Eξελίξεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ-Επιπτώσεις κορωνοϊού
Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη μάς ενημρώνει για τις εξελίξεις στον κλάδο τροφίμων - ποτών στις Η.Π.Α. Για να διαβάσετε το σχετικό ενημερωτικό κείμενο παρακαλούμε πατήστε εδώ.
Επιπλέον, το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σικάγο, κατόπιν πληροφόρησης που είχαν από εισαγωγικές επιχειρήσεις ελληνικών τροφίμων της γεωγραφικής αρμοδιότητας του Γραφείου, μάς ενημερώνει για τα παρακάτω:
1. Δεν παρατηρείται κάμψη παραγγελιών τροφίμων ή δυνατότητας ελληνικών εργοστασίων να εφοδιάσουν την αμερικανική αγορά, σε κάποια δε προϊόντα, όπως ζυμαρικά, παρατηρείται αύξηση ζήτησης.
2. Κάμψη της ζήτησης υπάρχει σε προϊόντα που πωλούνται χύμα, όπως ελιές, δεδομένου ότι αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως Whole Foods, έχουν σταματήσει την πώληση ειδών τροφίμων σε πάγκους αυτοεξυπηρέτησης.
3. Κάμψη παρουσιάζουν επίσης προϊόντα που προωθούνται στον κλάδο food service (HORECA), λόγω της αναστολής λειτουργίας του κλάδου αυτού.
Το Επιμελητήριο του Ιλινόι διοργανώνει την Παρασκευή, 8 Μαΐου σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο για τα μέλη του με θέμα ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της τοπικής οικονομίας και στην διεθνή μετακίνηση αγαθών σε περιβάλλον πανδημίας. Ο Προιστάμενος του Γραφείου Δημήτρης Πετρόπουλος έχει προγραμματίσει παρακολούθηση του σεμιναρίου και θα προβεί στη συνέχει σε νέα επικαιροποιημένη ενημέρωση σας.
Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη
Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελλάδας στο Σικάγο
Πύλη Agora του ΥΠΕΞ