Exports Blog - Εκθέσεις / Αποστολές - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΙΤΑΛΙΑ: «Cyber Secure City», έργο του Δήμου του Μιλάνου και της Milan Smart City Alliance για θέματα κυβερνοασφάλειας

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Μιλάνο της Ιταλίας, ενημέρωνει ότι με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα κυβερνοασφάλειας ξεκίνησε, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης «Cyber Cyber Secure City», η χρήση της οποίας είναι δωρεάν και προσβάσιμη σε όλους. (https://cybersecurecity.it/ ). Η νέα πλατφόρμα γεννήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου του Μιλάνου και της Milan Smart City Alliance, και αποτελεί πρωτοβουλία που προωθεί η Assolombarda (Ένωση βιομηχάνων Μιλάνου) μαζί με 12 ιδιωτικές εταιρείες.

Ειδικότερα, η «Cyber Cyber Secure City» απευθύνεται σε πολίτες (φοιτητές, επαγγελματίες και άτομα ακόμη και άνω των 65 ετών), επιχειρήσεις και ιδρύματα που ενδιαφέρονται να μάθουν για τις δυνατότητες και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να προστατεύονται από διαδικτυακές απειλές και απάτες, να μάθουν περισσότερα για τις νέες τεχνολογίες, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να βελτιώσουν τις δικές τους. Η γνώση αποκτάται μέσω δωρεάν εκπαιδευτικών μαθημάτων που παρέχονται από την Accenture  τη Cisco, την Ecole, την Fastweb και την IBM για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας πληροφορικής, με απλό και διαισθητικό τρόπο. Επιπλέον, η πύλη προσφέρει μαθήματα σε περισσότερες από 15 γλώσσες (μεταξύ των οποίων Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά και Κινέζικα) και παρέχει πρόσβαση στην απόκτηση εκπαιδευτικών μονάδων και πιστοποιήσεων.

Όπως δήλωσε η η Gioia Ghezzi, Αντιπρόεδρος της Assolombarda και Πρόεδρος της Συμμαχίας Smart City του Μιλάνου, η Cyber Secure City αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη μιάς όλο και πιο έξυπνης πόλης. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε όλους τους φορείς που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο εν λόγω έργο στο μέλλον, παρέχοντας άλλο εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Επιπλέον, η ανταλλαγή δεξιοτήτων μεταξύ εταιρειών και πολιτών, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, συμβάλλουν στο να γίνει η πόλη ακόμα πιο ασφαλής.

Επίσης, όπως ανέφερε η Layla Pavone, συντονίστρια του διοικητικού συμβουλίου για την τεχνολογική καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου του Μιλάνου, με το εν λόγω έργο επιχειρείται η δημιουργία μιας «Cyber εργαλειοθήκης» χρήσιμη για τους πολίτες που θέλουν να πλοηγούν πιο εύκολα στο διαδίκτυο, βοηθώντας τους παράλληλα να αποκτήσουν ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να αδράξουν όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το ψηφιακό περιβάλλον, ξεκινώντας από τις υπηρεσίες που προσφέρει η διοίκηση.

Επισημαίνεται ότι, από το 2020, ο Δήμος Μιλάνου έχει προωθήσει τη στενή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε θέματα έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης, μέσω του πειραματισμού και της υλοποίησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την πόλη, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της. Εκτός της «Cyber Cyber Secure City», ο Δήμος του Μιλάνου και της Μητροπολιτικής Πόλης έχει συμμετάσχει σε ανάλογες πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς, όπως περιβάλλον και ενέργεια, βιώσιμη κινητικότητα και νέες μέθοδοι εργασίας, ψηφιοποίηση και χρήση των δεδομένων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

ΙΤΑΛΙΑ: Πρόσκληση Ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση «ARTIGIANO IN FIERA» στο Μιλάνο / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Μιλάνο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Μιλάνο εενημερώνει ότι, από 2 έως 10 Δεκεμβρίου 2023, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο η Διεθνής Εμπορική Έκθεση «ARTIGIANO IN FIERA», η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση χειροτεχνικών έργων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων με εκθέτες από κάθε γωνία του κόσμου.

Το εορταστικό περιβάλλον του Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ευνοεί την επισκεψιμότητα της έκθεσης, με τους επισκέπτες να φτάνουν στο 1 εκατομμύριο άτομα. Η έκθεση είναι ελεύθερη στο κοινό και οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα πώλησης των εκθεμάτων τους καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Φέτος, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ελληνικού περιπτέρου συνολικού μεγέθους 50 τ.μ., που συντονίζει ιδιωτικός φορέας (www.greecetherapy.com), το οποίο θα μπορούσε να επιμεριστεί, ως προς το χώρο και το κόστος, σε Έλληνες εκθέτες ιδιαίτερων καταναλωτικών προϊόντων. Η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα προϊόντων (συσκευασμένων τροφίμων, είδη δώρων, ενδυμάτων, μπιζού, καλλυντικών κλπ) που θα μπορούσαν να προβληθούν στην Ιταλική αγορά με αυτό τον τρόπο και ίσως να βρουν κανάλι μόνιμου εφοδιασμού της. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα αδάπανης μεταφοράς των προϊόντων στην Ιταλία, μέσω της SKY EXPERSS που είναι χορηγός.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε οι ενδιαφερομένας εταιρείες να επικοινωνήσουν απευθείας με την κα Ελένη Σαρηκώστα ως ακολούθως Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. : +39 3475481968

Λόγω του περιορισμένου χρόνου για την οργάνωση της συμμετοχής, παρακαλούμε η εκδήλωση ενδιαφέροντος να γίνει άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας (2 Νοεμβρίου 2023).

