Το υβριδικό συνέδριο «Export Summit IX – Greek Exporters Hall of Fame, Honoring our Partners», θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στις 30 Μαρτίου 2023 και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα διαδικτυακά.

Παρά το γεγονός ότι το διεθνές επιχειρηματικό τοπίο εξελίσσεται συνεχώς και ο ανταγωνισμός εντείνεται αμείλικτα, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να φτάσουν τα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα για το έτος 2022, αγγίζοντας  τα 55 δισ. ευρώ, δηλαδή το 25% του ΑΕΠ, στρατηγικός στόχος που είχε τεθεί. πριν από χρόνια από τον ΣΕΒΕ. Για το λόγο αυτό, στη Σύνοδο Κορυφής για τις Εξαγωγές θα τιμηθούν οι εταίροι του ΣΕΒΕ στο εξωτερικό.

Η θεματολογία του 9ου Export Summit θα αφορά τις τάσεις που επικρατούν διεθνώς στο λιανεμπόριο τροφίμων και στο HoReCa, στο λιανεμπόριο του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και σε μεγάλα έργα, στην τεχνολογία και τις προοπτικές της, στον τομέα των χρηματοοικονομικών και άλλες υπηρεσίες. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα παρατεθεί δείπνο κατά το οποίο οι Έλληνες εξαγωγείς θα τιμήσουν τους εταίρους τους στο εξωτερικό. Πηγή: https://agora.mfa.gr/news/1198-export-summit-ix )