Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τόκυο μάς ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ότι το Yπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Απριλίου τ.ε. ότι, βάσει αναθεωρημένου νόμου, η μεταφορά στο εξωτερικό σπόρων προς σπορά και δενδρυλλίων από 1.975 φυτικές ποικιλίες θα απαγορευθεί, εάν αυτό ζητηθεί από τους καλλιεργητές.


Πρόκειται για την πρώτη ομάδα ειδών που υπόκεινται στον κανονισμό δυνάμει του αναθεωρημένου νόμου περί προστασίας των φυτικών ποικιλιών και σπόρων προς σπορά, ο οποίος τέθηκε εν μέρει σε ισχύ την 1η Απριλίου τ.ε..
Ο κανονισμός αποσκοπεί στην προστασία καταγωγής καθώς και στην αύξηση της εμπορικής αξίας των γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας που αναπτύσσονται στην Ιαπωνία, εμποδίζοντάς τα να μεταφερθούν στο εξωτερικό. Οι φυτικές ποικιλίες της πρώτης παρτίδας αφορούν εκείνες που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα προστασίας της κυβέρνησης και εκείνες που εξετάζονται επί του παρόντος για καταχώρηση.


Ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο 10 Απριλίου τ.ε. για τις ήδη καταχωρημένες ποικιλίες και στο μέλλον αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των φυτικών ποικιλιών των σπόρων προς σπορά και των δενδρυλλίων που θα υπόκεινται στον συγκεκριμένο κανονισμό.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια της ανακοίνωσης, παρακαλούμε πατήστε εδώ.