Η.Π.Α.: Εξελίξεις στην αγορά φυτικών υποκατάστατων κρέατος των ΗΠΑ - Εκτιμήσεις μεγέθους
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 08:32

Η εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας τροφίμων και καινοτομίας BUDENHEIM διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «A deep dive into plant-based “meat” burgers. Why are the ingredients and production process so important», με θέμα τα φυτικά υποκατάστατα κρέατος, τα οποία χαίρουν δημοφιλίας στην αγορά των ΗΠΑ. Η παρούσα έρευνα εστιάζει στο τεχνικό μέρος της παραγωγής φυτικών μπιφτεκιών, σύμφωνα με τις καταναλωτικές προτιμήσεις ως προς τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: α) υφή και υγρασία, β) γεύση, γ) χρώμα και δ) διατροφική αξία.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η εφοδιαστική αλυσίδα για παραγωγή φυτικών υποκατάστατων κρέατος εξελίχθηκε, παρά το αυξημένο κόστος των προϊόντων και την επικρατούσα αντίληψη ότι η γεύση τους υπολείπεται αυτής του κρέατος:
• Η Βόρεια Αμερική αποτελεί το 35% της παγκόσμιας αγοράς υποκατάστατων κρέατος, ενώ το 79% της βορειοαμερικανικής αγοράς αντιστοιχεί στις ΗΠΑ.
• Υπολογίζεται ότι η αξία της αγοράς υποκατάστατων κρέατος θα ανέλθει σε $6.000 εκατομμύρια το 2022 και σε $16.000 εκατομμύρια το 2028.
• Το 52% των Αμερικανών καταναλωτών έχει αναπτύξει ευαισθησία για την ευημερία των ζώων στην κτηνοτροφία και επιθυμεί να μειώσει την κατανάλωση κρέατος.
• Το ζητούμενο για τα υποκατάστατα κρέατος είναι να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με πραγματικό κρέας. Τα κυριότερα προϊόντα της κατηγορίας είναι τα μπιφτέκια (45%), οι «μπουκίτσες» (20%) και τα λουκάνικα (17%).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο σε επανάληψη στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.bigmarker.com/ma-exhibitions/A-deep-dive-into-plant-based-meat-burgers?bmid=915440598f55/. Επισυνάπτεται το υλικό της παρουσίασης του webinar. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Σικάγο βρίσκεται στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.
Για περισσότερα