Η Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας ενημερώνει ότι η  Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της ΕΕ οργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL – VINEXPO 2023”, που θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Pragati Maidan στο Νέο Δελχί, από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου τρ.έ.
Η σχεδιαζόμενη επιχειρηματική αποστολή (με συμμετοχή περί των 60 επιχειρήσεων), θα συνοδεύει υψηλού επιπέδου επίσημη αποστολή της ΕΕ, δεδομένου ότι η Ινδία έχει χαρακτηρισθεί ως χώρα προτεραιότητας για τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών από τη Γενική Δ/νση Γεωργίας της ΕΕ.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου ΟΕΥ Ν. Δελχί προβλέπεται διαδικασία προεπιλογής των επιχειρήσεων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός του προσεχούς μηνός Ιουνίου (με πιθανότερη ημερομηνία την 19η Ιουνίου). Παράλληλα προβλέπεται η διοργάνωση παράπλευρων εκδηλώσεων και σεμιναρίων, σε στενή συνεργασία με το Σύνδεσμο Ινδών Εισαγωγέων Τροφίμων (Forum ofIndian Food Importers-FIFI).
 
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες επί της Έκθεσης στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://sialindia.com/ αλλά και να απευθυνθούν στο
Γραφείο ΟΕΥ Νέου Δελχί στην ακόλουθη ηλεκτρ.δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο: +91 11 2688 0700.
 
Επισυνάπτεται το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ινδία.