Exports Blog - Προσφορά Προϊόντων / Υπηρεσιών - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Διοργάνωση Αραβο-Ελληνικού Συνεδρίου Τροφίμων 5η & 6η Οκτωβρίου 2021

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μάς ανακοινώνει την διοργάνωση του πρώτου Αραβο-Ελληνικού Συνεδρίου Τροφίμων (σε ηλεκτρονική μορφή), την 5η & 6η Οκτωβρίου τ.ε.

Όπως αναφέρουν: "Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε αυτό το συνέδριο του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου που, για πρώτη φορά, είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον τομέα των τροφίμων, σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξερευνήσει πιθανότητες και ευκαιρίες αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει όλους σχεδόν τους σχετικούς τομείς που άπτονται του ενδιαφέροντος της Ελλάδας και των αραβικών χωρών, με αξιόλογους ομιλητές επιχειρηματίες και ειδήμονες του χώρου.

Οι ομιλίες και παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στα ελληνικά και αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία), ενώ η πλατφόρμα θα επιτρέψει τη δικτύωση μεταξύ Ελλήνων και Αράβων συμμετεχόντων στην αγγλική γλώσσα μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων (chatting) ή βιντεοκλήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, μπορείτε να ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.


Σημειώνεται πως η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του απαραίτητου κόστους συμμετοχής, όπως αναφέρεται στη φόρμα εγγραφής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 16:00

Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο: Διαδικτυακό Σεμινάριο για τις Εξαγωγές στις Υποσαχάριες Χώρες στις 15 Ιουλίου

Πρόσκληση
σε διαδικτυακή εκδήλωση
“Exporting to Sub-Saharan Africa”

Tο Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «EXPORTING TO SUB-SAHARAN AFRICA» υπό την αιγίδα των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒΕ, για τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην Αφρικανική Ήπειρο, στις 15 Ιουλίου 2021, στις 16:00

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων που ασχολούνται με το μάρκετινγκ για την ανάπτυξη νέων αγορών και τις εξαγωγές και επενδύσεις ιδιαίτερα σε χώρες της Υπο-σαχαριας Αφρικής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Έμπειροι εισηγητές και στελέχη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών θα αναφερθούν και θα αναλύσουν διάφορα ζητήματα και ευκαιρίες σχετικά με την ανάπτυξη εξαγωγών όπως :

▪ Ανάγκες αγοράς ανά χώρα (Προϊόντα / Υπηρεσίες)
▪ Τρόπος προσέγγισης Αγοράς / Δημιουργίας επαφών / prospects
▪ Στάδια προετοιμασίας
▪ Κατοχύρωση σημάτων
▪ Πιστοποιήσεις
▪ Δειγματισμός
▪Μελέτη Ανταγωνισμού
▪Market awareness (Συμμετοχή σε Αποστολές / τοπικές εμπορικές εκθέσεις / διαφήμιση, κλπ)
▪Culture Management / Διαπολιτισμική επικοινωνία
▪ Νομική κάλυψη συμφωνιών
▪ Διασφάλιση πληρωμών / Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου (Αναφορά)
▪Logistics
▪ Τοπική χρηματοδότηση / εργαλεία
▪ Σημεία προσοχής
▪ Eλεγχος υγιεινής της χώρας, εμβολιασμοί που πιθανόν να χρειαστούν

Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: 12 Ιουλίου, 16:00

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Διαδικτυακή Συνάντηση επιχειρηματιών από την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία στις 3 Μαρτίου

 

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μάς ενημερώνει για τη διαδικτυακή συνάντηση Saudi – Greek e-Business Gathering: Racing to our Common Future, η οποία προγραμματίζεται για τις 3 Μαρτίου 2021.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου ομιλητές από τις δύο πλευρές, εκτεταμένη δικτύωση και εικονικές συναντήσεις Β2Β σε όλους τους τομείς, μεταξύ Ελλήνων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, ώρα 16:00

 

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Διοργάνωση Διαδικτυακής Επιχειρηματικής Συνάντησης Ελλάδας - Κρατών του Κόλπου 15 - 16 Ιουνίου 2021

