Exports Blog - Εκθέσεις / Αποστολές - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

FOOD EXPO 2023

Η FOOD EXPO εδώ και 10 χρόνια αντιπροσωπεύει με το καλύτερο τρόπο τον δυναμικό κλάδο των τροφίμων και ποτών σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με την Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, Τούρκικη Εθνική Αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη FOODTECH 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου 2023.

ΙΝΔΙΑ: Διοργάνωση Επιχειρηματικής Αποστολής στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL – VINEXPO 2023” (Νέο Δελχί, Ινδία 7-9 Δεκεμβρίου 2023)

Η Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας ενημερώνει ότι η  Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της ΕΕ οργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL – VINEXPO 2023”, που θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Pragati Maidan στο Νέο Δελχί, από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου τρ.έ.
Η σχεδιαζόμενη επιχειρηματική αποστολή (με συμμετοχή περί των 60 επιχειρήσεων), θα συνοδεύει υψηλού επιπέδου επίσημη αποστολή της ΕΕ, δεδομένου ότι η Ινδία έχει χαρακτηρισθεί ως χώρα προτεραιότητας για τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών από τη Γενική Δ/νση Γεωργίας της ΕΕ.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου ΟΕΥ Ν. Δελχί προβλέπεται διαδικασία προεπιλογής των επιχειρήσεων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός του προσεχούς μηνός Ιουνίου (με πιθανότερη ημερομηνία την 19η Ιουνίου). Παράλληλα προβλέπεται η διοργάνωση παράπλευρων εκδηλώσεων και σεμιναρίων, σε στενή συνεργασία με το Σύνδεσμο Ινδών Εισαγωγέων Τροφίμων (Forum ofIndian Food Importers-FIFI).
 
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες επί της Έκθεσης στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://sialindia.com/ αλλά και να απευθυνθούν στο
Γραφείο ΟΕΥ Νέου Δελχί στην ακόλουθη ηλεκτρ.δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο: +91 11 2688 0700.
 
Επισυνάπτεται το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ινδία. 

Διαδικτυακή Επιχειρηματική Συνάντηση Ειδών Παντοπωλείου “GROCERY SUMMIT”, 31 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2021

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Παρίσι μάς ενημερώνει για την διεξαγωγή της διαδικτυακής επιχειρηματικής εκδήλωσης “GROCERY SUMMIT” που διοργανώνει η εταιρεία WABEL, αποκλειστικώς για προϊόντα τροφίμων Grocery (σνακ, καρυκεύματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, σοκολατοποιίας, μπισκότα και εν γένει προϊόντα τροφίμων θερμοκρασίας περιβάλλοντος), μεταξύ παραγωγών/εξαγωγέων και στρατηγικών εισαγωγέων, αλυσίδων λιανικής και διαδικτυακών εμπόρων λιανικής.

H συμμετοχή στη συνάντηση “Grocery Summit” περιλαμβάνει 10 ή περισσότερες προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β με αγοραστές που διαθέτουν τρέχοντα προγράμματα αναζήτησης νέων επώνυμων προϊόντων για τους πελάτες τους.

Σχετική παρουσίαση της εκδήλωσης και πληροφοριακό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: https://www.wabel.com/summits/grocery/

 

Ο κατάλογος αγοραστών είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα: https://www.wabel.com/buyerslist-grocery-summit///.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το ENTERPRISE GREECE, που στηρίζει τις ελληνικές συμμετοχές.

Δήλωση συμμετοχής είναι δυνατή έως τις 30 Απριλίου 2021 με έκπτωση που ανέρχεται σε 55% του κόστους συμμετοχής.

Η Φόρμα συμμετοχής (Enterprise Greece-Grocery Summit Special Contract) είναι διαθέσιμη στο κάτωθι σύνδεσμο:

https://www.wabel.com/wp-content/uploads/2021/02/AdmissionFormGroceryBrandsWABEL2021_Enterprise-Greece.pdf

 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής, την οποία να αποστείλουν απευθείας στην WABEL.

ΙΤΑΛΙΑ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Από το Γραφείο ΟΕΥ του Μιλάνου, ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα που υπάγονται στον Κωδικό Εναρμονισμένου Συστήματος (HS) 0802, δηλαδή ξηροί ή φρέσκοι καρποί με κέλυφος ή χωρίς εκτός από αυτά που καλύπτονται από τους κωδικούς ΕΣ 0801. 

