Η Β8 Διέυθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοινώνει ότι κατόπιν ενημέρωσης που έλαβαν από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ,  η αρμόδια Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Food and Drug Authority) ανακοίνωσε ότι θα απαιτείται έκδοση πιστοποίησης Halal για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα κρέατος και πουλερικών στη χώρα. Ειδικότερα, η πιστοποίηση θα εκδίδεται από εξουσιοδοτημένους - στη χώρα προέλευσης - φορείς, διαπιστευμένους στο “Halal Center” της ως άνω Αρχής. (Επισυνάπτεται λίστα με τους εν λόγω φορείς.)

Για να δείτε τη λίστα, παρακαλούμε πατήστε εδώ


Ημερομηνία έναρξης της νέας ρύθμισης ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2020 για όσες χώρες διαθέτουν αναγνωρισμένους φορείς για την έκδοση σχετικών πιστοποιήσεων, και η 1η Μαρτίου 2021 για τις χώρες που δεν διαθέτουν αντίστοιχους φορείς.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το κέντρο Halal στην ηλ. διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.