Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μάς ανακοινώνει την διοργάνωση του πρώτου Αραβο-Ελληνικού Συνεδρίου Τροφίμων (σε ηλεκτρονική μορφή), την 5η & 6η Οκτωβρίου τ.ε.

Όπως αναφέρουν: "Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε αυτό το συνέδριο του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου που, για πρώτη φορά, είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον τομέα των τροφίμων, σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξερευνήσει πιθανότητες και ευκαιρίες αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει όλους σχεδόν τους σχετικούς τομείς που άπτονται του ενδιαφέροντος της Ελλάδας και των αραβικών χωρών, με αξιόλογους ομιλητές επιχειρηματίες και ειδήμονες του χώρου.

Οι ομιλίες και παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στα ελληνικά και αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία), ενώ η πλατφόρμα θα επιτρέψει τη δικτύωση μεταξύ Ελλήνων και Αράβων συμμετεχόντων στην αγγλική γλώσσα μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων (chatting) ή βιντεοκλήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, μπορείτε να ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.


Σημειώνεται πως η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του απαραίτητου κόστους συμμετοχής, όπως αναφέρεται στη φόρμα εγγραφής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 16:00

Πρόσκληση
σε διαδικτυακή εκδήλωση
“Exporting to Sub-Saharan Africa”

Tο Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «EXPORTING TO SUB-SAHARAN AFRICA» υπό την αιγίδα των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒΕ, για τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην Αφρικανική Ήπειρο, στις 15 Ιουλίου 2021, στις 16:00

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων που ασχολούνται με το μάρκετινγκ για την ανάπτυξη νέων αγορών και τις εξαγωγές και επενδύσεις ιδιαίτερα σε χώρες της Υπο-σαχαριας Αφρικής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Έμπειροι εισηγητές και στελέχη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών θα αναφερθούν και θα αναλύσουν διάφορα ζητήματα και ευκαιρίες σχετικά με την ανάπτυξη εξαγωγών όπως :

▪ Ανάγκες αγοράς ανά χώρα (Προϊόντα / Υπηρεσίες)
▪ Τρόπος προσέγγισης Αγοράς / Δημιουργίας επαφών / prospects
▪ Στάδια προετοιμασίας
▪ Κατοχύρωση σημάτων
▪ Πιστοποιήσεις
▪ Δειγματισμός
▪Μελέτη Ανταγωνισμού
▪Market awareness (Συμμετοχή σε Αποστολές / τοπικές εμπορικές εκθέσεις / διαφήμιση, κλπ)
▪Culture Management / Διαπολιτισμική επικοινωνία
▪ Νομική κάλυψη συμφωνιών
▪ Διασφάλιση πληρωμών / Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου (Αναφορά)
▪Logistics
▪ Τοπική χρηματοδότηση / εργαλεία
▪ Σημεία προσοχής
▪ Eλεγχος υγιεινής της χώρας, εμβολιασμοί που πιθανόν να χρειαστούν

Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: 12 Ιουλίου, 16:00

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Ανάπτυξης μάς ενημερώνει  ότ πρόκειται να εκδώσει τον Επιχειρηματικό Οδηγό 2021-2022 στην ι Αγγλική γλώσσα, εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους.


Η εν λόγω έκδοση αποτελεί μοναδική ευκαιρία προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών των μελών μας στον Αραβικό κόσμο και αποσκοπεί στην άνοδο του εμπορικού ισοζυγίου Ελλάδας – Αραβικών χωρών. Θα διανεμηθεί δωρεάν στις αραβικές ενώσεις εμπορικών επιμελητηρίων, τα τοπικά αραβικά εμπορικά επιμελητήρια, τις διαπιστευμένες στις αραβικές χώρες ελληνικές Διπλωματικές Αρχές και φυσικά στις επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και αραβικών κρατών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.


Ο Οδηγός αυτός αφορά αποκλειστικά τα μέλη του Επιμελητηρίου (Αραβο-Ελληνικού)  που είναι ταμειακώς εντάξει.


Για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από την υπηρεσία μας ενώ δεν είναι μέλη, μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα του Επιμελητηρίου.


Όσα μέλη μας επιθυμούν την απλή (δωρεάν) καταχώρηση των στοιχείων τους στον Επιχειρηματικό Οδηγό '21-'22, μπορούν να το κάνουν ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ


Για ειδική καταχώρηση στον Οδηγό, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε το συνημμένο σχετικό αρχείο.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη ανταπόκρισή σας.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ 2021-2022: ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μάς ενημερώνει για την διοργάνωση διαδικτυακής επιχειρηματικής συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών – μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με τίτλο «Κοινά Οράματα», στις 15 – 16 Ιουνίου τ.ε. Από αραβικής πλευράς, οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή μελών και μη-μελών του Επιμελητηρίου μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διαδικτυακή συνάντηση, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διερευνήσει δυνατότητες διείσδυσης ή περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των ελληνικών μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Υψηλά ιστάμενοι ομιλητές από μία ποικιλία επιχειρηματικών τομέων θα διεξάγουν ομιλίες και παρουσιάσεις σε ελληνικά και αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία), ενώ η πλατφόρμα θα επιτρέψει τη δικτύωση μεταξύ Ελλήνων και Αράβων συμμετεχόντων στην αγγλική γλώσσα μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων (chatting) ή βιντεοκλήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
* Σημειώνεται πως οι συμμετοχές για δικτύωση από την αραβική πλευρά δεν θα περιορίζονται στους τομείς που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό φυλλάδιο που συμπεριλαμβάνει το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
Σημειώνεται πως η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του απαραίτητου κόστους συμμετοχής, όπως αναφέρεται στη φόρμα εγγραφής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, στις 16:00

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Β. διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Focus on Business in Uganda" που θα πραγματοποιηθεί στις 25/02/2021  στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν στελέχη της Κυβέρνησης και επιχειρήσεων στην Ουγκάντα καθώς επίσης και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουγκάντα προκειμένου να παρουσιάσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις εξελίξεις και τις τάσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις ευκειρίες για εξαγωγή και επένδυση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγκάντα και γενικότερα τις προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομία της Ουγκάντα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, παρακαλούμε πατήστε εδώ.