Συμβουλές

Ισραήλ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το Ισραήλ έτους 2020 / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τελ Αβίβ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ μάς αποστέλλει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος 2020 σχετικά με την Οικονομία του Ισραήλ και την Ανάπτυξη Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την Έκθεση παρακαλούμε πατήστε εδώ

Κίνα: Η Αγορά των Εισαγόμενων Φρούτων / Πηγή: Κέντρο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ε.Ε.

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σαγκάη μάς ενημερώνει για την Έρευνα των Εισαγόμενων Φρούτων στην Αγορά της Κϊνας την οποία συνέταξε το Κέντρο ΜΙκρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ε.Ε..

Η Έκθεση είναι εκτενής, περιλαμβάνει πληροφορίες για το μέγεθος της αγοράς, τα κανάλια διανομής, τις καταναλωτικές συνήθειες, τις διαφορές ανάμεσα στο λιανεμπόριο φρούτων στην Κίνα και στην Ε.Ε., τις τελωνειακές προδιαγραφές για την εισαγωγή των φρούτων στην Κϊνα κ.α..

Το κείμενο της Έκθεσης είναι στην αγγλική γλώσσα και μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ

Σαουδική Αραβία: Οικονομικό Προφίλ και Προσέλκυση Ιατρικού & Ιαματικού Τουρισμού

Το Γραφείο Οικοομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Τζέντα μάς ενημερώνει για το οικονομικό προφίλ της Σαουδικής Αραβίας.

Για να δείτε τα σχετικά στοιχεία παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 

Επίσης θεωρείται πιθανή η προσέλκυση ιατρικού και ιαματικού τουρισμού από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα.

Για να διαβάσετε το σχετικό κείμενο και τις χρήσιμες ιστοσελίδες στις οποίες παραπέμπει, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη  Τζάντα

          Διαδικτυακή Πύλη του ΥΠΕΞ Agora

Κϊνα: Πρακτικό Εγχειρίδιο για την Εισαγωγή Τροφίμων και Ποτών της Ε.Ε. στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κϊνας

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σαγκάη μάς ενημερώνει για το Πρακτικό Εγχειρίδιο της Ε.Ε. με θέμα την Εισαγωγή Τροφίμων και Ποτών της Ε.Ε. στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Το Εγχειρίδιο είναι εκτενές και μπορείτε να το διαβάσετε στην αγγλική γλώσσα πατώντας εδώ

Τουρκία: Αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων

Αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινιούπολή (Γραφείο Ο.Ε.Υ.) μάς γνωρίζει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 335 προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας (Μάρτιος 2020-Μάρτιος 2021), εντοπίστηκαν 41 κωδικοί προϊόντων τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως αναξιόπιστα και δόθηκε εντολή στις αρμόδιες αρχές για την απόσυρσή τους από την αγορά και την επιβολή προστίμων στις τ/εταιρείες.


Οι κωδικοί των προϊόντων και οι σειριακοί αριθμοί τους όπως και οι τουρκικές εταιρείες που παράγουν ή εμπορεύονται τα αναξιόπιστα και μη ασφαλή αυτά προϊόντα (στη πλειοψηφία τους ιατρικές μάσκες), κοινοποιήθηκαν δημόσια στην ειδική πλατφόρμα ‘’Σύστημα Πληροφοριών Αναξιόπιστων Προϊόντων’’ (GUBIS) του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας στις 18.04.2021.


Σημειώνεται ότιι ανάμεσα στις τουρκικές επιχειρήσεις του συνημμένου στο έγγραφο πίνακα, περιλαμβάνονται και κάποιες που είχαν ιδιαίτερα προβληματικές συναλλαγές με ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Τα συνηθέστερα προβλήματα αφορούσαν τη μη εκπλήρωση της παραγγελίας και εξαπάτηση και την αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών συμμόρφωσης ΕΕ με αποτέλεσμα να απορρίπτονται οι διασαφήσεις από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές.

