Συμβουλές

ΓΕΩΡΓΙΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

H Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τιφλίδα,  Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων εκπόνησε ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.

Διάσκεψη για την κυκλική οικονομία στο Μπανκλαντές (15.6.2023)

Το Υπουργείο Εξωτερικών Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ενημερώνει για τη Διάσκεψη για την κυκλική οικονομία που θα πραγματοποιηθεί στο Μπανκλαντές (15.6.2023)

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Ετήσια Έκθεση 2022

H Πρεσβεία της Ελλάδος στο Abu Dhabi , Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάι ενημερώνει για την ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2022 που αφορά στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΑΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΑΕ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ιούνιος 2023, Δελτίο Οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ( ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στη  Μαδρίτη, αποστέλλει το Δελτίο Οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων μηνός Ιουνίου 2023

ΛΙΒΑΝΟΣ: Έρευνα αγοράς στον τομέα τροφίμων και ποτών

«Στο πλαίσιο της λογικής των αγροτικών οικονομιών κλίμακας, η διαφοροποίηση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχει καθιερωθεί ως ένας δρόμος για τη μείωση του κινδύνου της αγοράς, καθώς επίσης για τη βελτίωση της χρήσης των πόρων στη γεωργική εκμετάλλευση. Η ίδια λογική επιβάλλει επενδύσεις σε υποδομές και κεντρικές δομές μάρκετινγκ, ως εργαλείο για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τη μείωση της απώλειας τροφίμων και την παραγωγή καλύτερης ποιότητας, με περισσότερη φροντίδα, τιμολόγηση του κόστους και επένδυση σε μεγαλύτερη ποικιλία και ποιότητα, η οποία αυξάνει την αξία των προϊόντων». Το παραπάνω αποτελεί ένα από τα ουσιώδη συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η Έρευνα αγοράς στον τομέα τροφίμων και ποτών στον Λίβανο, που διεξήγαγε η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βηρυτό (Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων). Για την πλήρη έρευνα εδώ.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Έκθεση 2022 για την Οικονομία της Νότιας Αφρικής και την Ανάπτυξη των Οικονομικών & Εμπορικών Σχέσεων Ελλάδας – Νότιας Αφρικής

Το Γραφείο ΟΕΥ Γιοχάνεσμπουργκ, ενημερώνει για την Έκθεση 2022 που αφορά στην Οικονομία της Νότιας Αφρικής και στην Ανάπτυξη των Οικονομικών & Εμπορικών Σχέσεων Ελλάδας – Νότιας Αφρικής.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Επικαιροποιημένη μελέτη Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης ιχθυηρών

Επικαιροποιημένη μελέτη Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης με στοιχεία του ισπανικού κλάδου ιχθυηρών, της παραγωγής, της κατανάλωσης, των πωλήσεων, του εξωτερικού εμπορίου και του διμερούς εμπορίου Ελλάδος-Ισπανίας, εν όψει και της ευμεγέθους ελληνικής συμμετοχής στη διεθνή έκθεση Seafood Global Expo που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη το διάστημα 25-27 Απριλίου τ.ε.