Συνημένως, θα βρείτε στοιχεία και πληροφορίες για την «ARTIGIANO IN FIERA»

Συνημμένο 1

Συνημμένο 2

Συνημμένο 3

Συνημμένο 4

14/4: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Κρήτης

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρα 17:00, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των ιστοσελίδων των Επιμελητηρίων Κρήτης καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο ΥouΤube και στο Facebook.


Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.


Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.


Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Κρήτης με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.


Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται επιπλέον η δημιουργία δικτύου με σκοπό την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των φορέων για θέματα εξαγωγών όπως και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών .

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων
Αντώνης Παπαδεράκης – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας
Εμμανουήλ Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Αντώνιος Ροκάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων
Παναγιώτης Χασάπης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ: Οι εξαγωγές της Περιφέρειας Κρήτης και οι προοπτικές ανάπτυξης.
Εμμανουήλ Χνάρης Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα
Γεώργιος Γιακουμάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης
Θωμάς Χαριτάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Κρήτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου
Μαίη Δεμερτζή Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης στελεχών Στέλεχος ΣΕΒΕ– Συνδέσμου Εξαγωγέων
Συντονισμός : Σπύρος Ιγνατιάδης , γεν. Διευθυντής ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022)

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη ενημερώνει για τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην Ισπανία.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ένα σπουδαίο «εργαλείο», τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που λειτουργεί στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, o ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Παρέχει συμβουλές επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε ξένες αγορές

Ενημέρωση για επιχειρηματικές ευκαιρίες

Πληροφόρηση για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα

Υποστήριξη στην επίλυση διαφορών που ανακύπτουν από επιχειρηματικές συνεργασίες

Απαντά σε εξατομικευμένα ερωτήματα

Παροχή επιχειρηματικής καθοδήγησης (business mentoring) μέσω ειδικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων

Τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά

Ελληνική Οικονομία: Zήτηση Εργασίας στην Ελλάδα, Άνοδος του ποσοστού Απασχόλησης με αύξηση των Κενών Θέσεων Εργασίας και το πρόβλημα της Μακροχρόνιας Ανεργίας / Παγκόσμια Οικονομία: Υφεσιακοί κίνδυνοι ξανά για την παγκόσμια οικονομία/Πηγή: ALPHA BANK

Δείτε συνημμένα εδώ το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, με θέμα: 

  • Ελληνική Οικονομία: Zήτηση Εργασίας στην Ελλάδα, Άνοδος του ποσοστού Απασχόλησης με αύξηση των Κενών Θέσεων Εργασίας και το πρόβλημα της Μακροχρόνιας Ανεργίας 
  • Παγκόσμια Οικονομία: Υφεσιακοί κίνδυνοι ξανά για την παγκόσμια οικονομία

Σερβία: 6ο Διαδικτυακό Φόρουμ Διεθνούς Συνεργασίας 07-08 Οκτωβρίου 2021

 6th International Cooperation Forum 2021
 
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Σερβίας σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, διοργανώνουν, διαδικτυακά, στις 07-08 Οκτωβρίου 2021.
 
Η σημαντικότερη ίσως, πτυχή του Φόρουμ αυτού, είναι οι συναντήσεις B2B όπου μπορούν να συμμετάσχουν εταιρείες, ομάδες και ιδρύματα, εντός του Enterprise Europe Network. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερες από 200 εταιρείες από την Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, τη Σερβία κά..
 
Η συμμετοχή στο φόρουμ και στις συναντήσεις B2B είναι δωρεάν και οι εγγραφές γίνονται μέσω του συνδέσμου https://6th-international-cooperation-forum-zlatibor.b2match.io/ , έως τις 6 Οκτωβρίου 2021.
 
Οι συναντήσεις B2B Matchmaking είναι ανοιχτές για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς:
 
Γεωργία και Βιομηχανία Τροφίμων
Βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων 
Ξυλεία και Έπιπλα
Κατασκευές
Βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας
Αυτοκινητοβιομηχανία
Βιομηχανία ΤΠΕ
Βιομηχανία πλαστικών 
Τουριστική Βιομηχανία
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://een.ec.europa.eu/tools/services/EVE/Event/Detail/136f4dfd-7efd-4a32-a83c-a7a608c3fdd6?&nolayout=true, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στα τηλέφωνα +381 11 3398 644 και +381 11 3398 772                              
 
  
 
  Πηγή:                        
      
          Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι
    Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων
              Francuska 33, Belgrade,Serbia
    Τηλ.: +381 11 322-23-38, +381 11 323-15-77
                Φαξ: +381 11 324-92-15 
       Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                    www.agora.mfa.gr