Exports Blog - Ζήτηση Προϊόντων / Υπηρεσιών - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία / Πηγή: ΥΠΕΞ, Γραφείο Ο.Ε.Υ στο Σύδνεϋ

Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία
 
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ Σύδνεϋ, η αυστραλιανή εταιρεία Foodheads, η οποία δραστηριοποιείται στην προμήθεια ειδών τροφίμων σε εταιρείες του κλάδου HoReCa, καθώς και σε κρουαζιερόπλοια και αεροπορικές εταιρείες, ενδιαφέρεται για προμήθεια από την Ελλάδα προϊόντων σε συσκευασίες χονδρικής και σε μεγάλες ποσότητες.
 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενδιαφέρεται για:
 
(α) ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι, μεγάλου μεγέθους (large superior): σε συσκευασίες βάρους 10 kg. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
(β) ολόκληρες ελιές Καλαμάτας, μεγάλου μεγέθους (large superior): σε συσκευασίες βάρους 12 kg. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
(γ) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μεταλλική συσκευασία 4 L. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
(δ) φέτα: βάρους 16 Kg σε μεταλλική συσκευασία. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
 
Δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας, ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας George Manettas, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, την εβδομάδα της 20ης Ιουνίου τ.έ. προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με υποψήφιους συνεργάτες, παρακαλούμε όπως αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας μελών σας που δύνανται να προσφέρουν τα ανωτέρω προϊόντα, στις ζητούμενες ποσότητες και συχνότητα, έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου, απευθείας στο Γραφείο ΟΕΥ Σύδνεϋ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), με παράλληλη κοινοποίηση στη Διεύθυνσή του Υπουργείου Εξωτερικών (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΤΥΝΗΣΙΑ: Ζήτηση για μεταλλικές βάσεις αλουμινίου για ηλιακά- φωτοβολταΙκά πάνελς / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Τύνιδα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Τύνιδα μάς ενημερώνει ότι η εταιρεία Africa Solar απέστειλε το ακόλουθο αίτημα για ελληνικά προϊόντα:

"We’re a photovoltaic service integrator in Tunisia and we are looking for Greek partners who can provide aluminum racking systems for solar panels.

Meher Bel Hadj,

Africa Solar"

Στοιχεία επικοινωνίας για το συγκεκριμένο αίτημα:

ιστοσελίδα: www.africa-solar.com

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία Africa Solar

Δ/νση: Immeuble Nefissa. 32 rue des entrepreneurs Charguia II
           Τύνιδα / ΤΥΝΗΣΙΑ 
Τηλέφωνο: +216 71 120 216
Website: http://www.africa-solar.com  Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πληροφορίες:


AFRICA SOLAR offre des solutions photovoltaïques sur mesure, clefs en main, adaptées aux besoins des particuliers et des professionnels (industriels, tertiaires et agricoles).

AFRICA SOLAR s’engage aujourd’hui dans les fermes solaires pour les entreprises énergivores et offre des solutions complètes : de la phase étude, jusqu’à la réalisation et l’exploitation

Σερβία: Ζήτηση ελληνικών προϊόντων από εταιρεία στη Σερβία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βελιγράδι

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βελιγράδι μάς ενημερώνει για την κάτωθι ζήτηση ελληνικών προϊόντων:

https://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/infofile/78013

 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να έρθουν απ'ευθείας σε επαφή με την κα Aleksandra Vuković

Aleksandra Vuković
Category manager
AMAN doo
Vinogradska 52a
11000 Beograd
Tel: +381 62 88 70 630
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.aman.co.rs

 

EBEA: Μηνιαίο Δελτίο Ζητήσεων - Προσφορών Προϊόντων και Υπηρεσιών / Απρίλιος 2022

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών μάς ενημερώνει ότι έχει καταρτίσει λίστα με ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του εξωτερικού, οι οποίες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με ελληνικές, προκειμένου να συνεργαστούν στους τομείς που αναφέρονται στην κάθε ζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ζήτηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών / ΓΡαφείο Ο.Ε.Υ. στο Ντουμπάϊ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ντουμπάϊ μάς ενημερώνει ότι η Εμιρατινή εταιρεία Viva ενδιαφέρεται για εισαγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών από την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι:  www.myviva.com

 

 

 

Πηγή: Πύλη ΥΠΕΞ Agora

 

 

Αυστραλία: Ενδιαφέρον για εισαγωγή παρασκευασμένου χταποδιού σε κονσέρβα / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Σύδνεϋ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σύδνεϋ μάς ενημερώνει για το ενδιαφέρον αυστραλιανής εταιρείας να εισαγάγει παρασκευασμένο χταπόδι σε κονσέρβα από την Ελλάδα.

Παρατίθενται τα στοιχεία επικοινωνίας της ενδιαφερόμενης εταιρείας:

Conte Brothers Importers Pty Ltd

Δραστηριότητα: Παρασκευάσματα κρεάτων, ψαριών ή μαλακοστράκων, μαλακίων ή άλλων ασπόνδυλων υδροβίων
Διεύθυνση: 27 Green Street
Πόλη/Τ.Κ: Thomastown / 3074
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τηλέφωνο: +61 3 94663612

Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Η.Π.Α.: Ενδιαφέρον για εισαγωγή κρασιού από την Ελλάδα / Πηγή: Πϋλη ΥΠΕΞ Agora

Οι ελληνικές αρχές στος Η.Π.Α. και η διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΞ Agora μάς ενημερώνουν ότι εταιρεία από το Illinois ενδιαφέρεται για ελληνικά κρασιά.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:

Lyubomir Mitsov

LGM4 Transport

1153 S Lee Str

Des Plaines IL 60016

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

T. +1 872 256 1944

Κϊνα: Ενδιαφέρον της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.com να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική αγορά / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Πεκίνο

Το Γραφείο ΟΙκονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Πεκίνο μάς ενημερώνει για το ενδιαφέρον που εξέφρασε σε πρόσφατη συνάντησή τους η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.com να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική αγορά. Συγκεκριμένα από το Γραφείο Ο.Ε.Υ. αναφέρονται τα εξής:

"Κατά την διάρκεια συνάντησης του Γραφείου μας με αντιπροσωπεία της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου «Alibaba.com», υπό τον Επικεφαλής Στρατηγικών Συνεργασιών, κ. Tim Song (11.3.2022), ο τελευταίoς εξέφρασε την επιθυμία της επιχείρησής του να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική, αγορά.

