Το απόγευμα της 31ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και υπό την οργάνωση και εποπτεία του Enterprise Greece, με τη συνεργασία της εδώ Πρεσβείας και του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι διαδικτυακό σεμινάριο (‘Webinar’), που διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα, με σκοπό την ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για την οικονομία των ΗΑΕ, τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις με την Ελλάδα, τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών και εδώ δραστηριοποίησης, όπως επίσης και σχετικά με τη φετινή Expo Dubai. Εν λόγω Webinar είχε τίτλο ‘Doing Business in the UAE: COVID 19 challenges & opportunities’ και είχε διάρκεια δύο ωρών. Σύμφωνα με στοιχεία που μας ανέφερε το Enterprise Greece, περίπου 400 εκπρόσωποι επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί προς παρακαλούθηση του Webinar, εκ των οποίων τελικώς περί τους 250 εισήλθαν στη σχετική πλατφόρμα, παρακολουθώντας το στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του.

Πέραν των εισαγωγικών χαιρετισμών της κας Μ. Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένης Συμβούλου Enterprise Greece, και του Πρέσβεως στα ΗΑΕ κ.Δ. Ζώη, το πρόγραμμα του Webinar περιέλαβε κατ’ αρχάς παρουσίαση του κ. Π.Γκάσιου, Συμβούλου Ο.Ε.Υ. Α΄, και η Διευθύνουσα το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι κα Μ. Κωστοπούλου, σχετικά με την εμιρατινή οικονομία και τις διμερείς οικονομικές & εμπορικές σχέσεις και τις προοπτικές ενίσχυσής τους.

Ακολούθησαν πέντε παρουσιάσεις από ομιλητές: κ. Omar Khan, Διευθυντή Διεθνών Γραφείων του Επιμελητηρίου Ντουμπάι, οποίος παρουσίασε οικονομία και αγορά Εμιράτου, ο κ. Αλέξανδρος Οικονομίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ελληνικών συμφερόντων εταιρείας κλάδου εστίασης τροφίμων-ποτών που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, ο Dr. Yousef Al Saadi, Διευθυντής Συμβατότητας (Conformity) στο Υπουργείο Βιομηχανίας & Προηγμένων Τεχνολογιών (πρώην ESMA), οποίος ενημέρωσε σχετικά με διαδικασίες πιστοποίησης για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων –και δη τροφίμων- στην αγορά των ΗΑΕ, καθώς και οι κ.κ. Παναγιώτης Σαλαμάνος και Paul Berndt, στελέχη της ελληνικής κατασκευαστικής ΤΕΡΝΑ, οποία έχει μακρόχρονη παρουσία και εμπειρία από την κατασκευαστική αγορά των ΗΑΕ. Τέλος, κ. Adriano Konialidis, Director International Participants στην Expo Dubai, προέβη σε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της έκθεσης και των δυνατοτήτων προβολής που αυτή παρέχει στα συμμετέχοντα κράτη και στις εταιρείες, στο πλαίσιο των εθνικών περιπτέρων

Για να δείτε αναλυτικά τα slides (στην αγγλική γλώσσα) σχετικά με την οικονομία των ΗΑΕ, τις διμερείς σχέσεις τους με την Ελλάδα, τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών μορείτε να πατήσετε εδώ.