SIAL: Μετατίθεται 15 - 19 Οκτωβρίου 2022 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Παρίσι

Για την αναβολή της διοργάνωσης της Διειθνούς Έκθεσης Τροφίμων - Ποτών SIAL Paris 2020 μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Παρίσι. Συγκεκριμένα η ενημέρωση αναφέρει:  

"Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία Comexposium, διοργανώτρια εταιρεία της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων SIAL, γνωστοποίησε την αναβολή της έκδοσης SIAL Paris 2020 που είχε αρχικά προγραμματιστεί γι αυτό το φθινόπωρο από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου 2020. Η έκθεση μετατίθεται για το διάστημα 15-19 Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά την κινητοποίηση της εταιρείας για την υποστήριξη εκθετών και επισκεπτών και τη διασφάλιση τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής ασφάλειας υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία Covid-19, ώστε να επιτραπεί η επιτυχής διεξαγωγή της διεθνούς εκδήλωσης, οι τελευταίες εξελίξεις παγκοσμίως και η αβεβαιότητα που επικρατεί οδήγησαν τους εκθέτες να μεταβάλουν τη στάση τους, εκφράζοντας ευρεία επιθυμία να αναβληθεί η εκδήλωση.

Προκειμένου οι διοργανωτές να μπορέσουν να εγγυηθούν την επιτυχία της έκθεσης έναντι των επαγγελματιών του χώρου, αποφάσισαν να αναβάλουν την SIAL Paris ως το 2022. Μέχρι την επόμενη διοργάνωση, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν στους εκθέτες νέες ευκαιρίες ενημέρωσης και δικτύωσης, γύρω από τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.

Σημειώνουμε ότι η SIAL Paris αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, η οποία το 2018 φιλοξένησε 7.336 εκθέτες από 120 χώρες (87% διεθνείς) και προσέλκυσε περί τους 160.000 επισκέπτες (70% διεθνείς). Η ελληνική συμμετοχή στη προηγούμενη διοργάνωση ανήλθε σε 287 εκθέτες, καθιστώντας την Ελλάδα την 6η μεγαλύτερη συμμετοχή στην έκθεση, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, βάσει του αριθμού των συμμετεχουσών εταιριών."

ΓΑΛΛΙΑ: Απολογισμός Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων “SIAL PARIS 2022” / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων

Όπως ενημερώνει Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι:
 
"Ολοκληρώθηκε στις 19/10 η Διεθνής Έκθεσης Τροφίμων SIAL Paris 2022, με τη συμμετοχή 7.000 περίπου εκθετών μεταξύ των οποίων και άνω των 300 ελληνικών επιχειρήσεων. Η έκθεση περιελάμβανε 20 επιμέρους εκθεσιακούς τομείς στους οποίους προβλήθηκε το σύνολο των προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, προϊόντα λιανικού εμπορίου, καθώς και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης. Επισημαίνεται πως η ελληνική παρουσία στην φετινή SIAL ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 5η θέση σε επίπεδο αριθμού ξένων εκθετών μεταξύ 126 χωρών.
 
Η φετινή διοργάνωση αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έλαβε χώρα σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων, μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών του κλάδου και επακόλουθης ανάδειξης του ζητήματος της εφοδιαστικής επάρκειας.
 
Την έναρξη της έκθεσης στις 15/10 χαιρέτισαν με ομιλίες τους ο διευθυντής της Έκθεσης κ. Nicolas Trentesaux, o Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Τροφίμων κ. Jean-Philippe André που επεσήμανε την προσπάθεια καθιέρωσης του λογότυπου “Taste France” για τα γαλλικά προϊόντα και ο Γ/ Υπουργός Γεωργίας κ. Μ.Fesneau, ο οποίος τόνισε τη σημασία της “διατροφικής ανεξαρτησίας” στη σημερινή εποχή καθώς και τη σύνδεση του ζητήματος της επάρκειας τροφίμων με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
 
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κ. Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Ι. Σμυρλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κ. Δ.Ζεβελάκης, ο προϊστάμενος και τα στελέχη του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Παρισίων, καθώς και ο επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας κ. Α. Γεωργιάδης.
Την εθνική συμμετοχή στην εν θέματι έκθεση διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ενώ σημαντικός αριθμός εταιρειών συμμετείχαν μέσω ιδιωτικών φορέων διοργάνωσης εκθέσεων όπως η Great Exhibitions, η Promo Solutions, καθώς και ο σύνδεσμος EΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ. Συμμετείχαν επίσης με περίπτερα οι περισσότερες Περιφέρειες της χώρας και αρκετά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια. Στο εθνικό περίπτερο, έκτασης 1.600 περίπου τ.μ., φιλοξενήθηκαν 100 ελληνικές επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Λάρισας. Το μήνυμα της εθνικής συμμετοχής εστίασε στην ελληνική διατροφή, ως επίκεντρο της μεσογειακής διατροφής αλλά και κορυφαίο παράδειγμα υγιεινής, φυσικής διατροφής που εγγυάται ευεξία, υγεία και γευστική απόλαυση.
 
