγκαίρως την στροφή των καταναλωτών προς την χορτοφαγική ή βέγκανδιατροφή και να αναπτύξουν τα αντίστοιχα προϊόντα.
• Τα προϊόντα βέγκαν συνιστάται να ξεχωρίζουν έναντι των άλλων, ως προς την συσκευασία / τυποποίηση, ως διακριτή κατηγορία.
• Η χρήση ιδιαίτερου σήματος βέγκαν μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία διακριτής ταυτότητας προϊόντος. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινώς αποδεκτό διεθνές ή ευρωπαϊκό σήμα.
• Δεν υπάρχει ακόμη ενιαία πιστοποίηση προϊόντων βέγκαν.
• Οι στατιστικές εισαγωγών—εξαγωγών δεν προσφέρονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων, γιατί τα προϊόντα βέγκαν εντάσσονται στις υφιστάμενες δασμολογικές κατηγορίες προϊόντων φυτικής προέλευσης.
• Τα βέγκαν υποκατάστατα γαλακτοκομικών προϊόντων δεν αντιμετωπίζουν την δυσμενή δασμολογική μεταχείριση που αντιμετωπίζουν τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα στον Καναδά αλλά και σε άλλες χώρες. Συνεπώς, φερ’ ειπείν ένα φυτικό υποκατάστατο βουτύρου, έχει μηδενικό εισαγωγικό δασμό, και άρα έχει πλεονέκτημα έναντι του αντίστοιχου γαλακτοκομικού προϊόντος που μπορεί να επιβαρύνεται με δασμό άνω του 200%.
• Για την προώθηση προϊόντων βέγκαν που έχουν αντιπρόσωπο / εισαγωγέα στον Καναδά, μπορεί να ενδείκνυται η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθησή τους στους καταναλωτές, εφ’ όσον βεβαίως αυτό δικαιολογείται από τον όγκο πωλήσεων.

 

ΓΙα να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Βραζιλία:Απόσυρση παρτίδων ελαιολάδου από την κυκλοφορία λόγω νοθείας / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Σάο Πάολο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μάς ενημερώνει για την απόσυρση παρτίδων ελαιολάδου από της κυκλοφορίς λόγω νοθείας.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τη σχετική πληροφόρηση και τις προτάσεις που έχουν γίνει για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 

Καναδάς: Διανομή Αλκοολούχων Ποτών / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τορόντο

Για το σύστημα διανομής αλκοολούχων ποτών στον Καναδά μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχετικό ενημερωτικό έγγραφο που αποστέλλουν, αναλύονται:

  • η βιομηχανία αλκοολούχων ποτών στο Καναδά
  • το Ενδοεπαρχιακό εμπόριο αλκοολούχων
  • το Σύστημα διανομής αλκοολούχων ανά επαρχία
  • το Σύστημα διανομής αλκοολούχων στο Ονάριο τριών επιπέδων

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν και 

  • λίστα επαρχιακών μονοπωλίων για τα αλκοολούχα ποτά 

 

Για να διαβάσετε τη σχετική ενημέρωση, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Καναδά / Πηγή Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τορόντο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο μάς ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στον Διεθνή Διαγωνσιμό Ελαιολάδου Καναδά. https://canadaiooc.com/

Επιπλέον αναφέρουν ότι: "το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής:

                                           1/9/2021 Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων

                                           10/1/2022 Λήξη υποβολής πρώιμων υποψηφιοτήτων (early bird)

                                             1/4/2022 Έναρξη αποστολής δειγμάτων

                                           30/4/2022 Λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων

                                           10/5/2022 Λήξη αποστολής δειγμάτων

Επιχειρηματικός Οδηγός για τον Καναδά / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Οττάβα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Οττάβα μάς αποστέλλει τον Επιχειρηματικό Οδηγό για τον Καναδά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του Οδηγού πατώντας εδώ

Εισαγωγικό εμπόριο ΗΠΑ και ελληνικές εξαγωγές / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Νέα Υόρκη

Εισαγωγικό εμπόριο ΗΠΑ και ελληνικές εξαγωγές


Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μάς δίνει χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για το συνολικό εισαγωγικό εμπόριο των Η.Π.Α. καθώς επίσης και για τις ελληνικές εξαγωγές. Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση:

"Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USA.gov.statistics) κατά τα έτη 2010-2020 οι εισαγωγές που πραγματοποιήθηκαν αυξήθηκαν κατά 20% από 1,9 δις $ σε 2,3 δις $. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε το 2011 όταν η αύξηση του ΑΕΠ ανήλθε στο 1,6%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε το 2020 όταν η πτώση ήταν 7% και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,5%. Προφανώς η πανδημία του COVID-19 ήταν αυτή που έχοντας επηρεάσει αποφασιστικά τις εμπορικές ροές παγκοσμίως επέφερε την κορυφαία αρνητική επίδοση και στις εισαγωγές στις ΗΠΑ. Ήδη η αύξηση 17% που εμφανίζεται στα στοιχεία του α΄ 8μήνου του 2021, προοιωνίζει την καταγραφή του υψηλότερου ιστορικά ποσοστού."

