Συμβουλές

ΛΙΒΑΝΟΣ: ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΝΟΥ, 26.01.2024 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Βηρυτό

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό ενημερώνει για την τρέχουσα οικονομική και εμπορική επικαιρότητα στον Λίβανο.

ΙΡΑΚ: Διμερές Εμπόριο Ελλάδος - Ιράκ 2023, σε οκταψήφιο Κωδικό ΕΛ.ΣΤΑΤ. / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ερμπίλ

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας στο Ερμπίλ ενημερώνει για το Διμερές Εμπόριο Ελλάδας - Ιράκ 2023 σε οκταψήφιο κωδικό ΕΛΣΤΑΤ.

ΙΝΔΙΑ: Η Αγορά Βιολογικών Προϊόντων στην Ινδία / Πηγή: Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στο Νέο Δελχί

Η έρευνα αγοράς βιολογικών προϊόντων στην Ινδία πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στο Νέο Δελχί. Οι απόψεις που περιλαμβάνονται σε αυτή δεν αντιπροσωπεύουν το ως άνω Γραφείο. Παρ΄όλ' αυτά, η έρευνα περιλαμβάνει πολύ χρήσιμα συνοπτικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη αγορά, μολονότι η εισαγωγή στην Ινδία βιολογικών προϊόντων από την Ε.Ε. απαγορεύεται. Τα βιολογικά προϊόντα προέλευσης Ε.Ε. μπορούν να εισάγονται ως τρόφιμα (π.χ. χορτοφαγικά) χωρίς την επισήμανση του βιολογικού προϊόντος.   

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μελέτη για τον Κλάδο των Υποδομών / Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιφλίδας

  Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας στην Τιφλίδα ενημερώνει για Μελέτη σχετικά με τον Κλάδο των Υποδομών στη Γεωργία

ΙΑΠΩΝΙΑ: Διαδικτυακές Επιχειρηματικές Συναντήσεις στο Πλαίσιο της Smart Energy Week / Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τόκυο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο ενημερώνει ότ στο πλαίσιο της Smart Energy Week ( https://www.wsew.jp/spring/en-gb.html ) / Green Transformation Week                                    ( https://www.decarbonization-expo.jp/spring/en-gb.html  ) στο Τόκυο (15-16 και 19-22 Φεβρουαρίου 2024), θα διεξαχθούν και online meetings.
Μέρος σε αυτά μπορούν να λάβουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων συναφών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους παρακάνω τομείς:
• Ηλεκτρολύτες και κυψέλες καυσίμου
• Τεχνολογίες μπαταρίας/αποθήκευσης
• Ηλιακές φωτοβολταϊκές και ηλιοθερμικές τεχνολογίες
• Τεχνολογίες δικτύου
• Χερσαίες αιολικές και υπεράκτιες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
• Βιώσιμες τεχνολογίες βιοαερίου/βιομεθανίου
• Τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS)
• Αντλίες θερμότητας και τεχνολογίες γεωθερμικής ενέργειας
• Κατασκευές και κατασκευές με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα/ πράσινα υλικά
• Διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων (PLM) και ανακύκλωση
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην πλατφόρμα συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://eu-japan-green-transition.b2match.io/  καθώς και το συνημμένο αρχείο.

ΛΙΒΑΝΟΣ: Ειδήσεις από τον Επιχειρηματικό, Εμπορικό και Τουριστικό Τομέα του Λιβάνου / Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στη Βηρυτό

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεωνν της Ελλάδας στη Βηρυτό ενημερώναι για Ειδήσεις από τον Επιχειρηματικό, Εμπορικό και Τουριστικό Τομέα του Λιβάνου. 

 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Επιχειρηματική αποστολή στην Κων/πολη υπό τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννη - Εκδήλωση Ενδιαφέροντος/ Πηγή: ΥΠΕΞ

Επιχειρηματική αποστολή στην Κων/πολη υπό τον ΥΦΥΠΕΞ κ.  Φραγκογιάννη (1/2/2024) – Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής
 
Σε συνέχεια σύγκλησης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας στην Αθήνα (7 Δεκεμβρίου 2023), ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννης
αναμένεται να μεταβεί στην Κων/πολη (31.1.-2.2.2024), συνοδεία επιχειρηματικής αποστολής.

Με αφορμή την επίσκεψη, το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) προγραμματίζει τη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ και ημερίδας δικτύωσης (networking event) μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου τ. έ., στις εγκαταστάσεις του.

Λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, παρακαλούνται  οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμεητηρίου Ηρακλείου να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4v_Z9T6bNa_0bTmODj9H753AZmXK2DnFeusTHkYNnPf8Ekw/viewform?usp=sf_link

έως την Τρίτη 16.1.2024. προκειμένου να υπάρξει αρχική έκφραση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ως άνω επιχειρηματική αποστολή, το τελικό πρόγραμμα της οποίας βρίσκεται υπό οριστικοποίηση.

 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Προσθήκη νέων Γεωγραφικών Ενδείξεων / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τόκυο

Το Γραφείο Οικονομικών  & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τόκυο ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Στις 30 Σεπτεμβρίου προστέθηκαν 42 νέες Γεωγραφικές Ενδείξεις στο παράρτημα 14-Β της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προστέθηκε η ονομασία «Λακωνία» (έλαια και λίπη) στις ήδη υπάρχουσες, «Φέτα», «Ελιά Καλαμάτας», «Μαστίχα Χίου», «Σητεία Λασιθίου Κρήτης», «Ρετσίνα Αττικής», «Σάμος», «Ούζο», «Καλαμάτα», «Κασέρι», «Κεφαλογραβιέρα», «Χανιά Κρήτης».

ΚΙΝΑ: ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ / Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ στο Πεκίνο

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Πεκίνου αποστέλλει συνοπτικό σημείωμα για το καθεστώς εξαγωγών στην Κίνα, το οποίο βασίσθηκε σε αντίστοιχο σημείωμα της Υπηρεσίας Εξωτερικού του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., και θα παρακαλούσαμε για την σχετική ενημέρωση των μελών σας.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της χώρας και για την Ανάπτυξη Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στο Τόκυο

Το Γραφείο Οικονομικών & Επιχειρηματικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελλάδας στο Τόκυο ενημερώνει για την Ετήσια Έκθεση που έχει συντάξει σχετικά με την Οικονομία της Ιαπωνίας και την Ανάπτυξη Οικονομικών & Επιχειρηματικών Σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας για το έτος 2022.