Exports Blog - Εκθέσεις / Αποστολές - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΒΕΓΓΑΖΗ: Διεθνής Έκθεση Επικοινωνίας και Ψηφιακής Οικονομίας ( 6-9 Μαΐου 2024)

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βεγγάζη, ενημερώνει ότι προγραμματίζεται η διεξαγωγή Διεθνούς Έκθεσης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Οικονομίας, υπό τον διεθνή τίτλο “Benghazi
International Communication and Digital Economy Expo” (BTEX), στη Βεγγάζη, μεταξύ 6-9 Μαΐου τ.έ.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εν λόγω Διεθνής Έκθεση επιδιώκει να προσελκύσει παγκόσμιες τεχνολογικές κοινότητες, να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των επικοινωνιών, των δικτύων, του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce),των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud computing), του Διαδικτύου των Πραγμάτων
(Internet of Things-IoT), της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI) και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (cybersecurity), ενώ σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν
κυβερνήσεις, τεχνολογικοί ηγέτες και νεοφυείς επιχειρήσεις, προγραμματιστές, ακαδημαϊκοί, επενδυτές και παγκόσμια κέντρα καινοτομίας, με σκοπό την επιτάχυνση της
επιχειρηματικότητας, την προώθηση των συνεργειών, την ανάπτυξη νέων έργων και τη διαμόρφωση μιας περισσότερο βιώσιμης, βασισμένης στην τεχνολογία, συμπεριληπτικής
ψηφιακής οικονομίας.
Επισυνάπτεται ενημερωτικό έντυπο για την εν θέματι Διεθνή Έκθεση (στα αγγλικά), ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον
ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://bcde-ex.com/ και να επικοινωνούν στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Προγραμματισμένες Διεθνείς Εκθέσεις στο Ομάν 2024-2025

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας, ενημερώνει σχετικά με την λίστα των  Διεθνών Εκθέσεων οι οποίες προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στο Σουλτανάτο του  Ομάν από την ομανική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων El Nimr International Exhibition Organizers στο Oman Convention and Exhibition Center εντός τρέχοντος και αρχών επόμενου έτους:
1. Horeca Oman (4-6 Ιουνίου 2024): Αφορά τους κλάδους τροφίμων, ποτών και τουρισμού https://www.horecaoman.com/
2. EduTraC Oman (13-15 Οκτωβρίου 2024): Αφορά τους τομείς ανώτατης εκπαίδευσης, κατάρτισης και σταδιοδρομίας https://edutracoman.com/
3. Project Oman (21-23 Οκτωβρίου 2024): Αφορά τους κλάδους κατασκευών, υποδομών και δομικών υλικών https://project-oman.com/
4. Oman AgroFood (2-4 Δεκεμβρίου 2024): Αφορά τους τομείς γεωργίας και αλιείας https://omanagrofood.com/
5. IDF Oman (10-12 Φεβρουαρίου 2025): Αφορά τους κλάδους του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης https://idfoman.com/
 
Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις συνιστάται όπως επισκέπτονται τις ανωτέρω παρατιθέμενες ιστοσελίδες, προκειμένου να επιβεβαιώνονται οι ημερομηνίες
διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Προγραμματισμένες Διεθνείς Εκθέσεις το 2024

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λιουμπλιάνα, αποστέλλει κατάλογο με Διεθνείς Εκθέσεις, Συνέδρια και λοιπές εκδηλώσεις οι οποίες προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στην Σλοβενία κατά το τρέχον έτος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 30η Διεθνής Έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων ProWein_Απολογισμός

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσελντορφ αποστέλλει τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ 30ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ PROWEIN 2024.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στοιχεία Ελληνικού Εμπορικού Ισοζυγίου κατά το 2023

Στοιχεία Ελληνικού Εμπορικού Ισοζυγίου κατά το 2023, η Ρουμανία στην 8η θέση των κυριότερων ελληνικών εξαγωγικών προορισμών, παραμένοντας στους 10 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά προϊόντα για 4η συνεχόμενη χρονιά.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ PIACENZA 1-3/03/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων ΜΙΛΑΝΟ, ενημερώνει για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έκθεσης Μελισσοκομίας και εξοπλισμού στην Piacenza 1-3 Mαρτίου 2024. 

ΙΤΑΛΙΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ (BIT 2024): TΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, Γραφείο ΟΕΥ, Μιλάνο ενημερώνει σχετικά με την 44η Διεθνή ΈκθεσηςΤουρισμού στο Μιλάνο (ΒΙΤ 2024): Τάσεις, Συνεργασίες και Εξελίξεις στον Κόσμο του Τουρισμού. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα συνάντησης για επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, επισκέπτες, κέντρα πολυμέσων και απλούς λάτρεις των ταξιδιών  Στο πλαίσιο της 44ης έκδοσης της BIT, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα συνάντησης για επαγγελματίες του τουριστικού τομέα,επισκέπτες, κέντρα πολυμέσων και απλούς λάτρεις των ταξιδιών , που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μιλάνο. Στο πλαίσιο της φετινής, 44ης έκδοσης της BIT, η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Allianz MiCo, μεταξύ 4-6 Φεβρουαρίου 2024, κατέστη δυνατή η σύναψη συνεργασιών και παρουσιάστηκαν τουριστικές προτάσεις και επιτεύγματα στον εν λόγω τομέα (π.χ. τεχνητή νοημοσύνη και η επιρροή της στον κλάδο, νέα μοντέλα επαγγελματικών ταξιδιών, καινοτομία και τουρισμός, πράσινη φιλοξενία, τουρισμός και προστασία του περιβάλλοντος, υπερτουρισμός κ.α.).

