Exports Blog - Ζήτηση Προϊόντων / Υπηρεσιών - Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ζήτηση για έπιπλα κουζίνας και άλλα έπιπλα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ενημερώνει ότι η σουηδική VK Scandaninavia AB ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια μακροχρόνια σχέση με εργοστάσια που κατασκευάζουν κουζίνες για την προμήθεια τους στη σκανδιναβική αγορά, και επιθυμεί να έρθει σε επαφή με ενεργά ελληνικά εργοστάσια που κατασκευάζουν κουζίνες και έπιπλα.

VK Scandinavia AB
Linnés väg 61
Sollentuna, Stockholm / 191 35
ΣΟΥΗΔΙΑ 


Τηλέφωνο: +46 76 628 15 15


Website: https://www.vkscandinavia.se/

Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ενδιαφέρον ιαπωνικής εταιρείας για συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο ενημερώνει ότι η ιαπωική εταιρεία Sojitz Foods Corporation ( https://www.sojitz-foods.com/en/ ) που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων, ενδιαφέρεται να εισάγει συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Yasuhiro Tashiro:

Tel. +81-3-5574-3412 Mobile +81-80-4098-6943

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιπλέον για οποιαδήποτε σχετική βοήθεια μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στο Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο:

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Τηλ. +81-3-3404-5853, +81-3-3404-1195

 

Στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας: 

Sojitz Foods Corporation

Address 1-1, Roppongi 3-chome, Minato-ku
Tokyo / 106-0032
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τηλέφωνο: 0081 3 55 74 3412
Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;

 

ΤΥΝΗΣΙΑ: Ζήτηση για μεταλλικές βάσεις αλουμινίου για ηλιακά- φωτοβολταΙκά πάνελς / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Τύνιδα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Τύνιδα μάς ενημερώνει ότι η εταιρεία Africa Solar απέστειλε το ακόλουθο αίτημα για ελληνικά προϊόντα:

"We’re a photovoltaic service integrator in Tunisia and we are looking for Greek partners who can provide aluminum racking systems for solar panels.

Meher Bel Hadj,

Africa Solar"

Στοιχεία επικοινωνίας για το συγκεκριμένο αίτημα:

ιστοσελίδα: www.africa-solar.com

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία Africa Solar

Δ/νση: Immeuble Nefissa. 32 rue des entrepreneurs Charguia II
           Τύνιδα / ΤΥΝΗΣΙΑ 
Τηλέφωνο: +216 71 120 216
Website: http://www.africa-solar.com  Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πληροφορίες:


AFRICA SOLAR offre des solutions photovoltaïques sur mesure, clefs en main, adaptées aux besoins des particuliers et des professionnels (industriels, tertiaires et agricoles).

AFRICA SOLAR s’engage aujourd’hui dans les fermes solaires pour les entreprises énergivores et offre des solutions complètes : de la phase étude, jusqu’à la réalisation et l’exploitation

ΚΙΝΑ: Ζήτηση συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις εμπορίας ανακυκλώσιμων μετάλλων (scrap)

Κινεζική επιχείρηση αναζητά προμηθευτές ανακυκλώσιμων μεταλλικών υλικών (scrap) με ενδιαφέρον για τις χώρες Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα η ευκολία εξαγωγής των υλικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Easy Joyce Limited
Rm D, Building 16, One Capital Place, 18 Luard Road, Wanchai, Hongkong
Hong Kοng /
ΚΙΝΑ
Τηλέφωνο: +86 13006677305
Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πηγή: Πύλη Υπουργείου Εξωτερικών Agora


 

EBEA: Μηνιαίο Δελτίο Ζητήσεων - Προσφορών Προϊόντων και Υπηρεσιών / Απρίλιος 2022

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών μάς ενημερώνει ότι έχει καταρτίσει λίστα με ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του εξωτερικού, οι οποίες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με ελληνικές, προκειμένου να συνεργαστούν στους τομείς που αναφέρονται στην κάθε ζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ

ΤΣΕΧΙΑ: Ζήτηση για συνεργασία με ΄Ελληνες παραγωγούς ξηρών καρπών / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πράγας

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Πράγα μάς ενημερώνει ότι Τσέχικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ξηρών καρπών και βουτύρων από ξηρούς καρπούς ζητά συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς ή μεταποιητές ξηρών/ωμών καρπών (κυρίως αμυγδάλων, καρυδιών, φιστικιών και φιστικιών Αιγίνης 

Τα στοιχεία της εταιρείας:

SUFANEC s.r.o.
Δραστηριότητα:
Διεύθυνση: Holicka 1173/49a
Πόλη/Τ.Κ: Olomouc / 779 00
Χώρα:  ΤΣΕΧΙΑ
Τηλέφωνο: +420 777 155 394
Website: www,sufan.cz
Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αυστραλία: Ενδιαφέρον για εισαγωγή παρασκευασμένου χταποδιού σε κονσέρβα / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Σύδνεϋ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σύδνεϋ μάς ενημερώνει για το ενδιαφέρον αυστραλιανής εταιρείας να εισαγάγει παρασκευασμένο χταπόδι σε κονσέρβα από την Ελλάδα.

Παρατίθενται τα στοιχεία επικοινωνίας της ενδιαφερόμενης εταιρείας:

Conte Brothers Importers Pty Ltd

Δραστηριότητα: Παρασκευάσματα κρεάτων, ψαριών ή μαλακοστράκων, μαλακίων ή άλλων ασπόνδυλων υδροβίων
Διεύθυνση: 27 Green Street
Πόλη/Τ.Κ: Thomastown / 3074
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τηλέφωνο: +61 3 94663612

Ηλ.Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Ενδιαφέρον κιργιζικής εταιρείας “Enesay Group” για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κιργιζίας στη Ρωσική Ομοσπονδία ενημερώνει ότι η Κιργιζική επιχείρηση παραγωγής μαλλιού διάφορων ειδών “Enesay Group” ενδιαφέρεται για αγοραστές των προϊόντων της, με στόχο τη σύναψη συμβολαίων προμήθειας κατεργασμένων υλών. Τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας είναι τα ακόλουθα

Κϊνα: Ενδιαφέρον της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.com να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική αγορά / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Πεκίνο

Το Γραφείο ΟΙκονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Πεκίνο μάς ενημερώνει για το ενδιαφέρον που εξέφρασε σε πρόσφατη συνάντησή τους η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.com να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική αγορά. Συγκεκριμένα από το Γραφείο Ο.Ε.Υ. αναφέρονται τα εξής:

"Κατά την διάρκεια συνάντησης του Γραφείου μας με αντιπροσωπεία της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου «Alibaba.com», υπό τον Επικεφαλής Στρατηγικών Συνεργασιών, κ. Tim Song (11.3.2022), ο τελευταίoς εξέφρασε την επιθυμία της επιχείρησής του να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική, αγορά.

Η «Alibaba.com» ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί τμήμα του Ομίλου «Alibaba Group». Κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων πλατφορμών διασυνοριακού B2B ηλεκτρονικού εμπορίου, στην οποία συμμετέχουν πλέον των 10 εκ. επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου του ίδιου Ομίλου (π.χ. Tmall, TaoBao, AliExpress) η πλατφόρμα της «Alibaba.com» δεν εστιάζεται, συνήθως, στην κινεζική, αλλά στην διεθνή αγορά (παρά ταύτα, το Πρόγραμμα «Export to China» απευθύνεται κατ’ αρχάς στην κινεζική αγορά). Όπως, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Song, κατά την ως άνω συνάντηση, η πλατφόρμα μπορεί να συγκριθεί με μία διαδικτυακή αγορά χονδρικής, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους, απευθυνόμενες σε διεθνείς αγοραστές.

Από πλευράς μας και σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που είχαμε από την «Alibaba.com», σημειώνουμε ότι, η «Alibaba.com» θα προμηθεύεται ελαιόλαδο η ίδια από τους Έλληνες παραγωγούς (ενδεχομένως και με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) και θα το διαθέτει στην κινεζική αγορά η ίδια. Οι επιχειρήσεις δε οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη στην πλατφόρμα (η τυπική συνδρομή ανέρχεται σε περίπου $ 4.000 για δύο έτη). Για περισσότερες λεπτομέρειες, τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο στέλεχος της «Alibaba.com», κα Summer Gao, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας αναφέρονται στο τέλος της συνημμένης παρουσίασης.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι, υπό τους κατάλληλους όρους συνεργασίας, η πρόταση προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου μέσω της «Alibaba.com» θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τις συναφείς εξαγωγές της χώρας μας, οι οποίες, δυστυχώς, ακολουθούν καθοδική πορεία κατά την τελευταία περίοδο. Η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 και οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις της κινεζικής κυβέρνησης έχουν συμβάλει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων, οι οποίες, ούτως ή άλλως, ήταν και παλαιότερα ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Κινέζους καταναλωτές".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορού να δουν τη σχετική παρουσίαση, τα στοιχεία επικοινωνίας με την Alibaba.com και φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία / Πηγή: ΥΠΕΞ, Γραφείο Ο.Ε.Υ στο Σύδνεϋ

Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία
 
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ Σύδνεϋ, η αυστραλιανή εταιρεία Foodheads, η οποία δραστηριοποιείται στην προμήθεια ειδών τροφίμων σε εταιρείες του κλάδου HoReCa, καθώς και σε κρουαζιερόπλοια και αεροπορικές εταιρείες, ενδιαφέρεται για προμήθεια από την Ελλάδα προϊόντων σε συσκευασίες χονδρικής και σε μεγάλες ποσότητες.
 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενδιαφέρεται για:
 
(α) ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι, μεγάλου μεγέθους (large superior): σε συσκευασίες βάρους 10 kg. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
(β) ολόκληρες ελιές Καλαμάτας, μεγάλου μεγέθους (large superior): σε συσκευασίες βάρους 12 kg. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
(γ) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μεταλλική συσκευασία 4 L. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
(δ) φέτα: βάρους 16 Kg σε μεταλλική συσκευασία. Ποσότητα: 1 κοντέινερ (20 ποδών) ανά μήνα
 
Δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας, ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας George Manettas, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, την εβδομάδα της 20ης Ιουνίου τ.έ. προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με υποψήφιους συνεργάτες, παρακαλούμε όπως αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας μελών σας που δύνανται να προσφέρουν τα ανωτέρω προϊόντα, στις ζητούμενες ποσότητες και συχνότητα, έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου, απευθείας στο Γραφείο ΟΕΥ Σύδνεϋ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), με παράλληλη κοινοποίηση στη Διεύθυνσή του Υπουργείου Εξωτερικών (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Γερμανία: Ζήτηση συνεργασίας με ελληνική εταιρεία παραγωγής επίπλων / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Βερολίνο

Το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου έγινε αποδέκτης αιτήματος γερμανικής επιχείρησης επίπλων με την επωνυμία «Möbel Hesse GmbH», η οποία ενδιαφέρεται να επεκτείνει το δίκτυο προμηθευτών της στο εξωτερικό, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στις εφοδιαστικές αλυσίδες και επιθυμεί να συνάψει επιχειρηματική συνεργασία με ελληνική εταιρεία (από την ηπειρωτική χώρα) παραγωγής επίπλων (ιδίως από υλικά όπως μασίφ ξύλο για: καρέκλες, τραπεζαρίες και κρεβάτια/ χάλυβα και αλουμίνιο για έπιπλα κήπου εξωτερικού χώρου).

Τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας είναι:

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κ. Roland Wagner

Διεύθυνση: Gubener Str. 25, 30827 Garbsen, (πλησίον Αννόβερου)

Τηλ.: +49 (0) 511 27978 1915

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.