Exports Blog - Προσφορά Προϊόντων / Υπηρεσιών - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ INICIA EXPORTACION / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μαδρίτη μάς ενημερώνει ότι έχει λάβει αρκετές καταγγελίες κατά ισπανικής επιχείρησης, υπό την ονομασία INICIA EXPORTCION SL, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω φαινόμενα εξαπάτησης.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση αναφέρεται: "..επιχείρηση με την ονομασία INICIA EXPORTACION φαίνεται να είναι ενεργή με κεντρικά γραφεία στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας και να δραστηριοποιείται στο εμπόριο διατροφικών προϊόντων και σε συναφείς δραστηριότητες, όπως συμβουλευτική αποθήκευσης αυτών κοκε. Ωστόσο, αντίθετα οι ελληνικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χαμηλές τιμές για αγορά πλαστικών γαντιών, από επιχείρηση με την ίδια ονομασία ή ως HYGIENIC SUPPLIES, ενώ φαίνεται να δηλώνουν και αποθήκες στην Ιρλανδία. Μεταξύ των στοιχείων που διαφέρουν από την υπάρχουσα επιχείρηση INICIA EXPORTACION, είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας και το όνομα του υπευθύνου.

Λαμβάνοντας υπόψιν και άλλα περιστατικά παραπλάνησης από την Ισπανία, συμβουλεύουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή, καθώς το φαινόμενο εξαπάτησης, ιδιαίτερα της διαδικτυακής, ιδίως τη χρονική περίοδο της πανδημίας, είναι συχνό. Συνιστούμε σε όλους τους Έλληνες εισαγωγείς να επικοινωνούν με το Γραφείο μας πριν από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με ισπανικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ελέγχεται από πλευράς μας, στο πλαίσιο που αυτό καθίσταται δυνατό, η ύπαρξη ή μη μίας επιχείρησης."

Στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη:

Άλια N. Παπαναστασίου
Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α'
Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης
Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ισπανία
Avda. Doctor Arce 24, Madrid, 28002
Τηλ.:+34 91 5644592
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/840, www.mfa.gr/spain/presveia/sections/grafeio-oikonomikon-kai-emporikon-upotheseon.html

 

Ιορδανία: Κατάλογος εξαγωγέων ανά τομέα δραστηριότητας

Επικαιροποιημένος κατάλογος Ιορδανών εξαγωγέων ανά τομέα δραστηριότητας


Kατάλογο ιορδανικών εξαγωγικών φορέων μάς κοινοποιεί η Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικλων, ο οποίος και η Πρεσβεία μας στο Αμμάν.
Επισημαίνεται τόσο ο ρόλος της Ιορδανίας ως διαμετακομιστικού κέντρου, όσο και η σημαντική δικτύωση των ιορδανικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, με τις οποίες θα μπορούσε να διερευνηθεί εκ μέρους των αντίστοιχων ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων η προοπτική συνεργασιών και αντιπροσώπευσης τους στην αντίστοιχη περιοχή.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τον κατάλογο των εξαγωγικών φορέψν ανά δραστηριότητα, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στο Τόκυο: Ενδιαφέρον Ιαπωνικής εταιρείας να εισαγάγει ελληνικές παντόφλες για χειμώνα και καλοκαίρι

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο,   μάς ενημερώνει ότι η ιαπωνική εταιρία TEN DAI https://www.ten-dai.co.jp/ ενδιαφέρεται να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι, α) για τον Χειμώνα και β) για το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν στην Ελλάδα, π.χ. παντόφλα σε στυλ τσαρούχι.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας θα βρίσκεται στην Αθήνα 8-12/1/2020 προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Souvenir Expo, βλ. www.popularart.gr/en/exhibition/ και ενδιαφέρεται για επιχειρηματικές συναντήσεις καθώς και να επισκεφθεί εργοστάσια παραγωγής κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Παρακαλούμε τις ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, σε περίπτωση που επιθυμουν την πραγματοποίηση συναντήσεων με την ιαπωνική εταιρία, κατά την διάρκεια της παραμονής του εκπροσώπου της στην Ελλάδα, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον εκπρόσωπο της εταιρίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δεδομένου ότι ο εισαγωγέας μιλάει μόνο ιαπωνικά, σε περίπτωση προβλημάτων στην επικοινωνία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Σε περίπτωση που είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναντήσεων, κατά την διάρκεια της παραμογής του εκπροσώπου της εταιρίας στην Αθήνα, θα παρακαλούσαμε όπως οι ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να εντάξουμε τις συναντήσεις αυτές στον προγραμματισμό συναντήσεων της εταιρείας.

Αιτήματα για συνεργασία από Ισραηλινές επιχειρήσεις

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ μάς αποστέλλει αιτήματα επιχειρηματικής συνεργασίας από την Ομοσπονδία των Ισραηλινών Επιμελητηρίων (Federation of Israeli Chmabers of Commerce).  

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτά παρακαλούμε πατήστε εδώ

ΕΒΕΑ: Προσφορές - Ζητήσεις προϊόντων και υπηρεσιών / επιχειρηματικές συνεργασίες

Πληροφορίες για προσφορές - ζητήσεις - επιχειρηματικές συνεργασίες από το εξωτερικό μας αποστέλλει το Εμπορικό Βιιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατ'ηστε εδώ.