 

Περιγραφή / κωδικός προϊόντος Επωνυμία Εταιρείας


Dephyto Dphytmsk 0001 HATİCA İREM ÇELEBİ Natrumin
SAFEGUARD 2315 Model Ffp3v Nr ESFA İŞ GÜVENLİĞİ İTHALAT İHRACAT
SAFEGUARD 2313 Model Ffp2v Nr ESFA İŞ GÜVENLİĞİ İTHALAT İHRACAT
SAFEGUARD 2311 Model Ffp1v Nr ESFA İŞ GÜVENLİĞİ İTHALAT İHRACAT
NEZ MASK 149-2000 NEZ CINAR TEKSTİL SAN. ve TİC LTD
ARIZON Kn 95 EZIO MEDIKAL ve SAGLIK URUNLERI LTD
Lcw Model 652002/Ffp3 LC WAIKIKI MAGAZACILIK A.Ş.
DNA 2934 Model Ffp3V TULPAR SAGLIK URUNLERI IMALAT LTD
BZK44 Ffp2v-Nr BOZKURT TEKSTIL
BZK44 -Ffp2-Nr BOZKURT TEKSTIL
1202 V-Ffp2v EMR NΑTURAL
1202 Ffp2 EMR NATURAL
WOGI Ffp2 WOGI TEKSTIL INS. LTD.
Kgt Mask Tk-N95 KGT MEDICAL HUBUBAT INSAAT LTD
20532 Ffp1 V AYTI TURIZM TEKSTIL INSAAT LTD
Tm 34 V Ffp1 TEMSAN İŞ GUVENLIK PLASTIK TEM. LTD
1120 Ffp2 GROUP HELİN TEKSTIL ITHALAT IHRACAT LTD
Ert Plus 400 Ffp3 ERT PLUS MEDIKAL SANAYİ LTD
Ert Plus 300 Ffp3 V ERT PLUS MEDIKAL SANAYİ LTD
Ert Plus 200 Ffp2 ERT PLUS MEDIKAL SANAYİ LTD
Ert Plus 100 Ffp2 V ERT PLUS MEDIKAL SANAYİ LTD
Hori Ffp2 V HORI TEKSTIL TURIZM TASIMACILIK LTD
Ares Ffp2 V ARES KONFEKSIYON INSAAT TURIZM LTD
Mist Ffp2 MİST TEKSTIL SAN. ve TİC. LTD
Awon 1200 Ffp2 HARUN DURAK YAPI ELEMANLARI
Awon 1402 Ffp2 HARUN DURAK YAPI ELEMANLARI
VIP Mask Ffp2 V RİVA TEK İş Güvenliği San. Ürün. Üret. Paz Ltd
VIP Mask Ffp2 RİVA TEK İş Güvenliği San. Ürün. Üret. Paz LtdVIP Mask Ffp1 V RİVA TEK İş Güvenliği San. Ürün. Üret. Paz Ltd

 

Σαουδική Αραβία: Επιχειρηματικός Οδηγός / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Τζέντα

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Τζέντα μάς αποστέλλει την Ετήσια Έκθεση για τη Σαουδική Αραβία για το 2020 η οποία περιλαμβάνει  χρήσιμες πληροφορίες.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την Έκθεση παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ιαπωνία: Αναθεώρηση της Νομοθεσιας περί μεταφοράς σπόρων και δενρυλλίων από την Ιαπωνία / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Τόκυο

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τόκυο μάς ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ότι το Yπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Απριλίου τ.ε. ότι, βάσει αναθεωρημένου νόμου, η μεταφορά στο εξωτερικό σπόρων προς σπορά και δενδρυλλίων από 1.975 φυτικές ποικιλίες θα απαγορευθεί, εάν αυτό ζητηθεί από τους καλλιεργητές.


Πρόκειται για την πρώτη ομάδα ειδών που υπόκεινται στον κανονισμό δυνάμει του αναθεωρημένου νόμου περί προστασίας των φυτικών ποικιλιών και σπόρων προς σπορά, ο οποίος τέθηκε εν μέρει σε ισχύ την 1η Απριλίου τ.ε..
Ο κανονισμός αποσκοπεί στην προστασία καταγωγής καθώς και στην αύξηση της εμπορικής αξίας των γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας που αναπτύσσονται στην Ιαπωνία, εμποδίζοντάς τα να μεταφερθούν στο εξωτερικό. Οι φυτικές ποικιλίες της πρώτης παρτίδας αφορούν εκείνες που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα προστασίας της κυβέρνησης και εκείνες που εξετάζονται επί του παρόντος για καταχώρηση.


Ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο 10 Απριλίου τ.ε. για τις ήδη καταχωρημένες ποικιλίες και στο μέλλον αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των φυτικών ποικιλιών των σπόρων προς σπορά και των δενδρυλλίων που θα υπόκεινται στον συγκεκριμένο κανονισμό.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια της ανακοίνωσης, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Κορέα: Δημοπράτηση ποσόστωσης εισαγωγής ευρωπαϊκού μελιού / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στη Σεούλ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σεούλ μάς ενημερώνει ότι, κατά την δημοπρασία ποσόστωσης εισαγωγής ευρωπαϊκού μελιού Ιουνίου τρέχοντος έτους, την οποία διεξήγαγε ο Κορεατικός Οργανισμός Korea Agrofisheries and Food Trade Corporation (http://www.at.or.kr), έξη (6) Κορεατικές εταιρείες πλειοδότησαν αποσπώντας το σύνολο της ποσόστωσης των 65 συνολικά τόνων μελιού, ως ακολούθως:

Παρακαλούμε πατήστε εδώ για να διαβάσετε συνολικά την πληροφόρηση.

