Ημερίδες

Διοργάνωση εκδήλωσης "Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά" (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2023, 09:00-13:15)

Εκδήλωση με θέμα: "Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά" (Τρίτη 5.12.2023, 09:00)

που διοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

Επισυνάπτονται :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ισπανική επιχειρηματική ημερίδα για τον τομέα HORECA και CONTRACT στην Ελλάδα

Στις 28 Νοεμβρίου, το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και η ICEX Spain Export and Investment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, διοργανώνουν Ημερίδα με επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο HORECA και CONTRACT στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental Athenaeum.

Κατά το πρώτο μέρος της ημερίδας, εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και αρχιτεκτονικά γραφεία, μεταξύ άλλων, θα κάνουν παρουσιάσεις για τις προοπτικές του κλάδου και τις ευκαιρίες συνεργασίας στην Ελλάδα.

Μετά τις παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει ένας κύκλος διμερών συναντήσεων (B2B) μεταξύ ισπανικών εταιρειών και τοπικών ελληνικών εταιρειών και εκπροσώπων του κλάδου.

Πληροφορίες  σχετικά με την Ημερίδα: Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα

Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, 116 35  Αθήνα

Τηλ. (+30) 2107248984, 2107246980

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την επιχειρηματική συνεργασία ΕΕ-Ιαπωνίας στην Αφρική

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υψηλού επιπέδου από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία, το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας (EU - Japan Centre for Industrial Cooperation) και το Πρόγραμμα Εταιρικής Σχέσης Συνδεσιμότητας ΕΕ-Ιαπωνίας.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην Αφρική, όπου κυριαρχούν τα έργα Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας, αλλά επιδιώκεται πιο ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ και της Ιαπωνίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη πρωτοβουλιών του ιδιωτικού τομέα στην Αφρική.

 εκδήλωση θα καλύψει κυρίως τρεις επιχειρηματικούς τομείς, ενέργεια, μεταφορές και πρώτες ύλες κρίσιμης σημασίας.  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης υφιστάμενα success stories μεταξύ συνεργειών ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων στην Αφρική και με αφρικανικούς εταίρους, ώστε να μοιραστούν με το κοινό βέλτιστες πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντζέντα αλλά και για εγγραφές online παρακολούθησης, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφθούν τον ιστότοπο:

https://www.eu-japan.eu/events/financing-opportunities-eu-japan-business-cooperation-africa 

Σε περίπτωση περαιτέρω ερωτημάτων, παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με την κα Myrthe Bongers (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) από το EU Japan  Centre for Industrial Cooperation.

ΙΝΔΙΑ: 2ο Πανελλήνιο Φόρουμ Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας Ελλάδας - Ινδίας ( ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ )

Πληροφορίες και Δήλωση Συμμετοχής στο παρακάτω σύνδεσμο:

2ο Πανελλήνιο Φόρουμ Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας  Ελλάδας - Ινδίας

ΡΟΥΑΝΤΑ: πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο επιχειρηματικό Forum EE-Ρουάντα (15.6.2023)

Το Εληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, Β1 Διεύθυνση
Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας ενημερώνει και προσκαλεί στο 1ο Επιχειρηματικό Forum ΕΕ και Ρουάντας 
που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό “Rwanda Development Board” στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της χώρας, το διάστημα 26-27 Ιουνίου 2023

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την εγγραφή τους στο Forum, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα
www.eu-rwbf.com


Αθήνα: «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών»

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ , Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας, ενημερώνει ότι στην Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2023, ώρα 11:00 στο κτήριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, 106 71 Αθήνα), διοργανώνεται η «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» για τις αγορές της Αυστρίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

«Ημέρα Πληροφόρησης για Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ»

ΕΑΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, διοργανώνουν:
«Ημέρα Πληροφόρησης για Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ

ΙΑΠΩΝΙΑ: Smart Manufacturing Summit 2024, 12-15 Μαρτίου

Στις 12-15 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Smart Manufacturing Summit 2024 στο νομό Aichi.

Σε αυτό θα λάβει μέρος με δικό του περίπτερο και το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation και καλεί για συμμετοχή ευρωπαϊκές ΜΜΕ και clusters που εξειδικεύονται στις ψηφιακές τεχνολογίες και ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ιαπωνία, ιδίως με εφαρμογές στην έξυπνη μεταποίηση και την έξυπνη κινητικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το link

https://www.eu-japan.eu/events/digital-cluster-sme-mission 

και για αίτηση συμμετοχής, https://forms.eu-japan.eu/232341871214954 

Προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής, 24 Νοεμβρίου τ.ε. 

Διοργάνωση Ενημερωτικής Ημερίδας για Έργα στη Σερβία με ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση – Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Το Γραφείο ΟΕΥ Βελιγραδίου διοργανώνει  ενημερωτική ημερίδα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, στην οποία θα παρουσιαστούν  το  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα IPA και το Οικονομικό και Επενδυτικό Σχέδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και τα χρηματοδοτούμενα από αυτά έργα, τα οποία θα υλοποιηθούν στη Σερβία κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως στους τομείς των κατασκευών, μεταφορών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 7 Ιουνίου τ.έ, 15:00-17:00 (ώρα Ελλάδος).

Ως βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του αρμόδιου τμήματος της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, του Περιφερειακού Γραφείου για τα Δυτικά Βαλκάνια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με έδρα το Βελιγράδι και του Περιφερειακού Γραφείου για τα Δυτικά Βαλκάνια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εδώ:  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση ( πρόγραμμα, διαδικτυακός σύνδεσμος κλπ) θα σας κοινοποιηθούν μετά τη δήλωση συμμετόχης σας.