Ο Υπουργός Γεωργίας και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τα περίπτερα και συνομίλησαν με το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων εκθετών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας στην εξαγωγική τους προσπάθεια και τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν στην έκθεση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την εξεύρεση νέων αγορών για τα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.
 
Μεταξύ των θεμάτων που έθιξαν τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών για πλήθος προϊόντων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση της τιμής του αγελαδινού γάλακτος που έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες ως προς την εξαγωγή ελληνικού γιαουρτιού. Επιπλέον, επισημάνθηκε το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών τόσο για τη συγκομιδή της σοδειάς όσο και για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού απαραίτητου για τη λειτουργία μεταποιητικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων.
 
Μετά την περιήγησή του στους χώρους της έκθεσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσα από την Διεθνή Έκθεση SIAL παρέχει την ευκαιρία στα ελληνικά τρόφιμα ποτά και αγροτικά προϊόντα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να αναζητήσουν νέους εξαγωγικούς δρόμους, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο αγροδιατροφικός τομέας είναι, μαζί με τον τουρισμό, ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας και έχει καθοριστικό ρόλο τόσο για τη διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών, όσο και για τη διεύρυνση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.
 
Από πλευράς του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δυναμική ελληνική παρουσία στην έκθεση και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι οι Έλληνες παραγωγοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτείας για συνεργασία, αξιοποιώντας τα εργαλεία που τους παρέχει η δομή της Οικονομικής Διπλωματίας, μέσω των Πρεσβειών μας, των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και της Enterprise Greece.
 
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρος της Enterprise Greece κ. Ι. Σμυρλής, ανέφερε πως μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία των εξαγωγικών μας επιχειρήσεων με τους φορείς της οικονομικής διπλωματίας, η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει το τρέχον έτος ένα νέο ρεκόρ εξαγωγών."

Eξελίξεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ - Επιπτώσεις κορωνοϊού

Eξελίξεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ-Επιπτώσεις κορωνοϊού

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη μάς ενημρώνει για τις εξελίξεις στον κλάδο τροφίμων - ποτών στις Η.Π.Α. Για να διαβάσετε το σχετικό ενημερωτικό κείμενο παρακαλούμε πατήστε εδώ

Επιπλέον, το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σικάγο, κατόπιν πληροφόρησης που είχαν από εισαγωγικές επιχειρήσεις ελληνικών τροφίμων της γεωγραφικής αρμοδιότητας του Γραφείου, μάς ενημερώνει για τα παρακάτω:

1. Δεν παρατηρείται κάμψη παραγγελιών τροφίμων ή δυνατότητας ελληνικών εργοστασίων να εφοδιάσουν την αμερικανική αγορά, σε κάποια δε προϊόντα, όπως ζυμαρικά, παρατηρείται αύξηση ζήτησης.

2. Κάμψη της ζήτησης υπάρχει σε προϊόντα που πωλούνται χύμα, όπως ελιές, δεδομένου ότι αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως Whole Foods, έχουν σταματήσει την πώληση ειδών τροφίμων σε πάγκους αυτοεξυπηρέτησης.

3. Κάμψη παρουσιάζουν επίσης προϊόντα που προωθούνται στον κλάδο food service (HORECA), λόγω της αναστολής λειτουργίας του κλάδου αυτού.

Το Επιμελητήριο του Ιλινόι διοργανώνει την Παρασκευή, 8 Μαΐου σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο για τα μέλη του με θέμα ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της τοπικής οικονομίας και στην διεθνή μετακίνηση αγαθών σε περιβάλλον πανδημίας. Ο Προιστάμενος του Γραφείου Δημήτρης Πετρόπουλος έχει προγραμματίσει παρακολούθηση του σεμιναρίου και θα προβεί στη συνέχει σε νέα επικαιροποιημένη ενημέρωση σας.

 

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη

          Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στο Σικάγο

          Πύλη Agora του ΥΠΕΞ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ PROWEIN 2022 - Ντύσσελντορφ 15-17.05.2022, Απολογισμός / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Ντύσσελντορφ

Τον απολογισμό της Διεθνούς Έκθεσης Οίνων και Αποσταγμάτων PROWEIN 2022 που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 17 Μαϊου 2022 στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, μάς παρουσιάζει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας.

