Exports Blog - Προσφορά Προϊόντων / Υπηρεσιών - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΙΣΡΑΗΛ: Αίτημα για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων από μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετς ‘Shufersal΄

H Ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ και συγκεκριμένα το Γραφείο Ο.Ε.Υ στο Τελ Αβίβ ενημερώνουν σχετικά με την πρόταση συνεργασίας της ισραηλινής εταιρείαςShufersal . H Shufersal αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στο Ισραήλ, κατέχοντας μερίδιο αγοράς ≈18% του συνόλου, με ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 4 δις ευρώ και με περισσότερα από 400 σούπερ μάρκετς σε όλη τη χώρα. Επίσης, διακινεί το ≈ 27% της αγοράς σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label). Στην παρούσα φάση ενδιαφέρονται για εισαγωγή των ακόλουθων προϊόντων : 
-Αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (dried fruits and nuts)
-Κονσερβοποιημένα ψάρια όπως σαρδέλες κ.α. (Canned fish for example sardines),
-Προϊόντα χωρίς γλουτένη (Gluten free products),
-Mπισκότα (cookies),
-Αλμυρά σνακ όπως τα Pringles (Salty snacks like Pringles),
-Ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων (Dishwasher tablets)
-Bόρακα (Borax)
- στρώματα αλλάγματος (Changing mats)
 
 

ΙΤΑΛΙΑ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

H Ιταλική εταιρεία COMAGITAL SRL ενδιαφέρεται για την εισαγωγή Ελληνικών τυριών ΠΟΠ και ΠΓΕ στην ιταλική αγορά. Ειδικότερα θα ήθελε να επικοινωνίσει με παραγωγούς  τυριών ΠΟΠ  όπως π.χ.: Αρσενικό Νάξου, Γραβιέρα Κρήτης και Φορμαέλα Αράχοβας Παρνασσού. (Πηγή: Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη, Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Μιλάνο. Περισσότερα


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Αίτημα βουλγαρικής εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων για συνεργασία με ελληνικές εταιρείες / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σόφια

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σόφια μάς ενημερώνει για το αίτημα βουλγαρικής εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων "Prisma 50 ltd", για συνεργασία με ελληνικές εταιρείες. Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Εξαγωγείς δομικών υλικών από την Ιορδανία επιθυμούν συνεργασία με Έλληνες διανομείς / εισαγωγείς

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μάς ενημερώνει ότι έλαβαν αίτημα από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα, για παροχή καταλόγου εισαγωγέων και διανομέων χημικών κατασκευής στην Ελλάδα, που ασχολούνται με τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:

• Concrete Admixtures.
• Cement Grinding Aids.
• Surface treatment.
• Grouts & Anchoring products.
• Repair Materials.
• Flooring Materials.
• Protective coatings.
• Joint Sealants & Joint filler.
• Waterproofing materials.
• Tile adhesives & Tile grouts.
• Other materials.

Οι Έλληνες εισαγωγείς και/ή διανομείς χημικών κατασκευής που ενδιαφέρονται για τα ως άνω, μπορούν να ενημερώσουν το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο αποστέλλοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να προωθηθούν εκ μέρους μας στην Πρεσβεία της Ιορδανίας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας (ιστοσελίδα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου είναι:

 

www.arabhellenicchamber.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΠΟΛΩΝΙΑ - Ενδιαφέρον για εμπορική συνεργασία

H Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα, ενημερώνει σχετικά με το ενδιαφέρον συνεργασίας Πολωνικών επιχειρήσεων με Ελληνικές

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Προσφορά οκτώ ειδικών τροφίμων για εισαγωγή στην ελληνική αγορά

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο έλαβε ενημέρωση από την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα, αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, εκ μέρους της Ένωσης Λιβανέζων Βιομηχάνων, οκτώ ειδών τροφίμων που μπορούν να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

• Βαρέλι με ταχίνι (18 κιλών)
• Ανάμεικτοι ξηροί καρποί (mixed nuts) και ανάμεικτοι ξεφλουδισμένοι ξηροί καρποί (mixed kernels) σε συσκευασία του κιλού
• Ελαιόλαδο σε μπουκάλι του λίτρου
• Μελάσα ροδιού (ένας τόνος)
• Μεταλλικό νερό (μπουκάλι μισού λίτρου ή μπουκάλι ενάμιση λίτρου)
• Καφές (του κιλού)
• Μπουκάλι κρασί
• Γεμιστή σοκολάτα (του κιλού)

Οι Έλληνες εισαγωγείς και/ή διανομείς που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα, μπορούν να ενημερώσουν το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο αποστέλλοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να έλθουν σε επαφή με τους Λιβανέζους παραγωγούς και να συζητήσουν περαιτέρω σχετικά με τις διαστάσεις, τις τιμές και άλλες λεπτομέρειες.