H.A.E. - Αποτελέσματα Διαδικτυακού Σεμιναρίου 31/03 - Προοπτικές Ανάπτυξης Συνεργασιών

Το απόγευμα της 31ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και υπό την οργάνωση και εποπτεία του Enterprise Greece, με τη συνεργασία της εδώ Πρεσβείας και του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι διαδικτυακό σεμινάριο (‘Webinar’), που διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα, με σκοπό την ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για την οικονομία των ΗΑΕ, τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις με την Ελλάδα, τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών και εδώ δραστηριοποίησης, όπως επίσης και σχετικά με τη φετινή Expo Dubai. Εν λόγω Webinar είχε τίτλο ‘Doing Business in the UAE: COVID 19 challenges & opportunities’ και είχε διάρκεια δύο ωρών. Σύμφωνα με στοιχεία που μας ανέφερε το Enterprise Greece, περίπου 400 εκπρόσωποι επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί προς παρακαλούθηση του Webinar, εκ των οποίων τελικώς περί τους 250 εισήλθαν στη σχετική πλατφόρμα, παρακολουθώντας το στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του.

Πέραν των εισαγωγικών χαιρετισμών της κας Μ. Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένης Συμβούλου Enterprise Greece, και του Πρέσβεως στα ΗΑΕ κ.Δ. Ζώη, το πρόγραμμα του Webinar περιέλαβε κατ’ αρχάς παρουσίαση του κ. Π.Γκάσιου, Συμβούλου Ο.Ε.Υ. Α΄, και η Διευθύνουσα το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι κα Μ. Κωστοπούλου, σχετικά με την εμιρατινή οικονομία και τις διμερείς οικονομικές & εμπορικές σχέσεις και τις προοπτικές ενίσχυσής τους.

Ακολούθησαν πέντε παρουσιάσεις από ομιλητές: κ. Omar Khan, Διευθυντή Διεθνών Γραφείων του Επιμελητηρίου Ντουμπάι, οποίος παρουσίασε οικονομία και αγορά Εμιράτου, ο κ. Αλέξανδρος Οικονομίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ελληνικών συμφερόντων εταιρείας κλάδου εστίασης τροφίμων-ποτών που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, ο Dr. Yousef Al Saadi, Διευθυντής Συμβατότητας (Conformity) στο Υπουργείο Βιομηχανίας & Προηγμένων Τεχνολογιών (πρώην ESMA), οποίος ενημέρωσε σχετικά με διαδικασίες πιστοποίησης για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων –και δη τροφίμων- στην αγορά των ΗΑΕ, καθώς και οι κ.κ. Παναγιώτης Σαλαμάνος και Paul Berndt, στελέχη της ελληνικής κατασκευαστικής ΤΕΡΝΑ, οποία έχει μακρόχρονη παρουσία και εμπειρία από την κατασκευαστική αγορά των ΗΑΕ. Τέλος, κ. Adriano Konialidis, Director International Participants στην Expo Dubai, προέβη σε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της έκθεσης και των δυνατοτήτων προβολής που αυτή παρέχει στα συμμετέχοντα κράτη και στις εταιρείες, στο πλαίσιο των εθνικών περιπτέρων

Για να δείτε αναλυτικά τα slides (στην αγγλική γλώσσα) σχετικά με την οικονομία των ΗΑΕ, τις διμερείς σχέσεις τους με την Ελλάδα, τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών μορείτε να πατήσετε εδώ.

Ιράκ: Επιχειρηματικός Οδηγός / Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Ερμπίλ

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ερμπίλ μάς ενημερώνει για τη σύνταξη Επιχειρηματικού Οδηγού για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τον Επιχειρηματικό Οδηγό παρακαλούμε πατήστε εδώ

Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στο Ντουμπάι: Στατιστικά στοιχεία διμερούς εμπορίου Ελλάδος-ΗΑΕ 2020.

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ντουμπάι μάς ενημερώνει για τα στατιστικά στοιχεία διμερούς εμπορίου Ελλάδος-ΗΑΕ 2020 καθώς επίσης και για την ανθεκτικότητα ελληνικών εξαγωγών και διμερούς όγκου εμπορίου (χωρίς πετρελαιοειδή) σε κρίση πανδημίας.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε πατήστε εδώ.