Για να δείτε τον απολογισμό εδώ.

Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου για την παγκόσμια παραγωγή 2019

Για την Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin – ΟΙV) που αναφέρεται στην παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2019 μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι.

Στην έκθεση αναφέρονατι σταιχεία για την παγκόσμια παραγωγή, την κατανάλωση, τη θέση της Ελλάδας και προβλέψεις για το 2020.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση πατώντας εδώ

 

 

 

Σαουδική Αραβία: Προοπτικές εξαγωγών φυσικών οργανικών χυμών στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας

Εκδήλωση προώθησης φυσικών οργανικών χυμών στην αγορά της Σ.Αραβίας

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής έκθεσης Food Market Show in Greece, παρουσιάσθηκε στις 24/5 τ.ε η ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εuropean Organic Juices in the Saudi Market», για την προώθηση των ευρωπαϊκών οργανικών χυμών από ρόδι, κεράσι και μήλο στην αγορά της χώρας αυτής. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, υπό τον συντονισμό του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Great Exhibitions κ. Αλκh. Καλαμπόκη και την οργανωτική ευθύνη της εταιρείας «Οικονομοτεχνική», έλαβαν μέρος εκπρόσωποι θεσμικών φορέων φρουτοπαραγωγών και παραγωγών χυμών από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίοι παρουσίασαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα ευεργετικά για την υγεία συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας των εν λόγω χυμών.


Στην εν λόγω εκδήλωση, ο υπογράφων παρουσίασε τις σημαντικότερες εξελίξεις στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας και την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα τροφίμων-ποτών. Ιδιαίτερα ως προς την ευοίωνη προοπτική των οργανικών χυμών, επισημάνθηκε η αυξητική τάση πωλήσεων λιανικής εν μέσω της πανδημίας, οι διατροφικές καταναλωτικές συνήθειες των σαουδαράβων και η σαφής προτίμησή τους προς τους φυσικούς οργανικούς χυμούς. Ως προς τους ελληνικούς οργανικούς χυμούς, οι οποίοι ενισχύουν σταδιακά τη θέση τους σε σημεία λιανικής της εδώ αγοράς, έγινε αναφορά σε στοιχεία εξαγωγών και επισημάνθηκαν τα περιθώρια περαιτέρω διεύρυνσή τους στην αγορά της Σ. Αραβίας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, Σαουδάραβες εισαγωγείς ελληνικών οργανικών χυμών επισκέφθηκαν το Γραφείο ΟΕΥ του Γεν. Προξενείου, όπου πραγματοποιήθηκε δοκιμή γευσιγνωσίας επί των δειγμάτων 100% οργανικών χυμών ροδιού, τα οποία είχαν ήδη αποσταλεί από τους Ελληνες διοργανωτές/Συνεταιρισμός ΑΣΟΠ Greece

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Drink Organic Juices!
A Product Presentation B2B Digital Event for the promotion of European Organic juices took place on the 24th May 2021 at 13.00 pm through the EU campaign “European Organic Juices” in the Saudi Arabia Market.
This event concerned the promotion of organic fruit juices (pomegranate, cherry and apple juices) to the markets of Middle East (UAE, Saudi Arabia and Kuwait). Each product is represented by one partner: Organic pomegranate juice represented by ASOP Greece, organic cherry juice represented by BNHU Bulgaria and organic apple juice represented by Bio-Romania Romania.
For the specific purpose, the representatives of the program operators participated via zoom platform. In the zoom meeting gathered company representatives, importers, distributors, journalists, food bloggers who had the opportunity to ask questions about the production process of fruits, juices production,preserved and transported.
It was also a great honor the participation of Mr. Alexandros Ikonomou, Head of the Trade Office Consulate General of Greece in Jeddah, KSA.
Event agenda included presentations of the main bodies of the program, B2B meetings with traders, tastings of the samples and discussion among the attendees.

Action implemented, through the EU campaign “European Organic Juices” and main purpose is to disseminate quality European agri-food products.

Particular interest was shown by representatives of the Saudi Arabia trade world for the excellent organic juices from Europe.
For more information visit: www.organicjuices.eu


#EUArgiPromo
#europeanorganicjuices
#drinkorganiceuropeanjuices
#euorganicjuices

Ισπανία: Έρευνα αγοράς για τον Κλάδο των Φρούτων και Λαχανικών

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μαδρίτη παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας αγοράς για τον κλάδο φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της έρευνας αγοράς, παρακαλούμε πατήστε εδώ.