Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Χάγη μάς ενημερώνει ότι " η  διαδικασία συμμετοχής σε διαγωνισμούς στην Ολλανδία εκτελείται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορώνTenderNed: https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen (στα ολλανδικά, απαιτείται η χρήση διαδικτυακού μεταφραστή). Στην ανωτέρω ιστοσελίδα μπορεί να γίνει αναζήτηση ανά κωδικό CPV (κοινό λεξιλόγιο για τις δημόσιες συμβάσεις).

Όταν η εκτιμώμενη αξία μιας σύμβασης είναι ίση ή μεγαλύτερη από τα κατώτατα όρια για δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων και για διαγωνισμούς μελετών τίθενται σε δημοπρασία σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές διαδικασίες: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=OJ:L:2019:279:TOC  

Όλες οι ολλανδικές αρχές είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές προσφορές τους στην πλατφόρμα ανακοινώσεων του Tenderned.

Οι επιχειρηματίες μπορούν να βρουν όλες τις δημόσιες συμβάσεις της Ολλανδίας που υπερβαίνουν τα ευρωπαϊκά όρια,στο TenderNed: https://www.tenderned.nl/cms/english Για να συμμετάσχει κάποιος στη διαδικασία υποβολής προσφορών θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο TenderNedως χρήστης. Οι ενδιαφερόμενοι για διαγωνισμούς μπορούν να επικοινωνήσουν στο +31 70 379 88 99 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την 1η Ιουλίου 2016 τέθηκε σε ισχύ ο τροποποιημένος νόμος περί δημοσίων συμβάσεων της Ολλανδίας. Ο τροποποιημένος νόμος περί δημοσίων συμβάσεων εφαρμόζει τις τελευταίες οδηγίες της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις (2014/23 / ΕΕ, 2014/24 / ΕΕ και 2014/25 / ΕΕ).Ο ολλανδικός νόμος περί δημοσίων συμβάσεων αναγνωρίζει τις γενικές αρχές περί δημοσίων συμβάσεων (ίση μεταχείριση, μη διάκριση, αμοιβαία αναγνώριση, αναλογικότητα και διαφάνεια) και τις γενικές αρχές του ολλανδικού αστικού δικαίου (συμπεριλαμβανομένης της καλής πίστης πριν από τη σύμβαση).Το Ολλανδικό Κέντρο Εμπειρογνωμόνων για τις Δημόσιες Συμβάσεις (PIANOo) ιδρύθηκε με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της συμμόρφωσης με τους κανόνεςκαι προσφέρει πληροφορίες, συμβουλές, εργαλεία και πρακτικές συμβουλές σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στον δημόσιο τομέα στην προμήθεια και διαγωνισμό έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (https://www.pianoo.nl/en/public-procurement-law-netherlands)

.Διαγωνισμοί που αφορούν στην Ολλανδία (ανά κατηγορία) υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://ted.europa.eu/TED/search/searchResult.do"

 

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στη Χάγη

          Πύλη Agora του ΥΠΕΞ

"

 

.