Η «Alibaba.com» ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί τμήμα του Ομίλου «Alibaba Group». Κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων πλατφορμών διασυνοριακού B2B ηλεκτρονικού εμπορίου, στην οποία συμμετέχουν πλέον των 10 εκ. επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου του ίδιου Ομίλου (π.χ. Tmall, TaoBao, AliExpress) η πλατφόρμα της «Alibaba.com» δεν εστιάζεται, συνήθως, στην κινεζική, αλλά στην διεθνή αγορά (παρά ταύτα, το Πρόγραμμα «Export to China» απευθύνεται κατ’ αρχάς στην κινεζική αγορά). Όπως, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Song, κατά την ως άνω συνάντηση, η πλατφόρμα μπορεί να συγκριθεί με μία διαδικτυακή αγορά χονδρικής, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους, απευθυνόμενες σε διεθνείς αγοραστές.

Από πλευράς μας και σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που είχαμε από την «Alibaba.com», σημειώνουμε ότι, η «Alibaba.com» θα προμηθεύεται ελαιόλαδο η ίδια από τους Έλληνες παραγωγούς (ενδεχομένως και με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) και θα το διαθέτει στην κινεζική αγορά η ίδια. Οι επιχειρήσεις δε οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη στην πλατφόρμα (η τυπική συνδρομή ανέρχεται σε περίπου $ 4.000 για δύο έτη). Για περισσότερες λεπτομέρειες, τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο στέλεχος της «Alibaba.com», κα Summer Gao, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας αναφέρονται στο τέλος της συνημμένης παρουσίασης.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι, υπό τους κατάλληλους όρους συνεργασίας, η πρόταση προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου μέσω της «Alibaba.com» θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τις συναφείς εξαγωγές της χώρας μας, οι οποίες, δυστυχώς, ακολουθούν καθοδική πορεία κατά την τελευταία περίοδο. Η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 και οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις της κινεζικής κυβέρνησης έχουν συμβάλει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων, οι οποίες, ούτως ή άλλως, ήταν και παλαιότερα ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Κινέζους καταναλωτές".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορού να δουν τη σχετική παρουσίαση, τα στοιχεία επικοινωνίας με την Alibaba.com και φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ.

Ρωσία: Ενδιαφέρον για εισαγωγή ελληνικών μαρμάρων / Πηγή: Πύλη ΥΠΕΞ Agora

ΟΙ Αρχές της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία μάς ενημερώνουν ότι η κατασκευαστική εταιρεία "Stroitelnoye Energeticheskoye upravleniye" (SEU) ενδιαφέρεται για εισαγωγή ελληνικών μαρμάρων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διεύθυνση: Moscow / 109004, 27, Alexandra Solzhenitsina

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναλυτικά παρατίθενται τα Στοιχεία επικοινωνίας:

Stroitelnoye Energeticheskoye Upravleniye (SEU)

Διεύθυνση: 27, Alexandra Solzhenitsina

Moscow / 109004

ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες:

Εισαγωγέας μαρμάρων

Γερμανία: Ζήτηση συνεργασίας με ελληνική εταιρεία παραγωγής επίπλων / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βερολίνο

Το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου έγινε αποδέκτης αιτήματος γερμανικής επιχείρησης επίπλων με την επωνυμία «Möbel Hesse GmbH», η οποία ενδιαφέρεται να επεκτείνει το δίκτυο προμηθευτών της στο εξωτερικό, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στις εφοδιαστικές αλυσίδες και επιθυμεί να συνάψει επιχειρηματική συνεργασία με ελληνική εταιρεία (από την ηπειρωτική χώρα) παραγωγής επίπλων (ιδίως από υλικά όπως μασίφ ξύλο για: καρέκλες, τραπεζαρίες και κρεβάτια/ χάλυβα και αλουμίνιο για έπιπλα κήπου εξωτερικού χώρου).

Τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας είναι:

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κ. Roland Wagner

Διεύθυνση: Gubener Str. 25, 30827 Garbsen, (πλησίον Αννόβερου)

Τηλ.: +49 (0) 511 27978 1915

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ταϋλάνδη: Ζήτηση κρασιού και ιχθυηρών από την Ελλάδα

 

Οι προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Ταϋλάνδη μάς ενημερώνουν ότι η εταιρία Greek Taste Co. ltd., μικρός εισαγωγέας και άλλων Ελληνικών Προϊόντων στην περιοχή, επιθυμεί τη συνεργασία με εταιρίες Ελληνικού κρασιού και ιχθυρών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στον κ. Arnat Tantapal (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή την κα. Οrawan Rattanasupa (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Tηλ.: +66-26755862.

 

Greek Taste Co. ltd.

441 Charoenkrung Soi 63, Chaeroenkrung Rd, Yannawa, Sathorn

Πόλη/Τ.Κ:  Bangkok / 10120

Χώρα: ΤΑΫΛΑΝΔΗ

Τηλέφωνο: +66-26755862

ΦΑΞ: +66-896903892

 .Ταχυδρομείο:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πηγή: Διαδικτυακή Πϋλη ΥΠΕΞ Agora