Ημερίδες

Ολλανδία : Παρουσίαση στο World Horti Center, 1 Μαρτίου 2024

Η Ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη, Γραφείο ΟΕΥ, ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα της εκδήλωσης  στο Horti World Center στην οποία παρευρέθηκε η πρεσβεία μας στην Ολλανδία.  Το Horti World Center,  είναι ένα παγκόσμιο κέντρο γνώσης, με έδρα το Westland της Ολλανδίας, που δραστηριοποιείται σε καινοτόμες τεχνολογίες θερμοκηπίων. Επιχειρήσεις σε συνεργασία με δημόσιες αρχές και εκπαιδευτικά ιδρύματα διεξάγουν έρευνα και εφαρμόζουν καινοτόμες λύσεις στον τομέα της κηπουρικής και της ανθοκομίας. Το έργο τους επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα όπως η διαχείριση του νερού, η προμήθεια και ασφάλεια τροφίμων στα πλαίσια της ευημερίας και της βιωσιμότητας διαθέτωντας ένα ερευνητικό κέντρο 39 θερμοκηπίων. 

Το World Horti Center καλωσορίζει ετησίως περίπου 30.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να εμπνευστούν από τη προσφερόμενη καινοτομία και πρωτοπορία στον τομέα των θερμοκηπίων, διαθέτοντας ένα περιβάλλον συνεργασίας με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα που ειδικεύονται σε θέματα πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους: https://www.worldhorticenter.nl/en/.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ & ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (Masterclass) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΑΟΟ

Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΜΙΛΑΝΟ ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε, στις 23.2.2024, εκδήλωση παρουσίασης και γευσιγνωσίας extra παρθένου ελαιολάδου (masterclass)  του ONAΟΟ1 (Εθνικός Οργανισμός Γευσιγνωστών Ελαιολάδου), και την συμμετοχή του Γραφείου ΟΕΥ-Μιλάνου.
 

ΤΟΥΡΚΙΑ: "ITS ISTANBUL TECH & SOFTWARE SUMMIT 2024"

Η Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, ενημερώνει ότι την 1η Μαρτίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί 1η Διεθνής Σύνοδος Τεχνολογίας και Λογισμικού «ITS ISTANBUL TECH & SOFTWARE SUMMIT 2024» από την Ομοσπονδία Προγραμματιστών Λογισμικού της Τουρκίας (TUYAFED) στην Κωνσταντινούπολη-Τουρκία.

Το κύριο θέμα της εκδήλωσής είναι η μεταμορφωτική δύναμη της τεχνολογίας και οι ευκαιρίες εξαγωγής που δημιουργεί. Η Διεθνής Σύνοδος Τεχνολογίας και Λογισμικού θα συγκεντρώσει βασικούς παίκτες, ειδικούς και επιχειρηματίες στον κόσμο της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τάσεις και ευκαιρίες στον κλάδο. Με διεθνή συμμετοχή, στοχεύει να διευκολύνει τις εξαγωγές, να δημιουργήσει μελλοντικά τεχνολογικά οράματα και να προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας για την προώθηση του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση θα καλωσορίσει τους προγραμματιστές λογισμικού, τους επαγγελματίες της τεχνολογίας, τους ενδιαφερόμενους φορείς στο οικοσύστημα λογισμικού και τεχνολογίας πληροφοριών, εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιούνται ή φιλοδοξούν να εξάγουν, μη κυβερνητικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν την ανάπτυξη σε συγκεκριμένο τομέα και το κοινό.

Για περρισότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

ITS İSTANBUL TECH & SOFTWARE SUMMIT 2024 (itsistanbul.com)

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΕΑΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων «Ημερών Πληροφόρησης Επιχειρηματιών», που στοχεύουν στην ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας για τις διεθνείς αγορές, διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), την Τρίτη, 12 Μαρτίου τ.έ., στις 10:00, στο κτήριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 5ος όροφος, 106 71 Αθήνα), «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για την αγορά του Καναδά».
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί, από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Τορόντο, κ. Διονύση Πρωτοπαπά, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β΄, η αγορά του Καναδά, με ιδιαίτερη έμφαση στους κάτωθι τομείς που εμφανίζουν ιδιαίτερη εξαγωγική δυναμική:
Α. Αγροδιατροφικά προϊόντα
Β. Οίνοι & Αλκοολούχα ποτά
Γ. Φάρμακα & Καλλυντικά
Δ. Δομικά Υλικά
Ε. Βιομηχανικά Προϊόντα
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, και μετά το πέρας της συζήτησης, θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών με τον κ. Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ
Σχετική Πρόσκληση εδώ 

