Το Υπουργειο Εξωτερικών μάς ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ως εκ τούτου και αφού διαβάσετε αναλυτικά την πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών, σάς παρακαλούμε να στείλετε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που σας απασχολούν το αργότερο έως την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, προκεμένου να τα διαβιβάσουμε ως Επιμελητήριο στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Μπορίτε να στείλετ τα ερωτήματά σας στην κ. Κάτια Τζανάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Υπουργείο Εξωτερικών

Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Τηλ. 210-368.2760, 2764, 2761

Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας  το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario). Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, 3η χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις εμπορευματικές συναλλαγές.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προετοιμασίας των ελληνικών επιχειρήσεων  για το επικείμενο καθεστώς, παρακαλούμε, όπως μας αποστείλετε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που απασχολούν τα μέλη σας που συνεργάζονται με επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα και διαδικασίες που τα αφορούν, μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου αυτά να διερευνηθούν/απαντηθούν στη συνέχεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (όπως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κλπ.), ώστε να καταστεί δυνατή η πληρέστερη ενημέρωση των μελών σας.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας.

Mε εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Αντώνιος Κατεπόδης

Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