Περισσότερα

ΙΤΑΛΙΑ: Δυναμική η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις φετινές εκθέσεις μόδας του Μιλάνου / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Μιλάνο

Σύμφωνα με την ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων , ΜΙΛΑΝΟ, η Ελλάδα ήταν ένα απο τα τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις στις φετινές εκθέσεις μόδας του Μιλάνου. 

 

ΙΝΔΙΑ: India Stonemart 2024, 1-4 Φεβρουαρίου 2024, Jaipur (Rajasthan)

Το Κέντρο Ανάπτυξης Λίθων (CDOS) διοργανώνει το 12ο India Stonemart, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Jaipur, Sitapura, Jaipur (Rajasthan) από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024.

Το CDOS είναι ένας κορυφαίος αυτόνομος οργανισμός βιομηχανίας πέτρας της κυβέρνησης του Ρατζαστάν που εργάζεται με αποστολή την ανάπτυξη, προώθηση και υποστήριξη διαστασιακών λίθων και συναφών βιομηχανιών στην Ινδία. Με σκοπό την προώθηση του εμπορίου σε αυτόν τον τομέα, το CDOS έχει αναλάβει ποικίλες πρωτοβουλίες, όπως διεθνείς εκθέσεις στην Ινδία, περίπτερα χωρών σε εκθέσεις στο εξωτερικό, συναντήσεις αγοραστών-πωλητών (BSM), υποστήριξη εμπορικών αντιπροσωπειών, προγράμματα κατάρτισης, δοκιμές πέτρας καθώς και δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.

Ως διεθνής έκθεση  η India Stonemart διοργανώνεται ανά διετία από το CDOS, μαζί με την Rajasthan State Industrial Development &; Investment Corporation Ltd (RIICO) από το 2000. Η Ομοσπονδία Ινδικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (FICCI) είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Η έκθεση, που εκτείνεται σε έκταση περίπου 45.000 m2, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιομηχανίας πέτρας στην Ινδία 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η India Stonemart 2024 σχεδιάζει να φιλοξενήσει περίπου 100-150 αγοραστές από το εξωτερικό που εισάγουν ινδικές πέτρες παρέχοντάς τους τοπική φιλοξενία (διαμονή 2/3 διανυκτερεύσεων και τοπικές μεταφορές).

Δείτε επίσης το φυλλάδιο καθώς και http://www.stonemart-india.in/ και https://cdos-india.com/

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση,. Mukul Rastogi, Διευθύνων Σύμβουλος, CDOS (Κιν. +91 9829164433 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) / κ. Sudhanshu Gupta, Διευθυντής, FICCI (Κιν. +91 9873311557 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Επιχειρηματικό Forum “Leap Forward” (Ριάντ, 4-7 Μαρτίου 2024)

Η Ελληνική  Πρεσβεία στο Ριάντ ενημερώνει για πιθανό ενδιαφέρον συμμετοχής στο εν θέματι Επιχειρηματικό Forum, το οποίο θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σ. Αραβίας, μεταξύ 4 και 7 Μαρτίου τ. έ.
Η Σ. Αραβία επενδύει σημαντικούς πόρους τα τελευταία χρόνια, στην καινοτομία κα την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της οικονομίας της “Vision 2030”, με το Forum “Leap Forward - A digital Davos” να στοχεύει στη δικτύωση μεταξύ επιχειρήσεων, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών.
Για περισσότερες πληροφορίες συμμετοχής οι τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την οικεία ιστοσελίδα: https://www.leapforward.onegiantleap.com/

ΙΝΔΙΑ: India Food 2024, Bengaluru (Karnataka), 7-9 February 2024

Η Διεθνής Έκθεση Εμπορίου και Τεχνολογίας Τροφίμων της Ινδίας - India Food 2024 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Κέντρο KTPO στο Μπανγκαλόρ (Καρνατάκα) από τις 7-9 Φεβρουαρίου 2024.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινδικό Επιμελητήριο Τροφίμων και Γεωργίας (ICFA) με την υποστήριξη της Αρχής Ανάπτυξης Εξαγωγών Γεωργικών και Μεταποιημένων Προϊόντων Τροφίμων (APEDA) και του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της κυβέρνησης της Ινδίας.

Η Ινδία είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους παραγωγούς και εξαγωγείς σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων και βασικών προϊόντων. Το μέγεθος της ινδικής λιανικής αγοράς τροφίμων εκτιμάται πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και οι γεωργικές εξαγωγές σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ινδική βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων είναι η 6η μεγαλύτερη στον κόσμο. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ICFA θα διοργανώσει από κοινού ένα εστιασμένο επιχειρηματικό σεμινάριο και θα διευκολύνει B2B συναντήσεις, συνεργασίες και συνεργασίες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες,  κα Richa Verma (+91 8448698321 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποκατηγορίες