Συμβουλές

7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Νέας Υόρκης

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μάς ενημερώνει για τα αποτελέσματα του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου Νέας Υόρκης.

Για να διαβάσετε λεπτομέρειες, παρακαλούμε πατήστε εδώ.  

Καναδάς: Οδηγός Προστασίας Γεωγραφικών Ενδείξεων

Μπορείτε να δείτε τον Οδηγό Προστασίας Γεωργαφικων Ενδείξεων στον Καναδά έτσι όπως έχει ενημερωθεί τον Απρίλιο του 2019.

Για να δείτε αναλυτικά τον Οδηγό παρακαλούμε πατήστε εδώ

Βραζιλία: Στοιχεία για την εξαγωγή κρασιού

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Άγιο Παύλο μάς ενημερώνει για τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να κάνουν εξαγωγή κρασιού στη Βραζιλία.

Για να διαβάσετε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Η αγορά κρασιού στη Βραζιλία

Το Γραφείο Οικονομικών κι Εμπορικών Υποθέσων της Ελλάδας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μάς ενημερώνει για τις προοπτικές εισαγωγής κρασιού στην αγορά της Βραζιλίας.

Για να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο καθώς και πληροφορίες για τις προδιαγραφές, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Οδηγός επιχειρείν στον Καναδά

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Οττάβα μάς ενημερώνει για τον οδηγό επιχειρείν στον Καναδά.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Επιχειρηματικός Οδηγός στις Η.Π.Α.

Το Γραφείο Οικοωομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον μάς αποστέλλει αναλυτικό επιχειρηματικό οδηγό για τις Η.Π..Α. με ιδιαίτερα χρήσιμα στοιχεία για όσους ενδιαφέρονται να εξάγουν προϊόντα ή να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της συγκεκριμένης χώρας.

Για να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Η Καναδική Αγορά Ελαιολάδου

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στο Τορόντο μας ενημερώνει για την Καναδική Αγορά Ελαιολάδου.

Για το πλήρες κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Καναδάς: Νέοι Κανόνες για την Ασφάλεια Τροφίμων

Όπως μάς ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Οττάβα του Καναδά, στις 15 Ιανουαρίου 2019 τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανόνες ασφαλείας τροφίμων (http://inspection.gc.ca/food/toolkit-for-businesses/the-safe-food-for-canadians-regulations-are-here/eng/1547488355844/154748835620).

Σκοπός της νέας Νομοθεσίας είναι η θωράκιση της ασφάλειας τροφίμων και η άμεση απομάκρυνση των μη ασφαλών προϊόντων από την αγορά. Ταυτόχρονα, περιορίζεται η γραφειοκρατία, μειώνεται η επιβάρυνση του διοικητικού μηχανισμού και απλοποιείται η διαδικασία για τις επιχειρήσεις, καθώς υφίσταται ένα μόνο πλέγμα κανόνων, αντικαθιστώντας τα δεκατέσσερα συνολικά νομοθετήματα που ίσχυαν προ της ημερομηνίας θέσεως σε εφαρμογή των νέων κανόνων.

Την εποπτεία τήρησης έχει ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων (Canadian Food Inspection Agency – CFIA), στον δικτυακό τόπο του οποίου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές πληροφορίες (http://www.inspection.gc.ca/food/toolkit-for-businesses/licensing-of-food-businesses/eng/1427300844139/1427300914872) .

Δεδομένου ότι τίθενται νέες απαιτήσεις αδειοδότησης των εταιρειών, η κυβέρνηση, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων, διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια και παρέχει ενημέρωση από την ιστοσελίδα της.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή των νέων κανόνων ασφαλείας τροφίμων είναι διαθέσιμες στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

α) «Tips for a smooth Safe Food for Canadians licence application» http://inspection.gc.ca/food/exports/tips-for-a-smooth-safe-food-for-canadians-licence-/eng/1545331467617/1545331578129-

β) Διαδικασία αδειοδότησης http://www.inspection.gc.ca/about-the-cfia/my-cfia/eng/1482204298243/1482204318353

γ) «Outcome-based regulations under the Safe Food for Canadians Regulations»

http://inspection.gc.ca/food/toolkit-for-businesses/outcome-based-regulations/eng/1546990156382/1546990156678

δ) Certificate of free sale http://www.inspection.gc.ca/food/exports/certification/certificate-of-free-sale/eng/1507732648572/1507732649258

ε) http://inspection.gc.ca/food/videos/sfcr-overview-webinar/eng/1545939216052/1545939216317- βίντεο

Ενημερωτικό Δελτίο για την Αγορά Τροφίμων-Ποτών στις ΗΠΑ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά τροφίμων - ποτών στις Η.Π.Α.

Για να μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Η αγορά προϊόντων delicatessen στις ΗΠΑ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στον Άγιο Φραγκίσκο μάς ενημερώνει για την αγορά των προϊόντων delicatessen στις ΗΠΑ.

Στο κείμενο περιγράφεται αναλυτικά η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Για τις σχετικές πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ

H.Π.Α.: α) Τροποποίηση θεσμικού πλαισίου για την εξαγωγή ούζου β) Άρθρο γευσιγνωσίας ελληνικών οίνων

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Ελλάδος στην Ουάσιγκτων μάς ενημερώνει για την αλλαγή θεσμικού πλασίου και τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να εξαγάγει Ελληνική εταιρεία ούζο στις Η.Π.Α. Για το κείμενο πατήστε εδώ.

 

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Ελλάδος στη Νέα Υόρκη μάς ενημερώνει για άρθρο που δημοσιεύθηκε στη New York Times σχετικά με τη γευσιγνωσία Ελληνικών οίνων. Για να ενημερωθείτε σχετικά,πατήστε εδώ

 

 

 

Πηγή γωτογραφίας: Wikipedia