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μάς ενημερώνει για την διοργάνωση διαδικτυακής επιχειρηματικής συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών – μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με τίτλο «Κοινά Οράματα», στις 15 – 16 Ιουνίου τ.ε. Από αραβικής πλευράς, οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή μελών και μη-μελών του Επιμελητηρίου μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διαδικτυακή συνάντηση, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διερευνήσει δυνατότητες διείσδυσης ή περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των ελληνικών μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Υψηλά ιστάμενοι ομιλητές από μία ποικιλία επιχειρηματικών τομέων θα διεξάγουν ομιλίες και παρουσιάσεις σε ελληνικά και αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία), ενώ η πλατφόρμα θα επιτρέψει τη δικτύωση μεταξύ Ελλήνων και Αράβων συμμετεχόντων στην αγγλική γλώσσα μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων (chatting) ή βιντεοκλήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
* Σημειώνεται πως οι συμμετοχές για δικτύωση από την αραβική πλευρά δεν θα περιορίζονται στους τομείς που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό φυλλάδιο που συμπεριλαμβάνει το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
Σημειώνεται πως η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του απαραίτητου κόστους συμμετοχής, όπως αναφέρεται στη φόρμα εγγραφής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, στις 16:00

Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο: Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα: Ενημέρωση για επίκαιρα Φορολογικά και Ασφαλιστικά θέματα που θα ισχύσουν το 2021

Το 'Ελληνο -Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας μάς ενημερώνει ότι παρουσιάζει δωρεάν μία σειρά webinars με σκοπό την ενημέρωση για άμεσα και έγκυρα για θέματα που αφορούν εμπορικές, ασφαλιστικές και φορολογικές λύσεις για τις επιχειρήσεις.

Ο οικονομολόγος, Μέλος του Δ.Σ.του 'Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατ.Στερεάς Ελλάδας κος Κοτρογιάννης Ιωάννης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17/02/2021 και ώρα 14.00 τον κύκλο των webinars που θα διοργανώσει το Επιμελητήριό μας για τα εγγεγραμμένα Μέλη του με θέμα:

''Ενημέρωση για επίκαιρα Φορολογικά και Ασφαλιστικά θέματα που θα ισχύσουν το 2021''

Μετά το πέρας της παρουσίασης από το κο Κοτρογιάννη ,θα ακολουθήσουν τα δικά σας ερωτήματα που θα απαντηθούν άμεσα από τον κο Κοτρογιάννη.
Για ερωτήματα που θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος η απάντηση θα δωθεί μέσω mail ή τηλεφωνικής επικοινωνίας τις επόμενες ημέρες από τη διαξαγωγή του webinar.

Ο σχετικός σύνδεσμος για τη δήλωση συμμετοχής σας και την παρακολούθηση του webinar είναι :CCIE-Atene -Panos vamvakaris is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/94659476828?pwd=a0NqamxoSXRuSm53ZWdNWnVHNXRTQT09

Meeting ID: 946 5947 6828

Passcode: 542261

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματικός Οδηγός 2021-2022 στην Αγγλική γλώσσα

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Ανάπτυξης μάς ενημερώνει  ότ πρόκειται να εκδώσει τον Επιχειρηματικό Οδηγό 2021-2022 στην ι Αγγλική γλώσσα, εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους.


Η εν λόγω έκδοση αποτελεί μοναδική ευκαιρία προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών των μελών μας στον Αραβικό κόσμο και αποσκοπεί στην άνοδο του εμπορικού ισοζυγίου Ελλάδας – Αραβικών χωρών. Θα διανεμηθεί δωρεάν στις αραβικές ενώσεις εμπορικών επιμελητηρίων, τα τοπικά αραβικά εμπορικά επιμελητήρια, τις διαπιστευμένες στις αραβικές χώρες ελληνικές Διπλωματικές Αρχές και φυσικά στις επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και αραβικών κρατών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.


Ο Οδηγός αυτός αφορά αποκλειστικά τα μέλη του Επιμελητηρίου (Αραβο-Ελληνικού)  που είναι ταμειακώς εντάξει.


Για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από την υπηρεσία μας ενώ δεν είναι μέλη, μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα του Επιμελητηρίου.