 

Στοιχεία επικοινωνίας με το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο:

πατήστε εδώ για την ιστοσελίδα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου

 

 

 

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εξάγει παρθένο ελαιόλαδο

Ενημερωτικό Δελτίο με Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Αργεντινής που εξάγουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. (Πηγή: Ο.Ε.Υ Πρεσβεία Αργεντινής στην Ελλάδα) 

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ INICIA EXPORTACION / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Μαδρίτη μάς ενημερώνει ότι έχει λάβει αρκετές καταγγελίες κατά ισπανικής επιχείρησης, υπό την ονομασία INICIA EXPORTCION SL, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω φαινόμενα εξαπάτησης.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση αναφέρεται: "..επιχείρηση με την ονομασία INICIA EXPORTACION φαίνεται να είναι ενεργή με κεντρικά γραφεία στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας και να δραστηριοποιείται στο εμπόριο διατροφικών προϊόντων και σε συναφείς δραστηριότητες, όπως συμβουλευτική αποθήκευσης αυτών κοκε. Ωστόσο, αντίθετα οι ελληνικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χαμηλές τιμές για αγορά πλαστικών γαντιών, από επιχείρηση με την ίδια ονομασία ή ως HYGIENIC SUPPLIES, ενώ φαίνεται να δηλώνουν και αποθήκες στην Ιρλανδία. Μεταξύ των στοιχείων που διαφέρουν από την υπάρχουσα επιχείρηση INICIA EXPORTACION, είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας και το όνομα του υπευθύνου.

Λαμβάνοντας υπόψιν και άλλα περιστατικά παραπλάνησης από την Ισπανία, συμβουλεύουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή, καθώς το φαινόμενο εξαπάτησης, ιδιαίτερα της διαδικτυακής, ιδίως τη χρονική περίοδο της πανδημίας, είναι συχνό. Συνιστούμε σε όλους τους Έλληνες εισαγωγείς να επικοινωνούν με το Γραφείο μας πριν από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με ισπανικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ελέγχεται από πλευράς μας, στο πλαίσιο που αυτό καθίσταται δυνατό, η ύπαρξη ή μη μίας επιχείρησης."

Στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Μαδρίτη:

Άλια N. Παπαναστασίου
Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α'
Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης
Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ισπανία
Avda. Doctor Arce 24, Madrid, 28002
Τηλ.:+34 91 5644592
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/840, www.mfa.gr/spain/presveia/sections/grafeio-oikonomikon-kai-emporikon-upotheseon.html

 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Σμύρνης

Το Επιμελητήριο Σμύρνης ενημερώνει ότι επιχειρήσεις - μάλη του που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους όπως δασοκομικά προϊόντα, εξορυκτική βιομηχανία, παροχή υπηρεσιών στην ενέργεια και στην ανακύκλωση, προιόντα από μέταλλο, σίδηρο, αλουμίνιο και χάλυβα.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικινωνήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Σμύρνης.

Ιορδανία: Κατάλογος εξαγωγέων ανά τομέα δραστηριότητας

Επικαιροποιημένος κατάλογος Ιορδανών εξαγωγέων ανά τομέα δραστηριότητας


Kατάλογο ιορδανικών εξαγωγικών φορέων μάς κοινοποιεί η Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικλων, ο οποίος και η Πρεσβεία μας στο Αμμάν.
Επισημαίνεται τόσο ο ρόλος της Ιορδανίας ως διαμετακομιστικού κέντρου, όσο και η σημαντική δικτύωση των ιορδανικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, με τις οποίες θα μπορούσε να διερευνηθεί εκ μέρους των αντίστοιχων ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων η προοπτική συνεργασιών και αντιπροσώπευσης τους στην αντίστοιχη περιοχή.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τον κατάλογο των εξαγωγικών φορέψν ανά δραστηριότητα, παρακαλούμε πατήστε εδώ