Όπως μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο ΜΙλάνο κατά "την περίοδο 11/2019 – 11/2020, οι πωλήσεις γιαουρτιού στην Ιταλία από hypermarket, supermarket και minimarket, σημείωσαν αύξηση +2,2% σε όγκο και +3% σε αξία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (στοιχεία της πολυεθνικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων IRI). Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και το σκύρ, αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία, σημειώνοντας αύξηση σε όγκο πωλήσεων +14,8% και σε αξία +13,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019".

Για να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση της έρευνας του Γραφείου για την Ιταλική Αγορά Γιαουρτιού και τις προοπτικές διείσδυσης του ελληνικού γιαουρτιού παρακαλούμε πατήστε εδώ.