Αθήνα: Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας 15.02.2024

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διοργανώνει Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της πολιτικής δέσμευσης και αλληλεγγύης της Ελλάδας προς την Ουκρανία, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα. Δέουσα έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη συμβολής του ιδιωτικού τομέα στην ανάκαμψη και πράσινη, κοινωνική και ψηφιακή μετάβαση της Ουκρανίας, υπό το πρίσμα της επιδίωξης ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, καθώς η χώρα βαδίζει σε βασικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισυνάπτεται Concept Note σχετικά με την θεματική και τους στόχους του Συνεδρίου. Η γλώσσα εργασίας του Συνεδρίου είναι η αγγλική. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο

https://hellenicaid.mfa.gr/en/conference-on-the-reconstruction-of-ukraine-in-cooperation-with-the-european-investment-bank-athens-february-15-2024/

https://hellenicaid.mfa.gr/synedrio-gia-tin-anoikodomisi-tis-oukranias-se-synergasia-me-tin-evropaiki-trapeza-ependyseon-athina-15-fevrouariou-2024/

ΑΒΑΝΑ: Διεθνές Συνέδριο Βιοτεχνολογίας και Φαρμακευτικής BioHavana 2024 (Αβάνα, 1-5.04.2024)

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αβάνα, ενημερώνει για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου “BioHavana 2024”, με επίκεντρο τους τομείς της Βιοτεχνολογίας και της Φαρμακευτικής,που  θα λάβει χώρα στην Αβάνα μεταξύ 1 και 5 Απριλίου 2024.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την οικεία ιστοσελίδα: https://biohabana24.biocubafarma.cu/en.

Webinar με θέμα:  «Εξαγωγές Ελληνικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων στην Ισπανία: Ευκαιρίες και Στρατηγικές» στις 13.12

Το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη σας προσκαλούν σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

 « Εξαγωγές Ελληνικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων στην Ισπανία: Ευκαιρίες και Στρατηγικές » 
την  Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 16:00-17:00

Το θέμα που εξετάζει διεξοδικά ο κ. Παντελής Γκάσιος , Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης και
ο κ. Δήμος Οικονομέας, Δ/νων Σύμβουλος της ισπανικής εταιρείας “KRGO Consulting”, αυτοί που θα παρουσιάσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της ισπανικής αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων , τις προκλήσεις & την αγορά, που αναδύονται για τους Έλληνες εξαγωγείς και τα βασικά βήματα χάραξης μιας στρατηγικής στρατηγικής εισόδου στην αγορά. της Ισπανίας

 

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 
Για το σύνδεσμο συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για επικοινωνία:
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων ΕΒΕΘ, τηλ. 2310 370132, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: World Peanut Meeting 2024

Το Οικονομικό και Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα ενημερώνει ότι μεταξύ 18 και 19 Μαρτίου,  θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία της Κόρδοβα το  "World Peanut Meeting 2024"

Η  εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Φυστικιών της Αργεντινής, είναι διεθνής και θα παρουσιαστούν οι τάσεις της αγοράς και οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες  

 Χώρος εκδήλωσης :Quinto Centenario στην Κόρδοβα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

https://www.worldpeanutmeeting.com

Στοιχεία επικοινωνίας των Διοργανωτών:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκτελεστικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου : Edaoardo Fracanzani:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά 5 Δεκεμβρίου 2023


 Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα,  5 Δεκεμβρίου 2023,  Το  Υπουργείο Εξωτερικών και η Επιτροπή  σε συνεργασία με το   Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση με θέμα: « Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά » που θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023  και  ώρα 09.00-13.15,  στην Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (6 ο  όρος) Με συμμετοχή της Επικεφαλής Αξιωματούχου για την Εφαρμογή των Εμπορικών Συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Chief Trade Enforcement Officer-CTEO) κ. Ντένις Ρεντόνετ . Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους κάνοντας την εγγραφή τους   εδώ . Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατώντας  εδώ.
Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ για την Ανατολική Γερμανία (Ostdeutsches Wirtschaftforum 2024), Bad Saarow 2-4/06/2024

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ για την Ανατολική Γερμανία (Ostdeutsches Wirtschaftforum 2024), Bad Saarow πραγματοποιείται 2-4/06/2024

Πρόγραμμα

Review 2023

Διοργάνωση εκδήλωσης "Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά" (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2023, 09:00-13:15)

Εκδήλωση με θέμα: "Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά" (Τρίτη 5.12.2023, 09:00)

που διοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

Επισυνάπτονται :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