 

Για να διαβάσετε τη συνέχεια και να δείτε αναλυτικά τους σχετικούς πίνακες και τα γραφήματα παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Βραζιλία: Η Anvisa εγκρίνει νέο κανονισμό για τη διατροφική επισήμανση συσκευασμένων τροφίμων

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορκών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Αγ. Παύλο της Βραζιλίας μάς ενημερώνει για τον νέο κανονισμό σχετικά με τη διατροφική επισήμανση συσκευασμένων τροφίμων και πώς αυτός θα επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

“Η Anvisa εγκρίνει νέο κανονισμό για τη διατροφική επισήμανση συσκευασμένων τροφίμων”


Η βραζιλιάνικη Εθνική Αρχή Υγειονομικής Εποπτείας της Βραζιλίας (ANVISA) υιοθέτησε ομόφωνα την Τετάρτη 7 Oκτωβρίου 2020, τους νέους κανονισμούς σχετικά με τη διατροφική επισήμανση των συσκευασμένων τροφίμων (απόφαση RDC nº 429/2020 & οδηγία nº 75). Τα σχετικά μέτρα βελτιώνουν τη σαφήνεια και την ευκρίνεια των θρεπτικών πληροφοριών στην ετικέτα τροφίμων, στοχεύοντας να βοηθήσει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν πιο συνειδητές επιλογές σε αγορές τροφίμων.
Διά της νέας νομοθεσίας, οι καταναλωτές θα είναι ευκολότερο να συγκρίνουν τα τρόφιμα και κατά συνέπεια να αποφασίζουν τι θα ήταν καλύτερο για την υγεία τους να καταναλώσουν. Επιπλέον επιδίωξη είναι να μειωθούν οι καταστάσεις που δημιουργούν παρερμηνεύσεις σχετικά με τη διατροφική σύνθεση.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Καναδάς: Η Αγορά Ελαιολάδου / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τορόντο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο μάς ενημερώνει για την αγορά ελαιολάδου στον Καναδά.

Η σχετική Έκθεση περιλαμβάνει τα εξής:

 

Α. Τοπική Παραγωγή, Διάρθρωση της Αγοράς & Εισαγωγές.

1.Τοπική Παραγωγή.

2. Διάρθρωση της Αγοράς.

3.Καναδικές εισαγωγές ελαιολάδου.

Β. Κατανάλωση ελαιόλαδου – Προφίλ Καναδού καταναλωτή.

Γ. Ανταγωνισμός.

Δ. Εισαγωγικές Διαδικασίες & Διατυπώσεις - Ετικέτα.

Ε. Προτάσεις.

 

Για να διαβάσετε τις σχετικές πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Η.Π.Α.: Προθεσμία Συμμόρφωσης Σήμανσης FDA - Απόκτηση UFI-DUNS για ανανέωση εγγραφής έως 01.01.2021

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον μάς ενημερώνει για τις αλλαγές (Συμμόρφωση Σήμανσης) που απαιτούνται για την εγγραφή των εξαγωγέων ή την ανανέωση της εγγραφής τους  στον FDA.

Η προθεσμία που δίνεται για τους ενδιαφρομένους είναι έως την 01.01.2021.

 

Για να διαβάσετε αναλυτικά την ενημέρωση και να δείτε τους σχετικούς υπερσυνδέσμους, παρακαλούμε πατήστε εδώ. 

 

Η.Π.Α.: Παρουσίαση του Κλάδου των Καλλυντικών

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίκο μάς στέλνει την παρουσίαση του κλάδου των καλλυντικών στο πλαίσο διδικτυακής εκδήλωσης (webinar) που διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.

Για να δείτε τη σχετική παρουσίαση παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Βραζιλία: Η Αγορά Λιανικής Τροφίμων / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στον Αγ. Παύλο

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Αγ, Παύλο μάς ενημερώνει για την αγορά λιανικής τροφίμων στη Βραζιλία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν την αναλυτική έκθεση πατώντας εδώ