- Πληροφοριακά Στοιχεία
-
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 09:36
Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορκών Υποθέσεων της Ελλάδας στον Αγ. Παύλο της Βραζιλίας μάς ενημερώνει για τον νέο κανονισμό σχετικά με τη διατροφική επισήμανση συσκευασμένων τροφίμων και πώς αυτός θα επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών.
“Η Anvisa εγκρίνει νέο κανονισμό για τη διατροφική επισήμανση συσκευασμένων τροφίμων”
Η βραζιλιάνικη Εθνική Αρχή Υγειονομικής Εποπτείας της Βραζιλίας (ANVISA) υιοθέτησε ομόφωνα την Τετάρτη 7 Oκτωβρίου 2020, τους νέους κανονισμούς σχετικά με τη διατροφική επισήμανση των συσκευασμένων τροφίμων (απόφαση RDC nº 429/2020 & οδηγία nº 75). Τα σχετικά μέτρα βελτιώνουν τη σαφήνεια και την ευκρίνεια των θρεπτικών πληροφοριών στην ετικέτα τροφίμων, στοχεύοντας να βοηθήσει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν πιο συνειδητές επιλογές σε αγορές τροφίμων.
Διά της νέας νομοθεσίας, οι καταναλωτές θα είναι ευκολότερο να συγκρίνουν τα τρόφιμα και κατά συνέπεια να αποφασίζουν τι θα ήταν καλύτερο για την υγεία τους να καταναλώσουν. Επιπλέον επιδίωξη είναι να μειωθούν οι καταστάσεις που δημιουργούν παρερμηνεύσεις σχετικά με τη διατροφική σύνθεση.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ.
- Πληροφοριακά Στοιχεία
-
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 07:42
Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τορόντο μάς ενημερώνει για την τάση των καταναλωτών να προτιμούν τρόφιμα και ποτά με τα λεγόμενα «καθαρά» συστατικά.
Συφκεκριμένα, στην ενημέρωση αναφέρεται:
Το τελευταίο διάστημα, κερδίζουν έδαφος στον Καναδά τρόφιμα και ποτά που στη σύστασή τους χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα «καθαρά» συστατικά, όπως, αντί των τεχνητών και πολλές φορές επικίνδυνων για την υγεία των καταναλωτών, φυσικά ενισχυτικά γεύσης.
Συνακόλουθα, η ετικέτα τους αναφέρεται ως «καθαρή» (clean label).
Στην «καθαρή» ετικέτα δεν αναγράφονται συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες και τεχνητά αρωματικά τροφίμων, που δεν εμπεριέχονται στα προϊόντα.
Αντ’ αυτών, η τάση που αναμένεται να κυριαρχήσει στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι η χρήση φυσικών συντηρητικών ουσιών και ενισχυτικών γεύσεων.
Για το πλήρες κείμενο, παρακαλούμε πατήστε εδώ.