Όσα μέλη μας επιθυμούν την απλή (δωρεάν) καταχώρηση των στοιχείων τους στον Επιχειρηματικό Οδηγό '21-'22, μπορούν να το κάνουν ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ


Για ειδική καταχώρηση στον Οδηγό, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε το συνημμένο σχετικό αρχείο.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη ανταπόκρισή σας.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ 2021-2022: ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ελληνο-Βρετανικό Επιμελητήριο: Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημέρωση για τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις και τις αλλαγές μετά την 01.01.2021

Διαδικτυακή Ενημέρωση διοργανώνουν την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις το  Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τον

Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, με  θέμα: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021»

 

Για να διαβάσετε την πρόσκληση όπως επίσης και για βα δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο: Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα την Ουγκάντα στις 25/02

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Β. διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Focus on Business in Uganda" που θα πραγματοποιηθεί στις 25/02/2021  στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν στελέχη της Κυβέρνησης και επιχειρήσεων στην Ουγκάντα καθώς επίσης και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουγκάντα προκειμένου να παρουσιάσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις εξελίξεις και τις τάσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις ευκειρίες για εξαγωγή και επένδυση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγκάντα και γενικότερα τις προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομία της Ουγκάντα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο: 18-19 Φεβρουαρίου διαδικτυακές συνομιλίες με Ιταλούς μεσάζοντες (agents)

To ‘Ελληνο -Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας εξάγει διαδικτυακά...

Το Έλληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ελληνική εξωστρέφεια προς την ιταλική αγορά δίνει τη δυνατότητα και υποστηρίζει τα Μέλη του προς αναζήτηση συνεργασιών και δικτύωσης στην αγορά της γείτονας χώρας.


Το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται και ‘’ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας των Ιταλών agents.


Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο virtual Φόρουμ των Εμπορικών πρακτόρων της Ιταλίας και δώστε την ευκαιρία στην εταιρεία σας να προσεγγίσει την Ιταλική αγορά.


Στις 18 και στις 19 Φεβρουαρίου 2021 συνομιλήστε με τους ενδιαφερόμενους ιταλούς agents και κλείστε συμφωνίες μαζί τους μέσω της Virtual πλατφόρμας της Forum Agenti .


Στόχος είναι η προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η εύρεση συνεργασιών στην Ιταλική αγορά.


Για κάθε ελληνική εταιρεία που ενδιαφέρεται να συμμετέχει θα εξασφαλιστούν στοχευμένες συναντήσεις με ιταλούς agents , προκειμένου να δρομολογηθούν ευκαιρίες και διαδικασίες συνεργασίας.


Το Ελλνο-Ιταλικό Επιμελητήριο είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε απορία σας ή επιπλέον πληροφορία καθώς και για το κόστος συμμετοχής.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 210.7213209 ή μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο: Διαδικτυακή Συνάντηση Σαουδαράβων και Ελλήνων επιχειρηματιών στις 03/03/2021 - Προθεσμία Δήλωσης Συμμετομής έως 24/02/2021

Σχετικά με τη διαδικτυακή εκδήλωσητου Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου με θέμα:  Saudi – Greek e-Business Gathering: Racing to our Common Future, που προγραμματίζεται για τις 3 Μαρτίου τ.ε., στις 12:00 ώρα Ελλάδος, ανακοινώνεται το πρόγραμμα και η ανανεωμένη λίστα των Σαουδαράβων επιχειρηματιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δικτύωση και εικονικές συναντήσεις Β2Β με Έλληνες ομολόγους τους σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε τη λίστα των Σαουαράβων επιχειρηματιών που θα λάβουν μέρος στις διαδικτυακές Β2Β επιεχειρηματικές συναντήσεις, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 

ΤΕΛΙΚΗ Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, ώρα 16:00

Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο: Διοργάνωση Β2Β Επιχειρηματικών Συναντήσεων 10 και 16 Φεβρουαρίου 2021

Το Ελληνο Ινδικό Επιμελητήριο απευθύνει πρόσκληση στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην 2η MEGA VIRTUAL B2B συνάντηση που διοργανώνουν σε συνεργασία με το ΤRADE PROMOTION COUNCIL της Ινδίας.

Η ψηϕιακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 16 Φεβρουαρίου μεσω zoom και έχει ως στόχο να ενώσει Ινδούς εξαγωγείς μαρμάρων, πλακιδίων, ειδών υγιεινής, με ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις και κατασκευαστές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και να επικοινωνήσετε μαζί τους στη διεύθυνση:: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

(Athanasios Kontogeorgos | Head of International trade affairs | Hellenic Indian Chamber of Commerce and Economy | T:6977612552)